تهران چهارشنبه ۲۲ مرداد تعطیل است؟ دختر شهید سرلشکر باقری: شدت انفجار در حادثه اخیر به حدی بود که گاو صندوق منزل به حیاط همسایه پرتاب شد/ هیچ چیزی از خانه باقی نماند استاندار ایلام: تردد از مرز مهران به ۲ میلیون نفر رسید وزیر کشور: دولت مصمم است اختیارات لازم را به استانداران تفویض کند پزشکیان: کریدور زنگزور آن چیزی نیست که در خبر‌ها بزرگنمایی شده؛ خواسته‌های ایران رعایت شده است مهاجرانی: حذف ۴ صفر از پول ملی به تصویب دولت رسید/پول اصلی، واحد بزرگتر «تومان» و واحد خُردتر «ِقران» خواهد بود تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام باقری کنی: ایران در جنگ ۱۲ روزه به بازدارندگی فعال دست یافت/ جمهوری اسلامی براحتی از موضوع زنگه‌زور نمی‌گذرد پیام امیر سرلشکر حاتمی به علی لاریجانی ابلاغ آخرین تقسیمات کشوری به استانداران جلسه سران قوا برگزار شد ولایتی: ایران مانع ایجاد کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود/خلع‌سلاح حزب‌الله؛ خوابی است که تعبیر نخواهد شد پزشکیان: بودجه طوری تدوین شود که محرومین بیشتر در توجه باشند انتقاد پزشکیان از پرداخت بی‌ضابطه ردیف‌های دستمزدی به مدیران ناکارآمد

واکنش ایران به تهدیدات امنیتی/ تشدید بازگرداندن اتباع افغانستانی فاقد مدارک

پس از جنگ اخیر و بازداشت چند تبعهٔ افغانستانی که متهم به همکاری با رژیم صهیونیستی هستند، موج اخراج اتباع غیرمجاز افغانستانی از ایران شدت گرفته است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۸ - ۰۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 30
کد خبر: ۲۸۲۲۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ مقامات امنیتی ایران این اقدام را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای حفظ امنیت ملی دانسته و تأکید کرده‌اند که ادامهٔ میزبانی از اتباع فاقد مدارک قانونی امکان‌پذیر نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد گروه بازداشت‌شده از بقایای افرادی هستند که پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و سقوط کابل، از پرواز معروف فرودگاه کابل جامانده و سپس با انگیزۀ مهاجرت به اروپا، به همکاری با رژیم صهیونیستی روی آورده‌اند.

با این حال، به وضوح می‌توان گفت این افراد به‌هیچ‌وجه نمایندهٔ جامعهٔ بزرگ و شریف افغانستان نیستند و نباید رفتارهای نادرست عده‌ای معدود را به تمامی مهاجران تعمیم داد.

در این میان، شایسته است از میلیون‌ها افغانستانی شریف و زحمتکشی که سال‌ها در ایران با رعایت کامل قوانین به کار و زندگی مشغول بوده‌اند، قدردانی شود.

همچنین از فداکاری‌های بی‌نظیر گروه‌های مقاومت مانند تیپ فاطمیون که در دفاع از حریم اهل بیت(ع) جان‌فشانی کردند، نمی‌توان به سادگی گذشت.

بسیاری از این عزیزان با برخورداری از مدارک قانونی، همواره شهروندانی مسئولیت‌پذیر و همکارانی صادق برای ایران بوده‌اند.

مقامات ایرانی به درستی تأکید کرده‌اند که هر دولت مستقل و حاکمی حق دارد مطابق قوانین داخلی خود با اتباع غیرمجاز برخورد کند.

ایران نیز به عنوان کشوری با مرزهای باز و میزبانی طولانی‌مدت، اکنون ناگزیر از اجرای این سیاست‌هاست. با این حال، این اقدامات به‌هیچ‌وجه نباید موجب تیرگی روابط عمیق و تاریخی بین دو ملت شود.

ایران همواره به یاد خواهد داشت که بسیاری از برادران و خواهران افغانستانی سال‌ها در کنار مردم ایران زندگی شرافتمندانه‌ای داشته‌اند. با نهایت احترام و تکریم، آن دسته از افغانستانی‌هایی که فاقد شرایط قانونی اقامت هستند، باید به وطن گرامی‌شان بازگردند.

این اقدام ایران که صرفاً مبتنی بر ملاحظات امنیتی و قانونی است، به‌هیچ‌وجه جنبۀ تبعیض‌آمیز ندارد و همان‌گونه که در هر جامعه‌ای افراد صالح و ناصالح وجود دارند، نمی‌توان رفتارهای نادرست تعداد محدودی را به تمام یک ملت نسبت داد.

امید است با حسن نیت و درک متقابل، این مرحلۀ نیز با حفظ حرمت و کرامت انسانی همۀ افراد به خوبی سپری شود./همشهری

کلمات کلیدی: رژیم صهیونیستی
ارسال نظر
آخرین اخبار