گازوئیل ۳ نرخی به تعویق افتاد / تاکید بر حل مشکل کامیون‌داران ماجرای نگهداری پول سهامداران عدالت در یک شرکت خصوصی / توضیحات سازمان خصوصی‌سازی قطع سهمیه سوخت خودرو‌های فاقد بیمه تا تیر به تعویق افتاد شارژ آخرین سهمیه بهاری بنزین بدون تغییر در کارت‌های سوخت ثبت سفارش خارج از نوبت برای آسیب‌دیدگان بندر شهید رجایی طرح فوریتی عبور از تنش آبی جنوب‌شرق تهران کلید خورد شرکت برق تهران: در پی افزایش زودهنگام دما و رشد شدید مصرف، برق هزار مشترک پر مصرف قطع شد پیش بینی بورس فردا ۲۹ اردیبهشت اختیار تعیین قیمت نان در هر استان به استانداران واگذار می‌شود تصویب سه‌نرخی شدن گازوئیل؛ زمان اجرا و قیمت‌ها هنوز نامشخص است وزارت نیرو: ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه تا پیک امسال ساخته می‌شود اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران
کامران ندری، کارشناس پولی و بانکی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

بهترین راهکار تأمین مالی برای تولید چیست؟

کامران ندری، کارشناس پولی و بانکی با بیان لزوم تغییر ساختارها و گرایش به حکمرانی اقتصادی و سیاسی کشور گفت: بنگاه‌های کوچک و متوسط عمدتاً اعتبار را از طرف‌های چکی دریافت می‌کنند، در حالی که قاعده این است به وسیله بانک‌ها تأمین مالی شوند. به نظر می‌آید بهترین راه این است، تأمین مالی تولید از بازار با انتشار اوراق باشد.
کامران ندری؛ کارشناس پولی و بانکی
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 21
کد خبر: ۲۷۸۴۵۵

چرا بانک‌ها حامیان اصلی صنایع و تولید هستند؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ وقتی سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف توجیه فنی و اقتصادی بسیار مناسبی دارد، بانک ها به عنوان یکی از حامیان اصلی صنایع باید در راستای تأمین مالی ارزی و ریالی واحدهای تولیدی فعال اقدام ‌کنند.

 

با توجه به شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده است، حمایت از سرمایه‌گذاری در صنایع می تواند ازجمله رویکردهای اصلی بانک ها در سال جاری باشد و با تأمین مالی شرکت‌های فعال در این بخش به سهم خود کمک ‌کنند بستر سرمایه‌گذاری در صنایع فراهم شود.

بار تأمین مالی در اقتصاد ایران بیشتر بر دوش بانکها و البته بخشی از تأمین مالی نیز برعهده بورس گذاشته شده است

 

کامران ندری، کارشناس پولی و بانکی درباره تأمین مالی شبکه تولید کشور و راهکارهایی که می تواند این موضوع را تسهیل کند به «راهبرد معاصر» گفت: در اقتصادهای مختلف راهکارهای تأمین مالی می تواند متفاوت باشد، زیرا با نوع سیاست گذاری ها و ساختارهای تعریف شده مرتبط است.

 

وی افزود: در اقتصاد نهادهایی به وجود آمدند که به صورت تخصصی در زمینه تأمین مالی فعالیت می کنند. به نظر می آید بار تأمین مالی در اقتصاد ایران بیشتر بر دوش بانکها و البته بخشی از تأمین مالی نیز برعهده بورس گذاشته شده است.

 

کارشناس پولی و بانکی عنوان کرد: بخش عمده تأمین مالی از منابع داخلی بنگاه ها تأمین می شود، هرچند این مدل تأمین مالی آنچنان که باید و شاید سازمان یافته نیست. به عنوان نمونه، بنگاه داری که مواد اولیه مورد نیاز خود را از قطعه ساز می گیرد و از تولیدکننده حمایت می کند، تأمین مالی تولید کننده را نیز برعهده می گیرد. پس می توان دریافت بخشی از تأمین مالی تولید وابسته به طرف های تجاری و ساختارهای اقتصادی کشور است که نوع تأمین مالی را مشخص می کند.

 

ندری گفت: در کشور برخی مدل های تأمین مالی رواج بیشتری دارد، مانند تأمین مالی به وسیله بانک و برخی رواج کمتری دارد مانند تأمین مالی بورسی. موضوع حائز اهمیت اینکه در حال حاضر ساختارهای تعیین شده اقتصاد کشور را به سمت و سوی خود می کشد و متأسفانه بازار سرمایه توانمندی لازم برای تجهیز و تأمین مالی تولید ندارد. خوب یا بد بودن این ساختار ماحصل تعاملات درونی جامعه است که به صورت درون زا تعیین می شود.

 

تحلیلگر مسائل اقتصادی عنوان کرد: تأمین مالی بازار محور مدل بسیار خوبی است، اما تا تحقق این مدل فاصله زیادی داریم و این تأمین مالی بخشی از آرزوهای بخش تولید شده است. تأمین مالی بازار محور در ایران رایج نشده است، زیرا واقعیت های اقتصادی و سیاست گذاری ها مانع بزرگی هستند. این نوع تأمین مالی با ساختارهای کنونی همخوانی لازم ندارد و نمی توان بازار محور به سراغ تأمین مالی تولید رفت.

 

کارشناس پولی و بانکی گفت: بخش عمده تأمین مالی به وسیله طرف های تجاری انجام می شود و حتی بانک محور نیست. اگر معاملات چکی از بازار و کسب و کارها حذف شوند، ضربه ای که به صنعت وارد می شود بیشتر از پرداخت نکردن وام بانکی است. این روابط اصولاً به صورت درون زا بر مبنای ساختارها شکل می گیرند که نوع تأمین مالی تولید را مشخص می کند؛ پس باید به ظرفیت های اقتصادی و ساختارهای شکل گرفته در اقتصاد ایران رجوع کرد.

تأمین مالی بازار محور در ایران رایج نشده است، زیرا واقعیت های اقتصادی و سیاست گذاری ها مانع بزرگی هستند

 

وی عنوان کرد: بنگاه های کوچک و متوسط عمدتاً اعتبار را از طرف های چکی دریافت می کنند، در حالی که قاعده این است به وسیله بانک ها تأمین مالی شوند. به نظر می آید بهترین راه این است، تأمین مالی تولید از بازار با انتشار اوراق باشد؛ اما برخی راهکارهای تأمین مالی تولید با ساختار سیاست گذاری های اقتصادی به نظر می آید بیشتر ایده آل های ذهنی ماست.

 

ندری معتقد است: برای تغییر این ساختارها باید به سراغ حکمرانی اقتصادی کشور رفت. وقتی اصلاحات اساسی در عرصه اقتصاد شکل نگرفته و ساختار سیاسی به این موضوع تن نداده که باید اصلاحاتی اساسی در ساختارهای اقتصادی کشور به نفع تولید شکل بگیرد، لزوماً نمی توان انتظار داشت شاهد اصلاحات اساسی در ساختار بانکی و بازار سرمایه بود.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار