فرمانده ارتش پاکستان و عراقچی توافق کردند تماس تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا المیادین: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و آمریکا به زودی برگزار می‌شود گره‌های آمریکایی در روند مذاکرات هسته‌ای عراقچی: تنها یک راه برای تحقق توافق وجود دارد آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند

در آستانه مذاکرات/ تهدید دوباره ترامپ علیه ایران

رئیس جمهور آمریکا در آستانه مذاکرات مسقط با دیگر تهدیدات خود علیه جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 12
کد خبر: ۲۷۵۴۷۸

به گزارش راهبرد معاصر،‌ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از مذاکرات پرتنش امروز شنبه درباره برنامه هسته‌ای ایران، ادعای تکراری دستیبای ایران به سلاح هسته‌ای را بازگو و تأکید کرد: «ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد».

 

ترامپ در گفت‌و‌گو با خبرنگاران در هواپیمای اختصاصی ایر فورس وان گفت: «من می‌خواهم ایران کشوری شگفت‌انگیز، بزرگ و شاد باشد. اما آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند. این اظهارات ساعاتی قبل از دیدار استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در عمان بیان شد. 

 

در حالی که جمهوری اسلامی ایران بار‌ها تاکید کرده است که انرژی هسته‌ای آن صرفا غیرنظامی و برای تامین انرژی است، ویتکاف روز جمعه ادعا‌های همیشگی واشنگتن درباره نظامی سازی برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد و گفت «خط قرمز کاخ سفید جلوگیری از تسلیحات هسته‌ای ایران است.» 

 

او در گفت‌و‌گو با وال استریت ژورنال گفت: موضع ما با خاتمه برنامه هسته‌ای ایران آغاز می‌شود. این موضع امروز ماست. اما افزود: البته این بدان معنا نیست که ممکن است راه‌های دیگری برای سازش بین دو کشور پیدا نکنیم.

 

این ادعا‌ها پس از آن مطرح شد که کاخ سفید اعلام کرد هدف نهایی ترامپ این است که اطمینان حاصل کند ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. 

 

به گزارش وال استریت ژورنال، ویتکاف گفت در صورتی که تهران از تعطیل کردن برنامه هسته‌ای خود امتناع کند، این موضوع را به ترامپ ارائه خواهد داد تا تصمیم نهایی گرفته شود. 

 

ایران و آمریکا امروز شنبه در مسقط گفت‌و‌گو خواهند کرد تا به یک توافق احتمالی هسته‌ای برسند. 

 

تهران روز جمعه اعلام کرد که به دنبال یک توافق واقعی و منصفانه است. این مذاکرات هفته‌ها پس از ارسال نامه ترامپ به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، برگزار می‌شود که در آن خواستار حل مسائیل از طریق دیپلماسی شده، اما در صورت عدم همکاری ایران، با اقدام نظامی نیز تهدید کرده بود. 

 

علی شمخانی، مشاور رهبر ایران، در پستی در اکس (توییتر سابق) نوشت: تهران به دنبال نمایش و حرف‌زدن در برابر دوربین‌ها نیست، بلکه خواستار توافقی واقعی و عادلانه است. پیشنهادات مهم و قابل اجرا آماده شده‌اند. 

 

وی تأیید کرد که عراقچی با اختیارات کامل برای مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا راهی عمان شده و افزود در صورت نشان‌دادن حسن نیت از سوی واشنگتن، مسیر پیش رو هموار خواهد بود. 

 

ایران و قدرت‌های جهانی در سال ۲۰۱۵ توافق هسته‌ای را امضا کردند که بر اساس آن تهران برنامه هسته‌ای خود را محدود کرد و در مقابل، تحریم‌ها کاهش یافتند. با این حال، ترامپ در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد. 

 

ترامپ بار‌ها تأکید کرده که ایران نباید اجازه داشته باشد سلاح هسته‌ای داشته باشد و در صورت شکست مذاکرات، اقدام نظامی را تهدید کرده است. در مقابل، ایران استدلال می‌کند که برنامه هسته‌ای آن تنها برای مقاصد صلح‌آمیز انرژی است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر