گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم
اولیانوف:

دور بعدی مذاکرات ایران-آمریکا در وین برگزار نمی‌شود

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، می‌گوید که دور بعدی مذاکرات بین آمریکا و ایران درباره برنامه هسته‌ای تهران، قرار نیست در پایتخت اتریش برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 14
کد خبر: ۲۷۵۶۳۵

به گزارش ر اهبرد معاصر، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در پیامی در «ایکس» نوشت که دور بعدی مذاکرات بین تهران و واشنگتن قرار نیست در وین برگزار شود.

 

وی در این پیام نوشت: همکاران عزیز، شرایط به اندازه‌ای فراهم نیست که دور دیگری از مذاکرات در وین برگزار شود. در وهله نخست، آمریکا و ایران باید به این اجماع برسند که توافقنامه‌های راهبردی از حیث عملی، شفاف‌تر باشند.

 

نخستین دور مذاکرات غیرمستقیم بین واشنگتن و تهران، روز شنبه با مشارکت استیو ویتکاف، فرستاده ویژه وی و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و هیئت همراهش در عمان برگزارش شد.پس از خروج یکطرفه و غیرقانونی ترامپ از توافق «برجام» در دوره نخست ریاست جمهوری‌اش در سال ۲۰۱۸، این مذاکرات غیرمستقیم، برای نخستین بار در بالاترین سطح بین دو کشور برگزار می‌شود.

 

تایمزآواسرائیل به نقل از ویتکاف نوشته است که وی، رون درمر، وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی را در جریان مذاکرات عمان قرار داده و قرار است دور بعدی، شنبه هفته آینده در «رم» برگزار شود!

 

سی‌ان‌ان دیروز به نقل از یک منبع آگاه نوشت که مذاکرات آمریکا و ایران قرار است هفته آینده ادامه پیدا کند و احتمالاً در کشوری اروپایی خواهد بود.

 

عراقچی بعد از پایان مذاکرات، با اشاره به برگزاری دور اول گفتگوهای غیرمستقیم با هیئت مذاکره کننده آمریکایی گفت: «حدود دو ساعت و نیم گفتگوهای غیر مستقیم را به همت و زحمت وزیرخارجه عمان داشتیم. میان دو هیئت در حال رفت و آمد بودند و حدود ۴ بار این رفت و آمد انجام شد. جلسه اول جلسه سازنده‌ای بود و در محیط آرام و محترمانه انجام شد. شنبه آینده دور دوم برگزار می‌شود. هیچ زبان غیر مناسبی به کار گرفته نشد و طرفین تعهد خود را برای پیشبرد این گفتگوها تا رسیدن به توافقی که مطلوب دو طرف باشد و از موضع برابر صورت بگیرد، نشان دادند.»

 

پیش‌تر، «وون هیلیارد» خبرنگار شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از استیو ویتکاف در پیامی در رسانه اجتماعی خود در ایکس در خصوص رایزنی غیرمستقیم نمایندگان تهران و واشنگتن در عمان نوشت که «گفتگوی بسیار مثبت و سازنده‌ای داشتیم.»

 

این خبرنگار به نقل از نماینده ویژه ترامپ اضافه کرد که مذاکرات با ایران در ۱۹ آوریل ادامه خواهد یافت. همچنین کاخ سفید نیز مذاکرات با ایران را «بسیار مثبت و سازنده» توصیف کرد./ مهر

ارسال نظر