ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس

حمله اوکراین به پل کریمه با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره

حمله اوکراین به پل کریمه با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره سرویس امنیتی اوکراین مدعی شد که در سومین عملیات علیه پل استراتژیک کریمه، پایه‌های زیرآبی این تأسیسات را با ۱۱۰۰ کیلوگرم مواد منفجره منهدم کرده و پل را در وضعیت اضطراری قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۳ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 03
کد خبر: ۲۷۹۸۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، سرویس امنیتی اوکراین با صدور بیانیه‌ای از بمب‌گذاری در پایه‌های زیرآبی پلی خبر داد که شبه‌جزیره کریمه را به خاک روسیه متصل می‌کند.

در این بیانیه آمده است: «این عملیات طی چند ماه برنامه‌ریزی شده بود. نیرو‌های ما پایه‌های این تأسیسات را مین‌گذاری کردند و امروز در ساعت ۴:۴۴ بامداد، بدون هیچ‌گونه تلفات غیرنظامی، نخستین بسته انفجاری فعال شد. معادل ۱۱۰۰ کیلوگرم تی‌ان‌تی در این عملیات به کار رفت و پایه‌های زیرآبی پل در سطح زیرین به‌شدت آسیب دیدند. در واقع، پل در وضعیت اضطراری قرار دارد.»

بر اساس این بیانیه، «واسیل مالیوک» رئیس سرویس اطلاعاتی اوکراین شخصاً بر اجرای عملیات نظارت داشته و هماهنگی‌های مربوط به برنامه‌ریزی آن را بر عهده داشته است.

مالیوک در این باره گفت: «ما پیش از این در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، دو بار به پل کریمه حمله کردیم و امروز این کار را به‌صورت زیرآبی انجام دادیم.»

این مقام اوکراین با بیان اینکه روسیه از این پل به عنوان شریان لجستیکی برای تأمین نیروهایش استفاده می‌کند، آن را یک هدف «کاملا مشروع» دانست و مدعی شد: «کریمه بخشی از اوکراین است و هرگونه جلوه‌ای از اشغالگری با پاسخ قاطع ما روبه‌رو خواهد شد.»

روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه‌جزیره کریمه در جنوب اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرد، اما هیچ راه زمینی میان سرزمین اصلی روسیه و این شبه‌جزیره وجود نداشت. ازاین‌رو، مسکو به فکر ساخت پلی در تنگه «کرچ» افتاد. این پل در سال ۲۰۱۸ توسط شخص «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه افتتاح شد و گفته می‌شود که هزینه ساخت آن ۳.۶ میلیارد دلار بوده است.

این پل برای روسیه نماد الحاق شبه‌جزیره کریمه در ۲۰۱۴ و یک پیروزی بزرگ سیاسی است. از سوی دیگر، کی‌یف این پل را نماد از دست دادن این شبه‌جزیره می‌داند و کی‌یف امید دارد تخریب آن روحیه نظامیان اوکراینی برای پس‌گرفتن این شبه‌جزیره را تقویت کند.

از سوی دیگر، بندر سواستوپول در شبه‌جزیره کریمه، محل استقرار ناوگان دریای سیاه نیروی دریایی بوده و این پل شاهراهی برای انتقال سوخت، مواد غذایی و دیگر محصولات به این منطقه است. کرچ همچنین یک مسیر ارتباطی حیاتی برای انتقال نیرو‌های روسیه در آغاز حمله به اوکراین بود و در تصرف مناطق خرسون و زاپوریژیا نقشی اساسی ایفا کرد./ ایسنا 

کلمات کلیدی: پل کریمه اوکراین
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار