پیش‌بینی بورس یکشنبه ۱۴ اردیبهشت: فشار مذاکرات برجام بر شانه‌های بازار سهام پیش‌بینی قیمت سکه و طلا فردا یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ احتمال افزایش قیمت نان؛ مردم یارانه جدید می‌گیرند؟ افزایش شدید قیمت دلار در بازار آزاد امروز/ طغیان در بازار ارز فردا هم ادامه خواهد داشت؟ نابودی ۲۰۰هزار تن برنج در بندر شهید رجایی واقعیت دارد؟ جزییات طرح کالابرگ الکترونیک استارت اعطای وام ۴۰۰ میلیونی قرض‌الحسنه برای دهک‌های کم‌درآمد مدیرعامل تامین و تصفیه آب تهران: پنجمین سال بحران آب را داریم / تابستان سختی در پیش است جزئیات جدید از شبکه پولشویی ۵۰ هزار میلیاردی بازار موبایل  پیش‌بینی قیمت دلار ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ واریز مبلغ دیه جان باختگان حادثه انفجار در بندر عباس هشدار یارانه ای؛ این لینک را باز نکنید! شارژ کالابرگ اردیبهشت ۱۴۰۴ کی انجام می‌شود؟ تحویل ۱۲۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۴ فرصت ویژه برای بازنشستگان/ وام ۳۰۰ میلیونی بدون ضامن و با سقف بالا

پول‌های جدید وارد بازار سهام خواهند شد؟

آیا می توان شاهد آن بود که پول های جدید وارد بازار سهام شود؟
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۲ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 03
کد خبر: ۲۷۷۱۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ میانگین ماهانه حباب سکه امامی از فروردین۹۷ نشان می‌دهد انتظارات تورمی طی سالیان اخیر با وجود نوسانات، رشد چشمگیری داشته است. از ابتدای۹۷ تا جهش ارزی سال۱۴۰۱، حباب سکه بین ۰ تا ۱۵درصد درحال نوسان بود

یکی از مولفه‌های تاثیرگذار بر روند بازار سهام، انتظارات تورمی است. این متغیر به طور تاریخی رالی‌های بزرگی را در بازار سرمایه رقم زده است. اگر حباب سکه امامی را به عنوان شاخصی برای انتظارات تورمی در نظر بگیریم، رشد حباب سکه و عبور آن از مرز ۱۷درصد، منجر به افزایش انتظارات تورمی و کاهش آن به زیر محدوده ۱۰درصد، سبب کاهش سیال بودن پول در اقتصاد و بازار‌های مالی خواهد شد. در روز‌های ابتدای پاییز سال قبل، حبابی شدن سکه امامی، منجر به بازدهی ۵۰درصدی شاخص کل تا اوایل زمستان شد. همچنین رشد مجدد این حباب در ابتدای امسال رالی سال ۱۴۰۴ را رقم زد. با این تفاسیر و با توجه به اینکه میانگین ماهانه حباب سکه همچنان بالای مرز ۱۷درصد قرار دارد، پول‌های جدید وارد بازار سهام خواهند شد و تلاطم‌هایی را در آن ایجاد خواهند کرد؟

میانگین ماهانه حباب سکه امامی از فروردین۹۷ نشان می‌دهد انتظارات تورمی طی سالیان اخیر با وجود نوسانات، رشد چشمگیری داشته است. از ابتدای۹۷ تا جهش ارزی سال۱۴۰۱، حباب سکه بین ۰ تا ۱۵درصد درحال نوسان بود. هجوم حباب به محدوده ۱۵درصد، نشانه رشد انتظارات تورمی و کاهش به محدوده صفر، نشانه فروکش کردن این انتظارات است. پس از تحولات سال۱۴۰۱، کف حباب سکه به محدوده ۱۰درصد و سقف آن به ۲۵درصد تعدیل شد و پول‌های جدید وارد بازار‌های مالی شدند. بازدهی‌های عجیب در سکه و طلا نیز حکایت از تاثیر افزایش سیال بودن پول دارد.

بازار سهام نیز معمولا با تاخیر به انتظارات تورمی واکنش نشان می‌دهد. با رشد نرخ ارز و بهبود سودآوری شرکت‌ها به واسطه تعدیل P/E بلندمدت بازار، نرخ سهام ناچار است حتی با تاخیر بسیار زیاد رشد اسمی را ثبت کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد با فرض مطابقت انتظارات تورمی با حباب سکه امامی، می‌توان دو سناریو را برای بازار سهام ترسیم کرد.

در صورتی که حباب سکه در مقیاس ماهانه به زیر ۱۷درصد کشیده شود، رکود در بازار حاکم خواهد شد. به طور معمول در این شرایط گفته می‌شود پول در بازار نیست. تیر۱۴۰۲، فروردین۱۴۰۳ و آبان۱۴۰۳، سه مقطع زمانی است که بازار سهام به دلیل خروج پول وارد فاز رکود شد.

این درحالی است که با عبور میانگین حباب سکه در مقیاس ماهانه از مرز ۱۷درصد و رشد آن به محدوده سقف۲۵ تا ۳۰درصدی، پول‌های جدیدی وارد بازار‌های مالی شده و می‌توانند رالی جدیدی را به وجود آورند. نمونه این موضوع در اسفند۱۴۰۲، مهر۱۴۰۳ و اسفند۱۴۰۳ تکرار شده است که با عبور حباب سکه از ۱۷درصد همراه با کاهش ریسک‌های سیستماتیک، بازار سهام رالی خوبی را تجربه کرد.

اکنون با انتشار اخبار مثبت مذاکرات و امن شدن فضای سرمایه‌گذاری در ایران، حباب سکه به محدوده ۱۷درصد در مقیاس ماهانه رسیده و هنوز به زیر این محدوده نرسیده و تثبیت نشده است. به نظر می‌رسد در صورتی که سیگنال‌های مثبت از فضای سیاسی کشور مخابره شود، پول قابل‌توجهی از سوی سرمایه‌گذاران وارد بازار سهام شود. با فرض آنکه حباب سکه در این محدوده باقی بماند، خطری بورس را تهدید نمی‌کند. /تجارت نیوز

ارسال نظر