رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»

انگلیس سفیر ایران را احضار کرد

انگلیس سفیر ایران را احضار کرد دولت انگلیس می‌گوید سفیر ایران در لندن را احضار کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۳ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 19
کد خبر: ۲۷۸۵۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، دولت انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد وزارت امور خارجه ایران کشور، «سید علی موسوی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن را احضار کرده است.

لندن ادعا کرده این اقدام در پی متهم‌شدن سه شهروند ایرانی تحت «قانون امنیت ملی» و صدور کیفرخواست علیه آنها صورت گرفته است.

پلیس انگلیس پیشتر اعلام کرده بود هفت شهروند ایرانی را به اتهام «طرح‌ریزی برای حمله» بازداشت، اما در روز‌های اخیر چهار نفر را آزاد کرده است.

پیش از این «فرانک فرگوسن» رئیس بخش ویژه جرایم و مبارزه با تروریسم سرویس دادستانی سلطنتی انگلیس گفته بود «پس از بررسی شواهد ارائه شده توسط فرماندهی مبارزه با تروریسم سرویس پلیس متروپولیتن، ما اتهامات جنایی را علیه سه شهروند ایرانی تأیید کرده‌ایم».

در بیانیه خصمانه سخنگوی وزارت خارجه انگلیس علیه ایران آمده است: «دولت پادشاهی متحده به‌روشنی تاکید کرده که حفاظت از امنیت ملی، اولویت اصلی ماست و ایران باید به دلیل اقدامات خود پاسخگو شود».

در این بیانیه همچنین ادعا شده که این احضار به دلیل اعلام مقامات انگلیسی مبنی بر متهم‌شدن سه ایرانی مبنی بر «دخیل‌بودن در کمک احتمالی به یک سرویس اطلاعاتی خارجی» بوده است.

ایران روز گذشته دیپلمات ارشد انگلیس در تهران را در اعتراض به اقدام پلیس لندن احضار کرده بود.

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری امروز خود درباره دادگاهی کردن تعدادی از اتباع ایرانی به اتهام طراحی اقدام تروریستی و سپس آزادی چند نفر از آنها، گفت: اتفاقاتی که رخ داد، از لحاظ حقوقی و حقوق بشری تمام عناصر مفهوم بازداشت خودسرانه را در خود دارد و مشخص نشده به چه اتهامی این افراد بازداشت شدند

او ادامه داد: چند نفر از کسانی که به اتهام نقض قوانین ضدتروریسم انگلیس دستگیر شده بودند به تازگی آزاد شدند، بدون اینکه مشخص شود دلیل بازداشت چه بود. سه نفری که به دلیل مسائل امنیتی در بازداشت هستند، نه به آنها دسترسی کنسولی داده شده و نه مشخص شده دلیل بازداشت آنها چیست.

بقائی با بیان این‌که «ابعاد مبهم این موضوع برای ما زیاد است»، گفت: دیروز کاردار انگلیس به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض ایران در این ارتباط به وی اعلام شد. امیدواریم مراجع ذیربط انگلیسی هر چه زودتر شفاف‌سازی کنند و شائبه‌های جدی مبنی بر اینکه این اقدام انگیزه سیاسی داشته را رفع کنند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار