پزشکیان در آیین دریافت استوارنامه سفیر جدید نیوزیلند: زورگویی در قاعده گفت‌و‌گو نمی‌گنجد روند بررسی برنامه‌های «مدنی‌زاده» در کمیسیون اقتصادی مجلس سخنگوی دولت: دولت اعتراض کامیونداران را به رسمیت می‌شناسد نحوه جذب منابع انسانی در آموزش و پرورش اصلاح شد نیروی زمینی ارتش ۵ پایگاه موشکی در ساختار خود پیش‌بینی کرد مهاجرانی: ایران با حفظ منافع ملی مذاکره را ترک نخواهد کرد / تمام سناریو‌های ما روی میز است محمود احمدی نژاد عازم اروپا شد + جزئیات دستورات معاون اول رئیس‌جمهور برای اطفای حریق در پارک ملی گلستان الحاق ۱۰ فروند بالگرد باز آماد شده به هوانیروز ارتش قالیباف: بولیوار صدای استقلال را از دل ملت‌های تحت ستم بیرون کشید قالیباف قانون اصلاح پرداخت فوق‌العاده خاص را ابلاغ کرد دستور رییس جمهور برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد سخنگوی هیات رئیسه مجلس: مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است سلیمی، نماینده مجلس: امضای سرپرست وزارت اقتصاد از فردا بی‌اعتبار است

سردار سلامی: جنگ های امروز محدود، نقطه ای و نیابتی شده اند

فرمانده کل سپاه در چهارمین همایش جامعه اطلاعاتی سپاه ضمن تاکید بر اینکه امروز فضای عمل اطلاعات ما یک فضای جهانی شده است، اظهار داشت: چهره مواجهه تغییر کرده است. مواجهه به صورت نقطه‌ ای و پراکنده در جریان است و جنگ‌ها محدود، کوتاه، نقطه ‌ای و نیابتی شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 13
کد خبر: ۲۷۸۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ چهارمین همایش جامعه اطلاعاتی سپاه این روزها در حال برگزاری است و شماری از مقامات ارشد نظامی و امنیتی با حضور در این همایش به ارائه راهکارهای خود برای جامعه اطلاعاتی کشور می پردازند.

 

پس از حضور روز گذشته دریابان شمخانی و سرلشکر جعفری، عصر امروز سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این همایش آمد و به ایراد سخنرانی پرداخت.

 

سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی با اشاره به تنوع تهدیدات دشمن علیه نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: مقابله با این آرایه متنوع و به هم پیوسته قدرت‌های بزرگ امروز یک مسئولیت فوق‌العاده بزرگ و الهی است.

 

وی با بیان اینکه فضای عمل اطلاعات ما یک فضای جهانی است، افزود: کار اصلی جامعه اطلاعاتی روشن‌کردن دامنه و قلمرو فضای حرکت نظام و انقلاب اسلامی است؛ ما باید دور دست‌ها را خوب ببینیم. محیط و قلمرو خود را روشن مشخص کنیم. کار اصلی جامعه اطلاعاتی فراهم کردن دقت و صحت عمل و تصمیم درست است.

 

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه با بیان اینکه نقطه آغاز کار جامعه اطلاعاتی فضای تفکر دشمن است، عنوان کرد: شناخت دشمن اول از شناخت نوع تفکر و فضای تصمیم او آغاز می‌شود. درگیر شدن در مساحت ذهنی دشمن، اولین کار جامعه اطلاعاتی است و هیچ عملی در میدان واقعیت بدون ساختن یک تصویر در ذهن صورت نمی‌گیرد. باید بر قوه عاقله دشمن تسلط پیدا کنیم تا دریابیم که دشمن چگونه می‌اندیشد.

 

سلامی عنوان کرد: محصول تفکر دشمن استراتژی است، اگر به این موضوع دست پیدا کنیم که دشمن چگونه می‌اندیشد و در جست و جوی چه اهدافی است و ارزیابی او درباره ما چیست و با چه قاعده‌هایی می‌خواهد عمل می‌کند، می‌توانیم اقدامات و تصمیمات درست را اتخاذ کنیم.

 

اطلاعات، نرم‌افزار حکمرانی و حکومت‌داری است

سلامی در بخش دیگری از سخنان خود اطلاعات را نرم‌افزار حکمرانی و حکومت‌داری دانست و گفت: سیستم اطلاعاتی به اندازه یک دولت مستقر و حاکم، نرم‌افزار حرکت تولید می‌کند و هر دولت و حاکمیتی بر مبنای اندیشه‌های اطلاعاتی حرکت کند به موفقیت نزدیک‌تر می‌شود.

 

فرمانده کل سپاه پاسداران کشف روابط به هم پیوسته آرایش‌های دشمن را مهم ارزیابی کرد و گفت:کشف روابط بازیگران محیط خارج با محیط داخل دارای اهمیت است، این کشف یک کار اطلاعاتی است.

