ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

ادعای جدید گاردین درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا

ادعای جدید گاردین درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا یک روزنامه انگلیسی مدعی شده طرف‌های میانجی در جریان مذاکرات هسته‌ای پیشنهاد جدیدی در زمینه غنی‌سازی اورانیوم به ایران پیشنهاد کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 16
کد خبر: ۲۷۸۲۶۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک روزنامه انگلیسی روز پنجشنبه (15 می/25 اردیبهشت) ادعای جدیدی درباره پیشنهادی که در جریان مذاکرات هسته‌ای به ایران داده شده مطرح کرده است.

به نوشته روزنامه گاردین، طرف‌های میانجی از ایران خواسته‌اند به مدت سه سال غنی‌سازی اورانیوم را کاملاً متوقف کند تا اعتمادسازی میان طرفین شکل گیرد. در این مدت، روسیه می‌تواند اورانیوم مورد نیاز برای برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران را تأمین کند.

طبق این گزارش، پس از سه سال، ایران می‌تواند غنی‌سازی را تا سطح 3.75 درصد، مطابق با برجام، از سر بگیرد. این پیشنهاد ظاهراً تلاشی برای بازگرداندن ایران به محدودیت‌های هسته‌ای در ازای مشوق‌هایی مانند تأمین سوخت هسته‌ای توسط روسیه است.

مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا که از آوریل 2025 در عمان و رم با میانجی‌گری عمان آغاز شده، تلاشی برای احیای دیپلماسی پس از خروج آمریکا از برجام در سال 2018 است. برجام، توافقی میان ایران و گروه 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) بود که برنامه هسته‌ای ایران را در ازای رفع تحریم‌ها محدود می‌کرد.

خروج آمریکا و اعمال تحریم‌های جدید، ایران را به کاهش تعهداتش و افزایش غنی‌سازی اورانیوم تا 60 درصد سوق داد. آمریکا مدعی است در دور جدید مذاکرات به دنبال رفع نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران از طریق دیپلماسی است.

آخرین دور مذاکرات یکشنبه پیش در عمان برگزار شد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار