مقتدی صدر: از هیچ حزب یا نامزدی در انتخابات حمایت نمی‌کنیم ادعای تکراری ترامپ درباره نابودی قابلیت‌های هسته‌ای ایران ایران اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد  ماکرون از تشکیل کمیته مشترک با تشکیلات خودگردان در مورد تاسیس کشور فلسطین خبر داد وزیر امور استراتژیک اسرائیل استعفا داد شیخ نعیم قاسم: آمریکا و اسرائیل می‌خواهند ارتش را برای رویارویی با مقاومت و نه برای رویارویی با دشمن اسرائیلی مسلح کنند / مقاومت سر تسلیم فرود نخواهد آورد پایان فرآیند رای‌گیری در انتخابات پارلمانی عراق ناو هواپیمابر آمریکا وارد کارائیب شد تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان کشف ۷۴ جسد در سد کرج واکنش سفارت ایران در لبنان به اظهارات ضدایرانی مقامات آمریکایی سقوط بالگرد نظامی ترکیه در مرز گرجستان- آذربایجان + ویدئو  مقتدی صدر خطاب به هوادارانش: روز انتخابات در خانه بمانید و منتظر دستور باشید! انفجار مرگبار در دهلی با ده‌ها کشته؛ نگرانی امنیتی در شهر‌های مختلف هند + فیلم تحقیر جولانی در کاخ سفید با طعم در پشتی! + فیلم ترامپ بی‌بی‌سی را به شکایت یک میلیارد دلاری تهدید کرد

روسیه: سازمان ملل از اختیارات خود تجاوز کرده است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص ضرورت محدود کردن حق وتو واکنش نشان داده و گفت: عدم کارایی شورای امنیت به دلیل خط‌مشی کشورهای غربی است که مایل به توافق نیستند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۱۲ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 03
کد خبر: ۲۸۲۴۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماریا زاخارووا،  سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه معتقد است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با پیشنهاد محدود کردن حق وتو، از اختیارات خویش تجاوز کرده است. 

او اینگونه به اظهارات گوترش در حمایت از محدود کردن حق وتو در شورای امنیت این سازمان جهانی واکنش نشان داده و در جمع خبرنگاران گفت: «متأسفانه، من از دبیرکل سازمان ملل شنیده‌ام که شروع به بحث در مورد موضوعی کرده  که فراتر از صلاحیت اوست: حق وتوی اعضای شورای امنیت.»

زاخارووا با اشاره به اینکه موضوع اصلاحات در شورای امنیت در صلاحیت دبیرخانه سازمان ملل نیست و اعضای این ارگان باید درباره آن تصمیم گیری کنند، افزود: «طرف روسی بر این عقیده است که این خود قانون نیست که باید مورد انتقاد قرار گیرد، بلکه خط‌مشی کشورهای غربی است که نمی‌خواهند به دنبال سازش باشند.»

این دیپلمات روس ادامه داد: «روسیه حق وتو را سازوکاری منحصر به فرد می‌داند که به اعضای غربی شورای امنیت سازمان ملل اجازه نمی‌دهد کورکورانه و با تکیه بر برتری عددی مشروط خود، تصمیماتی را که برای آنها سودمند است، به تصویب برسانند. ما متقاعد شده‌ایم که این حق وتو نیست که باید مورد انتقاد قرار گیرد، بلکه خط مشی غرب جمعی است که تمایلی به سازش ندارد و هنوز اسیر توهمات "سلطه" و "استثناگرایی" خود است.»

پیش از این، کانال تلویزیونی اسپانیایی TVE سخنان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل را در کنفرانسی در روز دوشنبه در خصوص اهمیت چندجانبه‌گرایی در جهان کنونی نقل قول کرد. به عقیده وی، سازمان ملل، مجمع اصلی است که می‌تواند از این منطق دفاع کند. در عین حال، گوترش بر لزوم اصلاح آن تأکید کرد، زیرا شورای امنیت که وظیفه حفظ صلح را بر عهده دارد، «حق قانونی نمایندگی جهان امروز را ندارد»، زیرا «ترکیب آن با وضعیت بین‌المللی مطابقت ندارد».

دبیرکل گسترش شورای امنیت را با افزایش اعضای دائم آن - ایالات متحده، چین، روسیه، بریتانیا و فرانسه که حق وتو دارند - و اعضای غیر دائم، و «محدود کردن حق وتو در شرایط غیرقابل قبول خاص» ضروری دانست. 

در اواخر ماه ژوئن، زاخارووا تأکید کرده بود که مسکو سیاست استانداردهای دوگانه سازمان ملل در  خصوص درگیری‌های نظامی را محکوم می‌کند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص گزارش اخیر آنتونیو گوترش که در تاریخ 17 ژوئن در شورای امنیت سازمان ملل توزیع شد و به وضعیت کودکان در مناطق درگیری مسلحانه اختصاص دارد، را مورد توجه قرار داد./تسنیم

کلمات کلیدی: روسیه سازمان ملل
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار