گروه وابسته به داعش، ۶۶ غیرنظامی را در کنگو قتل عام کرد نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت عراقچی: همکاری با آژانس شکل جدیدی پیدا خواهد کرد دیدار لاوروف با رهبر کره شمالی سفر ابو محمد جولانی به جمهوری آذربایجان شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم

ادعای لندن درباره برنامه هسته‌ای ایران و تأکید بر راه‌حل دیپلماتیک

معاون وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به نزدیک شدن به موعد انقضای مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) در برجام، بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند دیپلماسی درباره موضوع هسته‌ای ایران تأکید کرد و مدعی شد که گفت‌وگوها باید با در زمانی معقول پیش برود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۸ - ۱۷ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 08
کد خبر: ۲۸۲۹۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ همیش فالکونر در نشست ویژه مجلس عوام درباره ایران گفت: «ما خواهان مذاکره جدی با دولت ایران درباره برنامه هسته‌ای و موضوعات دیگر هستیم. وزیر خارجه در تلاش بوده تا فرصت گفت‌وگو را فراهم کند، اما این گفت‌وگوها نمی‌تواند بی‌پایان ادامه یابد. زمان برای تصمیم‌گیری درخصوص مکانیسم ماشه به‌سرعت در حال سپری شدن است و ما تحت فشار زمانی قابل‌توجهی قرار داریم.»

وی با تأکید بر اینکه دولت انگلیس همچنان به‌دنبال راه‌حل دیپلماتیک است، افزود: «مذاکرات باید با سرعت و جدیت پی گرفته شود.»

اظهارات فالکونر در پاسخ به پرسش امیلی تورنبری، رئیس کمیته امور خارجی مجلس عوام بیان شد که با اشاره به جلسه اخیر نمایندگان این کمیته با سید علی موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران، خواستار توضیح دولت درباره تلاش‌ها برای تداوم مسیر گفت‌وگو با ایران شد.

معاون وزیر امور خارجه انگلیس همچنین در پاسخ پرسشی درباره ارزیابی لندن از حملات نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: «نمی‌توانم از جایگاه دولت درباره جزئیات حملات اظهارنظر کنم، اما تأیید می‌کنم که در حال گفت‌وگو با شرکای خود درباره مکانیسم ماشه هستیم.»

وی با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان افزود: «همان‌طور که نخست‌وزیر و وزیر خارجه تأکید کرده‌اند، نباید اجازه دهیم ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. مکانیسم ماشه یک اهرم مهم است و ما در حال بررسی نقش آن با شرکای اروپایی و آمریکایی خود هستیم.»

برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس کشورهای غربی قرار داشته است. پیش از توافق هسته‌ای (برجام)، این کشورها تلاش کردند با امنیتی‌سازی موضوع هسته‌ای ایران، مسیر تحریم و تهدید نظامی را در پیش گیرند؛ اما با بسته شدن پرونده ابعاد احتمالی نظامی (PMD) در سال ۱۳۹۴، این ادعاها بی‌اساس شناخته شد.

ایران پس از امضای برجام به‌طور کامل به تعهدات خود پایبند ماند، ولی در سال ۱۳۹۷ دولت آمریکا به‌صورت یکجانبه از توافق خارج شد و کشورهای اروپایی نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند. در پی این رفتارها، ایران در چارچوب مفاد برجام، اقدام به کاهش مرحله‌به‌مرحله تعهدات خود کرد و بارها تأکید نمود که این اقدامات برگشت‌پذیر است و در صورت اجرای کامل تعهدات از سوی طرف‌های مقابل، ایران نیز به تعهدات باز خواهد گشت.

اوایل امسال، دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و آمریکا با میانجیگری عمان، در مسقط و رم برگزار شد که پنج دور گفت‌وگو را دربر گرفت. با وجود ارزیابی مثبت طرف آمریکایی از روند مذاکرات، حمله نظامی رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران، مسیر گفت‌وگوها را با اختلال جدی مواجه کرد.

جمهوری اسلامی ایران در مواضع رسمی خود بارها تأکید کرده است که به دیپلماسی متعهد است و آمادگی دارد برای رسیدن به توافقی منصفانه، پایدار و قابل اتکا که لغو واقعی تحریم‌ها را به‌همراه داشته باشد، در مذاکرات بر اساس احترام متقابل شرکت کند..همشهری

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار