عبدالمهدی: عده ای خرابکار در کنار مردم عادی با وسایل ممنوعه به خشونت دست می زدند-راهبرد معاصر

عبدالمهدی: عده ای خرابکار در کنار مردم عادی با وسایل ممنوعه به خشونت دست می زدند

نخست وزیر عراق با تاکید بر ایجاد اصلاحات بنیادین در عراق و حمایت از اعتراض های مسالمت آمیز در این کشور اظهار داشت: عده ای خرابکار در کنار مردم عادی به خیابان ها آمده و با استفاده از وسایل ممنوعه به مراکز امنیتی یورش برده و به خشونت متوسل می شدند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۹ - ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 13
کد خبر: ۲۷۷۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک روز پس از مداخله آشکار آمریکا در امور عراق، عادل عبدالمهدی نخست وزیر این کشور به میدان آمده و در یک سخنرانی به ایجاد اصلاحات بنیادین در این کشور تاکید ورزید.

 

مداخله کاخ سفید در امور عراق و تلاش برای برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور با واکنش رهبران سیاسی و مذهبی عراق همراه بوده تا آنجا که مقتدی صدر؛ عمار حکیم، نوری المالکی و برهم صالح بشدت به مداخله آمریکا در امور کشورشان انتقاد ورزیدند.

 

نخست وزیر عراق روز سه شنبه اعتراضات و تظاهرات در این کشور را رویدادی مهم و فرصتی گرانبها برای انجام اصلاحات برشمرد.

 

«عادل عبدالمهدی» در نشست سه شنبه شب هیات دولت عراق همچنین افزود که در این اعتراضات تعدادی از تظاهرات کنندگان و نیروهای امنیتی کشته شدند که این مایه تاسف و اندوه است.

 

نخست وزیر عراق همچنین بر انسجام و رابطه برادری نیروهای مسلح و مردم این کشور تاکید کرد و افزود که دولت درس های زیادی از تظاهرات گرفته است.

 

عبدالمهدی در عین حال اظهار داشت که موضوع فساد یک معضل قدیمی در عراق است و مربوط به برهه اخیر نمی شود.

 

نخست وزیر عراق گفت: در استای احترام به آزادی بیان و حق انجام تظاهرات، بسیاری از محدودیت هایی که قانون برای برگزاری تجمع و تظاهرات درنظر گرفته است، اجرا نشده است.

 

وی گفت: این قانون همان است که ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا آن را تصویب کرده است اما برگزاری اعتراضات مسالمت آمیز در عراق نه تنها با محدودیت و یا سرکوب مواجه نشده است بلکه از بسیاری از مقررات محدود کننده نیز چشم پوشی شده است.

 

نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق گفت: محدودیتی برای تظاهرکنندگان مسالمت آمیز نیست اما وقتی گروههایی مجهز به وسایل ممنوعه مانند نارنجک، بطری های آتش زا و .. به یک مقر حمله می کنند یا می خواهند از یک مانع امنیتی عبور کنند، طبعا با آنها مقابله می شود.

 

وی گفت: البته درمرحله نخست تظاهرات (۱ تا ۱۰ اکتبر) از تیراندازی علیه تظاهرکنندگان استفاده شد که در گزارش تحقیق آوردیم، اما در مرحله دوم (۲۵ اکتبر تا امروز) از تیراندازی استفاده نشده است.

 

عبدالمهدی افزود: اعتراضات جاری در عراق همچون موارد سابق نبود، بلکه درکنار مردم، اقلیتی خرابکار بودند که با استفاده از انواع وسایل ممنوع دست به خشونت می زدند، برخی فقط از آزادی تجمعات می گویند اما اهمیت نظم و امنیت کشور هم نباید نادیده گرفته شود.

 

وی گفت: حتی پیش از شروع اعتراضات، در رسانه ها از اسقاط نظام و جنگ شیعه - شیعه در عراق نوشتند و دنبال آن بودند بنابر این تظاهرات این دوره تفاوت هایی با دوره های قبل داشت و محدود به طرح خواسته های اجتماعی بود و گرنه تعامل با آن بسیار آسان بود.

 

نخست وزیر عراق اظهار داشت: در برابر جوانان و مردم تظاهرکننده زانوی تواضع می زنیم که باعث شدند کشور تکان بخورد و قوای مختلف بطور جدی دنبال اصلاحات بیفتند و ما نیز بر اساس رهنمودهای مرجعیت و تصمیمات پارلمان، در اجرای اصلاحات مورد خواست معترضان از جمله اصلاح قانون انتخابات جدی هستیم.

 

عبدالمهدی با اشاره به این که فساد در عراق سالهاست که متراکم شده است، بر جدی دولتش در مبارزه با آن تاکید کرد و گفت: منابع نفتی عراق مانند کیکی است که همه در داخل و خارج حکومت و حتی در منطقه و بین الملل بر سر آن رقابت می کنند و هر طرف می خواهد سهم بیشتری از آن ببرد.

 

وی همچنین با تشریح دستاوردهای دولت خود طی یکسالی که از عمر آن می گذرد از جمله به پیشرفت قابل توجه درتولید برق و کاهش ساعات خاموشی اشاره کرد و درعین حال از کارشکنی هایی که - به گفته وی - از روز نخست تشکیل دولت آغاز شد، سخن گفت.

 

عبدالمهدی افزود: اگر انتظاری از دولت هست باید دید آیا اختیارات لازم هم در این خصوص به آن داده شده است.

 

کاخ سفید در بیانیه دیروز دوشنبه در موضعی که - به گفته عراقی ها - بر خلاف اراده ملی عراق و مرجعیت عالی دینی این کشور و تلاشی بیهوده برای سوار شدن بر موج اعتراضات اجتماعی در این کشور و شعله ور کردن دوباره التهابات هفته های اخیر بوده است، خواهان انتخابات زودهنگام و تدوین قانون جدید انتخابات در این کشور شد.

 

این موضع مداخله جویانه آمریکا با واکنش سریع و محکومیت از سوی تعدادی از رهبران سیاسی از جمله «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی، «شیخ قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق و «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر مواجه شد.

 

عراقی ها می گویند کاخ سفید این موضع مداخله گرانه را در ادامه مواضع دخالت گر سفارتخانه این کشور در بغداد و همچنین مواضع «دونالد ترامپ» رییس جمهور و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا گرفته است.

 

این اعتقاد وجود دارد که آمریکا بعد از اینکه مشاهده کرد اعتراضات اجتماعی رو به راه حل مسالمت آمیز پیش می رود، کوشید با این موضع رسوا کننده، به آتش اعتراضات در عراق دامن بزند.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده