اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

شرط چین برای مذاکره با آمریکا

شرط چین برای مذاکره با آمریکا در شرایطی که جنگ تعرفه‌ای دونالد ترامپ اثرات مدنظر او را نداشته و به ایجاد آشوب در بازارهای مالی ایالات متحده منجر شده چین برای مذاکره با واشنگتن شرط تعیین کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 02
کد خبر: ۲۷۶۹۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ چین اعلام کرد که در حال بررسی پیشنهاد آمریکا برای مذاکره درباره تعرفه‌های 145 درصدی است که دونالد ترامپ بر کالاهای چینی وضع کرده است.

با این حال، پکن به واشنگتن هشدار داده که استفاده از «اخاذی و اجبار» در این مذاکرات نتیجه‌ای نخواهد داشت. این خبر در حالی منتشر می‌شود که تنش‌های تجاری بین دو کشور اقتصادهای بزرگ جهان بالا گرفته و بازارهای جهانی را تحت تأثیر قرار داده است.

مقامات چینی گفته‌اند که آمریکا اخیراً از راه‌های مختلف برای شروع مذاکرات با پکن تماس گرفته است. چین هم اعلام کرده که درِ مذاکره باز است، اما آمریکا باید با لغو تعرفه‌های یک‌جانبه، حسن نیت خود را نشان دهد. وزارت بازرگانی چین تأکید کرده که هرگونه فشار یا زورگویی از سوی آمریکا، مذاکرات را به بن‌بست می‌کشاند.

این تنش‌ها از زمانی شدت گرفت که آمریکا تعرفه‌های 145 درصدی را بر کالاهای چینی اعمال کرد. در مقابل، چین هم در ماه آوریل با تعرفه‌های 125 درصدی بر کالاهای آمریکایی پاسخ داد.

کارشناسان می‌گویند این تعرفه‌های سنگین می‌توانند تجارت بین دو کشور را تقریباً غیرممکن کنند؛ چون سود صادرکنندگان چینی را از بین می‌برند و قیمت کالاهای آمریکایی در چین را به شدت بالا می‌برند. با این حال، چین برخی کالاها مثل داروها، میکروچیپ‌ها و موتورهای جت را از تعرفه‌ها معاف کرده است. از آن طرف، دولت ترامپ هم روز جمعه معافیت تعرفه‌ای برای محموله‌های کم‌ارزش از چین و هنگ‌کنگ را لغو کرد.

در آمریکا، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، گفته که مطمئن است چین به دنبال توافق است و این مذاکرات در چند مرحله پیش خواهد رفت. دونالد ترامپ هم از شانس خوب برای رسیدن به توافق با چین حرف زده است.

اما چین بارها اعلام کرده که خودش به دنبال مذاکره برای پایان دادن به تعرفه‌ها نیست و منتظر است تا آمریکا گام اول را بردارد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار