جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد حکم اعدام برای ۳ متهم پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ مارال ترکمان خانم گل آسیا شد غیبت قطعی ۶ استقلالی در اصفهان اعلام لیست تیم ملی والیبال برای حضور در لیگ ملت‌های ۲۰۲۵ ببینید/فرمانده کل سپاه خطاب به صهیونیست‌ها: اگر در یک لحظه ۶۰۰ موشک روی سرتان بریزیم چه کار خواهید کرد؟  معاون وزیر امور خارجه: در مذاکرات هسته‌ای، ایران فقط اقدامات اطمینان‌ساز می‌پذیرد سیاری: خلیج فارس بوده، هست و خواهد ماند هلندی نامدار در کادر استقلال این خوراکی مقوی کلسترول را کنترل می‌کند دورتموند، لورکوزن را چپ و راست کرد! آتش‌سوزی در مغازه تعویض روغنی اندرزگو/ آتش به نمای ساختمان مجاور هم سرایت کرد حقوق جدید دانشگاه آزاد اعلام شد/ میانگین دریافتی کارکنان به ۳۱ میلیون تومان می‌رسد ویدیو/ نخستین اخبار دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا آخرین وضعیت پرداخت کالابرگ الکترونیکی/ اعتبار دهک‌های مختلف چقدر است؟

این خوراکی ده برابر از قبل شما را چاق‌تر می‌کند

«اسپلندا» "Splenda" یکی از جایگزین‌های قند به حساب می‌آید و ممکن است سبب افزایش اشتها و احساس گرسنگی شود و احتمال پرخوری را در پی دارد. «سوکرالوز» که ماده اصلی «اسپلندا» محسوب می‌شود با ایجاد طعمی شیرین بدون تأمین کالری‌های مورد انتظار، مغز را دچار سردرگمی می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 18
کد خبر: ۲۷۸۳۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محققان مرکز تحقیقات دیابت و چاقی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی معتقدند، اگر بدن شما به‌دلیل طعم شیرین، انتظار دریافت کالری داشته باشد ولی آن کالری را دریافت نکند، این موضوع می‌تواند روش واکنش مغز به چنین مواد غذایی را در طول زمان تغییر دهد و باعث افزایش تمایل به مصرف آنها شود. حدود ۴۰ درصد از آمریکایی‌ها اغلب با هدف کاهش مصرف قند روزانه‌شان به‌طور منظم از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، اما آیا واقعا این مواد در کنترل وزن بدن مؤثرند؟

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بررسی ۳ نوشیدنی «آب ساده»، «نوشیدنی شیرین‌شده با سوکرالوز» و «نوشیدنی شیرین‌شده با قند معمولی» نشان می‌دهد که نوشیدنی حاوی سوکرالوز در مقایسه با آب یا نوشیدنی حاوی قند، فعالیت ناحیه هیپوتالاموس مغز که وظیفه تنظیم اشتها و وزن بدن را دارد، بیشتر افزایش می‌دهد.

همچنین، مصرف سوکرالوز سبب احساس گرسنگی بیشتر نسبت به نوشیدنی حاوی قند ساده می‌شود. این تأثیر در زنان و افراد چاق یعنی گروهی که بیشتر در معرض استفاده از محصولات رژیمی هستند، شدیدتر است.

نتایج آزمایش‌های خون نشان داده‌اند که نوشیدن قند معمولی سبب افزایش قند خون و ترشح هورمون‌هایی مانند انسولین و GLP-۱ (پپتید شبه‌گلوکاگون ۱) می‌شود، اما مصرف سوکرالوز چنین اثری روی این هورمون‌ها ندارد. بدن از طریق این هورمون‌ها به مغز پیام می‌دهد که کالری دریافت شده و دیگر نیازی به مصرف غذا نیست. سوکرالوز این اثر را ایجاد نمی‌کند و بر احساس سیری تاثیر نمی‌گذارد.

کودکان و نوجوانان در ارتباط با این موضوع آسیب‌پذیرتر هستند، چراکه مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی میان آنها رایج‌تر است و همچنین مغز در این سنین حساسیت بالاتری دارد؛ بنابراین یک فرصت مهم برای مداخله زودهنگام است. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار