انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

گروسی: تاسیسات نطنز دچار آسیب‌های سطحی شده است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جلسه شورای امنیت گفت: از زمان شروع حملات با مقامات ایرانی به‌طور مداوم در ارتباط هستیم. به گفته ایران، تاکنون فقط تأسیسات نطنز هدف حمله قرار گرفته و دچار آسیب‌های سطحی شده است
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۸ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 13
کد خبر: ۲۸۰۷۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست شورای امنیت که برای بررسی حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه ایران برگزار شده است، گفت: «امروز گزارش‌هایی درباره حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را دریافت کردیم. از زمان شروع حملات با مقامات ایرانی به‌طور مداوم در ارتباط هستیم. به گفته ایران، تاکنون فقط تأسیسات نطنز هدف حمله قرار گرفته و دچار آسیب‌های سطحی شده است.»

او افزود: «هیچ نشانه‌ای درباره حمله به سطوح زیرین نطنز وجود ندارد. اما قطع برق آبشارها ممکن است آسیب‌زا باشد. تاکنون هیچ تابش هسته‌ای بیرون از نطنز گزارش نشده است. نوع آلودگی رادیواکتیو موجود در داخل نطنز، عمدتاً ذرات آلفا هستند که می‌توان با تدابیر حفاظتی مناسب آن‌ها را کنترل کرد.»

گروسی تصریح کرد: «مقامات ایران اکنون اعلام کردند که تأسیسات هسته‌ای اصفهان و فردو نیز هدف حمله اسرائیل قرار گرفته است. باید بگویم که همه این تحولات نگران کننده است. برای صلح جهانی نیز خطرناک است. معاهداتی علیه هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای وجود دارد و ناقض قوانین بین‌المللی است.»

او افزود: «به‌عنوان مدیرکل آژانس، از همه طرفین خواستار خویشتنداری حداکثری هستم. هرگونه حمله نظامی که امنیت تأسیسات هسته‌ای را در خطر قرار دهد، برای مردم ایران و منطقه مخاطره‌آمیز خواهد بود.»

گروسی با اشاره به قطعنامه ضدایرانی اخیر شورای حکام گفت: «در این قطعنامه روی راهکار دیپلماتیک برای حل مسئله هسته‌ای ایران تأکید شده بود. به‌طور مداوم درحال گفت‌وگو با مقامات ایرانی برای نظارت بر تأسیسات هسته‌ای این کشور هستیم. آژانس آماده ارائه کمک فنی در همه شرایط است. آماده‌ام تا با همه طرفین درباره تضمین امنیت تأسیسات هسته‌ای براساس قوانین بین‌المللی از جمله اعزام ناظران تازه رایزنی کنم. این ناظران می‌توانند امنیت تأسیسات هسته‌ای ایران را تضمین و صلح آمیز بودن آن‌ها را تأیید کنند.»

او افزود: «تنها راهکار پیش رو، گفت‌وگو و دیپلماسی است.»/ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار