مدنی‌زاده: آغاز پذیره‌نویسی اولین صندوق ارزی، هفته آینده در بورس چرا تقاضای ارز از بازار رسمی فاصله می‌گیرد؟ قیمت نفت ایران از 100 دلار گذشت حضور ایران در نشست وزرای اقتصاد بریکس، فرصتی برای خنثی‌سازی تحریم ها نفت برنت تا ۱۱۰ دلار اوج گرفت همتی: تحریم، ابزار فشار است نه ابزار تعیین سرنوشت ایران شرایط برای خریداران مسکن سخت‌تر شد/ قیمت وام مسکن چقدر افزایش پیدا کرد؟ عصر قدرت کریدوری؛ وقتی جهان دوباره ارزش راه را کشف می‌کند وزیر راه: ایران به بن‌بست نمی‌رسد/چرا آزادراه حرم تا حرم مهم است؟ وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟

۳۴ درصد واردات کشور با نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومان صورت گرفته است

۳۴ درصد واردات کشور با نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومان صورت گرفته است بانک مرکزی یک میلیارد و ۳۵۴ میلیون دلار ارز برای واردات گروه کالاهای اساسی و دارو تأمین ارز کرده که این حجم واردات طبق قانون با نرخ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان صورت گرفته است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۱ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 30
کد خبر: ۲۷۶۹۰۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ایران اعلام کرد بانک مرکزی یک میلیارد و ۳۵۴ میلیون دلار ارز برای واردات گروه کالا‌های اساسی و دارو تأمین ارز کرده که این حجم واردات طبق قانون با نرخ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان صورت گرفته است.

بنا به این گزارش بالسینی با اعلام آخرین آمار‌های تأمین ارز برای نیاز‌های وارداتی به کشور گفت: از این حجم تأمین ارز گروه مذکور، یک میلیارد و ۱۹۴ میلیون دلار مربوط به کالا‌های اساسی بخش کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی، و ۱۶۰ میلیون دلار دیگر نیز مربوط به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی بوده است.

به گفته سخنگوی مرکز مبادله ایران، بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴، دولت و دستگاه‌های موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ مهرماه ۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مجازند نسبت به اختصاص مبلغ ۱۱ میلیارد یورو برای واردات صرفاً دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، انواع خاصی از شیرخشک اطفال و مواد اولیه آن- که به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تولید داخلی برای این اقلام وجود نداشته و یا تولید آن، کفاف مصرف داخلی را نمی‌دهد- و کالا‌های اساسی کشاورزی با اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور با نرخ ترجیحی واحد، اقدام کنند.

وی ادامه داد: در خصوص این کالا‌ها کارگروهی مرکب از معاون اول رئیس جمهور (رئیس کارگروه)، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (دبیر کارگروه)، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذی ربط سیاستگذاری و فرآیند تخصیص، توزیع و موارد مصرف ارز ترجیحی را اجرا و نظارت می‌کنند تا کالا‌ها و خدمات مشمول، به هنگام، به اندازه و با قیمت متناسب با نرخ ترجیحی ارز به مصرف کننده نهایی برسد. ضمناً بر اساس قانون، دستگاه‌های اجرایی گیرنده ارز ترجیحی موضوع این بند در چهارچوب وظایف قانونی خود، مسؤول تنظیم بازار کالا‌های مربوط در بازار هستند.

صنایع حدود ۲.۵ میلیارد دلار واردات داشته‌اند

به گفته سخنگوی مرکز مبادله ایران بانک مرکزی علاوه بر تأمین ارز ۱.۳ میلیارد دلاری واردات کالا‌های اساسی و دارو در سال جاری، ۲ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار ارز برای واردات گروه تجاری و بازرگانی تأمین کرده است که صنایع «حمل و نقل خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» و «ماشین آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته‌اند. در این بین خودرویی‌ها با دریافت ۶۲۷ میلیون دلار ارز بیشترین دریافت کننده ارز در میان صنایع کشور هستند.

توجه ویژه بانک مرکزی به نیاز‌های ارزی عموم مردم

«بالسینی» در پایان با اشاره به آمار تأمین ارز بخش خدمات اعلام کرد: سهم نیاز‌های خدماتی از حجم کل تأمین ارز کشور از ابتدای یال تا امروز ۱۲۳ میلیون دلار بوده است؛ این حجم ارز برای پاسخگویی به نیاز‌های غیر بازرگانی عموم مردم و نهاد‌ها در ۶۳ سرفصل می‌باشد که ارز درمانی، دانشجویی، مسافرتی، ورزشی، شرکت‌های هواپیمایی و فرصت‌های مطالعاتی از جمله مهمترین سرفصل‌های این گروه هستند. گفتنی است، از ابتدای سال ۱۴۰۴، در مجموع ۳ میلیارد و ۹۳۷ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیاز‌های خدماتی تأمین ارز شده است.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار