به گزارش «راهبرد معاصر»؛ چهارم می روزی معمولی در تلآویو نبود؛ پس از شنیده شدن صدای موشک وحشت شدیدی بر صهیونیست ها حاکم شد و از صدای اصابت موشک به نقطه ای که ازآنجا دودی غلیظ برخاست و تصاویرش در سراسر جهان منتشر شد، نگران شدند.
این حادثه که انصارالله یمن رقم زد هشدار مهمی به همراه دارد؛ اینکه مشاهده چنین دودی در قلب سرزمین های اشغالی دیگر سخت نیست، به ویژه در فرودگاهها که باعث میشود خطوط هوایی بینالمللی پروازهایشان را به رژیم صهیونیستی لغو کنند. در این راستا انصارالله یمن تهدید به اعمال محاصره هوایی علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی کرد.
قدرت حمله انصارالله و ضعف رژیم صهیونیستی در رهگیری موشکهای مقاومت و نیز مقابله و محافظت از تأسیسات حیاتی اثبات شد
برای نخستین بار موشک مقاومت یمن با موفقیت به هدف خود در داخل رژیم صهیونیستی اصابت کرد؛ موضوعی که نشان دهنده شکست سامانه های دفاعی پیشرفته رژیم صهیونیستی در رهگیری موشک است.
کارشناسان مسائل رژیم صهیونیستی معتقدند، موفقیت انصارالله در اصابت موشک، نفوذ به پدافند هوایی رژیم صهیونیستی و تهدید فرودگاه بن گوریون نشاندهنده تغییر راهبردی در قواعد درگیری میان دو طرف است. رژیم صهیونیستی با افزایش بیسابقه تهدیدها از سوی انصارالله یمن مواجه است و نشانههایی دال بر تغییر راهبردی تقابل نظامی وجود دارد که میتواند به حملات مستقیم علیه مقاومت یمن منجر شود.
قدرت حمله انصارالله و ضعف رژیم صهیونیستی در رهگیری موشکهای مقاومت و نیز مقابله و محافظت از تأسیسات حیاتی اثبات شد؛ موضوعی که باعث تعجب و نگرانی صهیونیست ها نسبت به شکست سامانه های پیشرفته دفاع هوایی مانند سامانه صهیونیستی Arrow 3 و سامانه آمریکایی تاد شده است.
انصارالله پس از حمله اعلام کرد، فرودگاه بن گوریون و سایر مواضع را در جنوب و مرکز سرزمینهای اشغالی هدف قرار داده و برد موشک ها به مناطقی نزدیک ایلات، نقب و دریای سرخ رسیده است.
رسانههای عبری به نقل از منابع رسمی گزارش کردند، موشک انصارالله هشت نفر را زخمی کرد، ازجمله دو نفر که در حال رفتن به پناهگاهها بودند. در عین حال، حمله به طور موقت ترافیک هوایی را متوقف کرد و به لغو پروازهای چندین شرکت هواپیمایی بینالمللی به تلآویو منجر شد.
ازجمله مهم ترین پیامدهای حمله که به وسیله تحلیل دادههای موجود مشخص شده، ثبت بیش از ۴۰ مورد اختلال در فرود پروازهای بینالمللی در فرودگاه بن گوریون به دلیل موشکهای شلیک شده به وسیله انصارالله از زمان ازسرگیری تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه در ۱۸ مارس 2023 میلادی است.
یحیی سریع، سخنگوی انصارالله پس از حمله به فرودگاه بن گوریون در بیانیهای اعلام کرد، مقاومت یمن با هدف قرار دادن مکرر فرودگاهها، به ویژه فرودگاه بینالمللی بن گوریون به دنبال اعمال محاصره رژیم صهیونیستی خواهد بود. وی از همه شرکتهای هواپیمایی بینالمللی خواست پروازهای خود را به فرودگاههای رژیم صهیونیستی لغو کنند تا امنیت هواپیماهایشان تضمین شود.
اعلام محاصره هوایی کامل رژیم صهیونیستی از سوی انصارالله با هدف قرار دادن فرودگاهها، پیامدهای متعددی دارد، از جمله:
بی تردید حمله انصارالله به فرودگاه بن گوریون پیامدهای امنیتی دارد و ضعف رژیم صهیونیستی را در محافظت از تأسیسات حیاتی اش نشان می دهد. این فقط حادثه ای متمایز از باقی حوادث در تقابل یمن و رژیم صهیونیستی نیست، بلکه نشان دهنده گسترش دامنه تهدیدات از جبهه یمن است.
این حمله سؤالات مهمی را در زمینه اثربخشی سامانه های دفاعی رژیم صهیونیستی و آمریکا در صورت گسترش تنش و افزایش جبههها مطرح میکند. درواقع، این حمله آزمونی شوکه کننده برای صهیونیستها بود و شکست در آن می تواند فشار اجتماعی و سیاسی را در داخل سرزمین های اشغالی افزایش دهد.
سخنگوی انصارالله پس از حمله به فرودگاه بن گوریون در بیانیهای اعلام کرد، مقاومت یمن با هدف قرار دادن مکرر فرودگاهها، به ویژه فرودگاه بینالمللی بن گوریون به دنبال اعمال محاصره رژیم صهیونیستی خواهد بود
فرودگاه بینالمللی بن گوریون دروازه هوایی اصلی رژیم صهیونیستی است و تقریباً به ۱۰۰ مقصد بینالمللی پرواز انجام میشود. اهمیت آن را میتوان در نکات زیر خلاصه کرد:
- آمار سال 2023 میلادی
- آمار سال 2024 میلادی
تهدید به هدف قرار دادن فرودگاههای رژیم صهیونیستی، دریای سرخ را در اولویت قرار میدهد؛ جایی که انصارالله با موفقیت مسیرهای کشتیرانی مرتبط با رژیم صهیونیستی را تهدید کرده و به بسته شدن بندر ایلات، منبع اصلی حمل و نقل کالا به/از آسیا و آفریقا شده است.
از نوامبر ۲۰۲۳ میلادی این بندر به دلیل کاهش ۸۰ درصدی درآمد ناشی از محاصره انصارالله، متحمل خسارت های هنگفتی معادل تقریباً ۴ میلیارد دلار در ماه و باعث ورشکستگی شرکت های دریانوردی و درخواست حمایت مالی از کابینه صهیونیستی شده است. اگر هرگونه هدفگیری جدید فرودگاههای رژیم صهیونیستی موفقیتآمیز باشد، خطوط هوایی بین المللی جان مسافرانشان را برای پرواز به سرزمین های اشغالی به خطر نخواهند انداخت.
علاوه بر این، هیچ مسیر هوایی جایگزینی مانند آنچه در دریای سرخ رایج است، وجود ندارد و کشتیها باید مسیر دماغه امیدنیک را بپیمایند. هدف قرار دادن فرودگاه بن گوریون ضربه مستقیمی به نماد حاکمیت پوشالی صهیونیست ها، خدشه وارد کردن به وجهه رژیم صهیونیستی نزد مردمانش و نیز ایجاد تردید در توانایی تل آویو برای پاسخگویی به حملات و شکست آنهاست.
با وجود حملات مداوم آمریکا به مواضع انصارالله، تلآویو امکان دارد به دنبال حملات مستقل هوایی و دریایی به سایتهای راهبردی در صنعا یا صعده باشد تا توانایی تصمیمگیری نظامی مستقل و بازدارندگی خود را نشان دهد.