 

 سلامی با بیان اینکه امروز به ندرت می‌توان پیش‌بینی کرد که دو ارتش کلاسیک با هم یک جنگ تمام عیار داشته باشند، یادآور شد:  قدرت‌ها از اینگونه اقدامات منصرف شده‌اند و تفکر مدل جنگ‌های قرن ۲۰ و آغاز قرن ۲۱ تغییر کرده است، هزینه‌های جنگ‌ها بالا رفته و میل به تلفات انسانی کاهش پیدا کرده است. چهره مواجهه تغییر کرده است. مواجهه به صورت نقطه‌ای و پراکنده در جریان است و جنگ‌ها محدود، کوتاه، نقطه‌ای و نیابتی شده‌اند.

 

وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز، استراتژی‌ها به هم پیوسته و خطرناک‌تر شده‌اند، افزود: استراتژی‌های اقتصادی در کنار راهبردهای روانی، فرهنگی و اجتماعی چهره مواجهه‌های جدید هستند. اطلاعات در این زمینه‌ها بایستی بسیار تقویت شود.

 

فرمانده کل سپاه پاسداران با طرح این سوال که امروز نقش اطلاعات ما در جنگ اقتصادی چیست،  گفت: آیا ما برای چنین جنگی نقشه راهی ترسیم کرده‌ایم تا دقیقا ابتکارات، ارتباطات و ظرفیت ها و راهکارهای دشمن را بشناسیم. در اداره کردن جنگ اقتصادی بیشترین سهم را اطلاعات دارد.

 

شناخت عملیات روانی دشمن ذاتا کار اطلاعاتی است

سلامی با کلیدی دانستن شناخت عملیات روانی دشمن، گفت: عملیات روانی ذاتا کار اطلاعاتی است، اما نیازمند شناخت روانی و اجتماعی دشمن است. اینکه دشمن از چه چیزی می‌ترسد، ما را چگونه به تصویر می‌کشاند و چگونه می‌توانیم تصویر مطلوب از خود ارائه دهیم.

 

وی در ادامه سخنان خود، شناخت روابط بین دولت‌ها، استفاده از شکاف‌های موجود در روابط بین‌الملل، فضاهای نفوذ و شناخت خطوط قرمز دشمنان برای تاثیرگذاری را از نکات مهمی دانست و عنوان کرد: اطلاعات باید مینیاتوری به رویدادها و اتفاقات بنگرد. باید نکات کلیدی و کوچک  برای اثرگذاری تعیین و اقدام شود. پیدا کردن هدف‌های کوچک و پر تاثیر از اهمیت بسزایی برخوردار است. اطلاعات باید جزئی نگر و دقیق اقدام کند.

 

فرمانده کل سپاه پاسداران، پیش‌بینی، پیشگیری و مهار در محیط داخلی و خارجی را یکی از کارویژه‌های اصلی اطلاعات دانست و تاکید کرد: شناخت روندها در اطلاعات برای پیش‌بینی مهم است. روندها، مسیرساز است. روندها می‌توانند به کشف تحولات آتی کمک کنند. شناخت روندهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، علمی و تغییرات اجتماعی باید مورد توجه باشد. روندها به صورت تدریجی و آرام رخ می‌دهند و برای انسان محسوس نیست ولی اطلاعات می‌تواند این روندها را کشف کند.

 

تولید اقتدار محصول حضور فیزیکی و روانی اطلاعات است

سلامی با تاکید بر اینکه اطلاعات علاوه بر حضور فیزیکی باید حضور روانی هم داشته باشد، محصول این حضور را تولید اقتدار توصیف و تصریح کرد: اقتدار اطلاعاتی اصل بازدارنده است که هزینه‌های برخورد را کاهش می‌دهد و ضامن امنیت و آرامش جامعه است. مهم است که در دل دشمنان و مفسدان ترس و هراس از اقتدار اطلاعاتی ایجاد شود. اطلاعات چیزی را نباید غیرممکن بداند و هیچ مانعی بر سر اقدام براساس سنت الهی وجود ندارد. باید قدم اول را محکم برداشت. باید به سناریوهای بزرگ فکر کرد و در این مسیر از کسی یا چیزی نباید هراسید.

 

فرمانده کل سپاه با تاکید بر اهمیت برخورد با مفسدان و مجرمان گفت: اگر برخورد با مفسدان نباشد جامعه به اعتماد و باور به اقدام نظام نمی‌رسد. تولید باورهای صحیح در افکار عمومی نتیجه اقدام اطلاعات است و امید با این اقدامات به جامعه برمی گردد.

 

سلامی با قدردانی از اقدامات سازمان اطلاعات سپاه در حوزه های مختلف؛ دستگیری سرشبکه کانال آمدنیوز را محصول یک برنامه‌ریزی دقیق و هوشمندانه دانست که امید و امنیت را بیش از پیش در دل مردم زنده کرد و  هراس را در دل دشمنان ایران اسلامی انداخت.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار