آتش‌سوزی انبار ضایعات اطراف بندر شهید رجایی انتقال بزرگ در مرحله تست‌های پزشکی / ناپل در انتظار یک معارفه تاریخی خفت گیری سارقین از نفیسه روشن در اتوبان چمران / پلیس وارد ماجرا شد ویدیو / اولین فیلم از انفجار اسکله متانول بندر دیر بوشهر حادثه انفجار مهیب و حریق کشتی در بوشهر / تاکنون سه نفر جان باختند هافبک ملی‌پوش گل‌گهر به استقلال پیوست مهدی طارمی دومین گلزن برتر آسیا شد اسامی تعلیق شده‌های دو و میدانی بخاطر اتفاقات کره جنوبی افزایش تعداد مصدومین تصادف جاجرود به ۲۰ نفر تصاویر/ روزنامه‌های ورزشی امروز سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ پرسپولیس کاپیتان خود را حفظ کرد/ تمدید قرارداد عالیشاه قطعی شد AFC «تراکتور، سپاهان و استقلال» را نمایندگان فوتبال ایران در مسابقات آسیایی اعلام کرد سقوط بازیکنان ایرانی در رنکینگ جهانی تنیس روی میز تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ایران سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴

این خوراکی‌ها مرگ زودرس را به تأخیر می‌اندازند

یک رژیم غذایی شامل مصرف روزانه انواع چای، توت‌ها، سیب، پرتقال یا انگور ممکن است خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد و به افزایش طول عمر کمک کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 10
کد خبر: ۲۸۰۴۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، یک بررسی جدید که در مجله «نیچر فود»‌ (Nature Food) منتشر شد، نتیجه‌گیری می‌کند افرادی که طیف متنوعی از مواد غذایی سرشار از مولکول‌های فلاونوئیدی مصرف می‌کنند، ممکن است برای ابتلا به بیماری‌های مزمن با خطر کمتری روبرو باشند و احتمال بیشتری وجود داشته باشد که طولانی‌تر عمر کنند.

دانشمندان از جمله متخصصانی از دانشگاه کویینز بلفاست، می‌گویند که مصرف منابع غذایی حاوی فلاونوئیدها مانند چای، توت‌ها، شکلات تلخ و سیب‌ها می‌تواند از بروز بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲، سرطان، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های عصبی جلوگیری کند.

«ایدین کسیدی» توضیح می‌دهد: از مدت‌ها قبل می‌دانستیم که مصرف بیشتر فلاونوئیدهای رژیمی که زیست‌فعال‌های قوی و طبیعی در بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها به شمار می‌روند، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و نیز بیماری‌های مغزواعصاب مانند پارکینسون را کاهش دهد.

وی افزود: همچنین بر اساس داده‌های آزمایشگاهی و مطالعات بالینی می‌دانیم که فلاونوئیدهای مختلف به شیوه‌های متفاوتی عمل می‌کنند؛ برخی به بهبود فشار خون کمک می‌کنند، برخی دیگر در کنترل سطح کلسترول نقش دارند و التهاب را کاهش می‌دهند.

به گزارش ایندیپندنت، مولکول‌های فلاونوئیدی در بلوبری‌ها، توت‌فرنگی‌ها، پرتقال‌ها، سیب‌ها، انگورها و همچنین چای و شکلات تلخ به‌وفور یافت می‌شوند.

«بنجامین پارمنتر»، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله، می‌گوید: مصرف روزانه حدود ۵۰۰ میلی‌گرم فلاونوئید با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ‌ومیر ناشی از تمامی علت‌ها و همچنین کاهش ۱۰ درصدی خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های تنفسی مرتبط بود. این مقدار تقریبا معادل فلاونوئیدی است که در دو فنجان چای یافت می‌شود.

این مطالعه که شامل پیگیری بیش از ۱۲۰ هزار نفر در بازه سنی ۴۰ تا ۷۰ سال به مدت بیش از یک دهه بود، نخستین پژوهشی است که نشان می‌دهد مصرف طیفی متنوع از فلاونوئیدها نسبت به مصرف صرفا مقدار زیاد آن‌ها، سودمندتر است.

این یافته‌ها نشان می‌دهند که مصرف بیشتر و متنوع‌تر مواد غذایی حاوی فلاونوئید در مقایسه با زمانی که این ترکیب از یک منبع منفرد دریافت شود، می‌تواند بیماری‌ها را بیشتر کاهش دهد.

این تحقیق با باور رایج مبنی بر اینکه خوردن غذاهای رنگارنگ برای حفظ سلامت مفید است، هم‌راستاست.

«تیلمان کوهن»، نویسنده این مقاله می‌گوید: خوردن میوه‌ها و سبزیجات در رنگ‌های متنوع از جمله آن‌هایی که سرشار از فلاونوئیدند، سبب می‌شود به احتمال بیشتری ویتامین‌ها و مواد مغذی لازم برای حفظ سبک زندگی سالم را دریافت کنید.

دکتر کسیدی می‌گوید: این نتایج پیام روشنی برای بهداشت عمومی است و نشان می‌دهند که تغییرات ساده و قابل دستیابی در رژیم غذایی، مانند نوشیدن بیشتر چای و خوردن بیشتر توت‌ها و سیب‌ها می‌تواند به افزایش تنوع و میزان مصرف مواد غذایی سرشار از فلاونوئیدها کمک کند و احتمالا در درازمدت، وضعیت سلامتی را بهبود ببخشد./بهداشت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده