ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

ابراز رضایت ترامپ از کودتا در بولیوی و استعفای مورالس

رئیس‌جمهور آمریکا با ابراز رضایت تلویحی از استعفای رئیس‌جمهور بولیوی، دولت‌های ونزوئلا و نیکاراگوئه را نیز به وقوع کودتای مشابه تهدید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 12
کد خبر: ۲۷۷۰۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  «دونالد ترامپ»‌ رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه ضمن ابراز رضایت از استعفای «اوو مورالس» رئیس‌جمهور بولیوی، تلویحاً خواستار وقوع کودتای مشابه در ونزوئلا و نیکاراگوئه نیز شد.

 

ترامپ با صدور بیانیه‌ای ضمن «غیرقانونی» ادعا کردن دولت‌های ونزوئلا به ریاست «نیکلاس مادورو» و نیکاراگوئه به ریاست «دنیل اورتگا»، گفت استعفای مورالس زنگ خطر را برای این دولت‌ها به صدا درآورده است.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز» وی در این بیانیه مدعی شد: «استعفای روز گذشته رئیس‌جمهور اوو مورالس، لحظه مهمی برای دموکراسی در نیم‌کره غربی بود. این تحولات پیام محکمی را به رژیم‌های نامشروع در ونزوئلا و نیکاراگوئه می‌دهد که اراده مردم همواره پیروز است».

 

یک مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی مداخله‌جویانه، از مجلس بولیوی خواست تا هرچه سریعتر تشکیل جلسه داده و ضمن پذیرش استعفای مورالس، شرایط را برای تشکیل دولت انتقالی و پر کردن خلأ قدرت در این کشور فراهم کند.

 

به نوشته رویترز، این مقام که خواست نامش فاش نشود، مدعی شد که از نظر واشنگتن استعفای مورالس یک کودتا نبود، بلکه نتیجه اعتراضات مردم بولیوی بود.

 

مورالس که از سوی کمیسیون انتخابات بولیوی برنده انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه اکتبر اعلام شده بود به دنبال اعتراضات خشونت آمیز مخالفان و اتهامات آنها علیه وی روز یکشنبه ترجیح داد برای جلوگیری از خشونتهای بیشتر از سمت خود کناره گیری کند.

 

دولت‌های کوبا و ونزوئلا فشارها برای کناره گیری مورالس از قدرت را کودتا علیه وی خوانده و خواستار حمایت جامعه بین المللی از رئیس جمهور منتخب بولیوی شده‌اند.

 

بنا بر اعلام کمیسیون انتخابات بولیوی و رای دادگاه عالی این کشور پس از شمارش دستی آرا، اوو مورالس موفق شده بود با کسب 47 درصد آرا بر رقیبش کارلوس مسا با 36 رصد آرا پیروز شود.

 

وزیر خارجه مکزیک بامداد سه‌شنبه گفت که کشورش به «اِوو مورالس» رئیس‌جمهور مستعفی بولیوی پناهندگی اعطا کرده است.

منبع: تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار