اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم پاسخ سفارت ایران به مقاله نشریه دانمارکی درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای کشورمان  روسای جمهور ایران و لبنان در دوحه دیدار کردند حزب الله لبنان: سلاح‌های مقاومت خط قرمز هستند بقائی: مهار نکردن اسرائیل، تکرار حملات در منطقه را در پی دارد دیدار و گفتگوی پزشکیان با بن سلمان در دوحه پزشکیان در نشست اضطراری سران کشور‌های اسلامی و اتحادیه عرب: تروریست‌های حاکم بر تل آویو جری‌تر شده‌اند اسلامی: ملت ایران نه تهدیدپذیر است و نه تسلیم شدنی؛ دانش صنعت هسته‌ای کشورمان با بمباران از بین نخواهد رفت وزیر خارجه آمریکا فردا به قطر سفر می‌کند امیر قطر: دوحه هدف حمله خائنانه اسرائیل قرار گرفت بیانیه طلبکارانه اتحادیه اروپا علیه ایران در کنفرانس عمومی آژانس

درگیری‌های بی‌سابقه در شرق سوریه/ شکست مذاکرات سه‌جانبه آمریکا، قسد و دولت موقت

 دو روز بعد از مذاکرات سه جانبه میان قسد و دولت موقت با میانجی‌گری فرستاده آمریکا نه تنها طرفین با بیانیه های تندتیز نشان دادند مذاکرات نتیجه‌بخش نبوده بلکه دیشب برای اولین بار بعد از سقوط بشار اسد، درگیری‌ها در شرق سوریه از سر گرفته شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۳ - ۲۲ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 13
کد خبر: ۲۸۳۳۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، مناطق شرق و شمال شرقی سوریه شب گذشته و عصر امروز شاهد درگیری‌هایی بود که از زمان سقوط دولت بشار اسد در سوریه بی‌سابقه بود.

اگرچه مناطق شمالی در روزهای بعد از سقوط دولت اسد شاهد درگیری میان نیروهای جیش الوطنی وابسته به ترکیه با نیروهای موسوم به سوریه دمکراتیک (قسد) بود اما این بار درگیری میان عشایر عرب منطقه دیرالزور و رقه با قسد از یکسو و از سوی دیگر نیروهای دولت احمد الشرع با شبه نظامیان قسد بود.

در همین چهارچوب شدیدترین درگیری‌ها میان عشایر عرب با کردهای قسد در اطراف شهر رقه رخ داد که در این درگیری تعدادی کشته و زخمی شدند.
پایگاه خبری المرصد در گزارشی درباره درگیری‌های شب گذشته در دیرالزور در شرق سوریه نوشت: نیروهای ویژه وابسته به شبه نظامیان قسد نیمه‌شب شنبه با پشتیبانی هوایی نیروهای ائتلاف بین‌المللی در روستای «ابوالنیتل» در حومه شمالی دیرالزور عملیات انجام دادند.

این عملیات‌ها منجر به درگیری‌هایی در دیگر مناطق شرقی میان عرب‌ها و کردهای سوری شد. عشایر عرب تاکید دارند که نیروهای قسد به بهانه مقابله با داعش علیه عشایر این منطقه وارد عمل شده‌اند.

عشایر عرب شرق و شمال شرقی سوریه مخالف اداره این مناطق توسط کردهای قسد هستند و قبل از سقوط بشار اسد نیز این مناطق شاهد ناآرامی بود، اما نکته قابل توجه این است که دیروز گزارش‌هایی از اعزام نیروهای کمکی توسط گروهک تحریرالشام تحت عنوان نیروهای وزارت دفاع دولت موقت به مناطق درگیری در رقه در رسانه‌های محلی منتشر شد.  

درگیری شب گذشته در حالی رخ داد که روز جمعه «احمد الشرع»، رئیس دولت موقت سوریه با «مظلوم عبدی»، سرکرده کردهای قسد در حضور «توماس باراک»، نماینده ترامپ دیدار کرده بود.

ساعتی پس از این نشست دولت موقت سوریه بیانیه‌ای صادر کرد که در آن تاکید شده بود، نه تنها به اصل سوریه متحد، یک ارتش، و یک دولت پایبند است بلکه تصریح کرده بود: دولت دمشق قاطعانه هر نوع تجزیه یا فدرالیسم را که با حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه در تضاد باشد، رد می‌کند.

همچنین در این بیانیه ضمن هشدار درباره تأخیر در اجرای توافق مارس میان الشرع و عبدی نوشته شده بود که دمشق بر لزوم بازگشت نهادهای رسمی دولتی به شمال شرقی کشور تأکید می‌کند.
این بیانیه که بلافاصله بعد از نشست سه جانبه باراک، الشرع و عبدی صادر شد، به روشنی برخلاف مطالبات کردهای قسد برای برپایی یک نظامی فدرالیستی در سوریه است. این امر گواه بر این واقعیت است که نشست مذکور موفقیت آمیز نبوده و حتی میانجیگری آمریکایی‌ها هم نتوانسته به توافق کردها با دولت انتقالی دمشق منتهی شود.

در این میان موضع گیری توماس باراک قبل و بعد از جلسه در حمایت از موضع دمشق نگرانی جدی میان کردهای قسد ایجاد کرده است. رهبران عالی‌رتبه قسد نگران هستند که آمریکا به مانند دفعات گذشته پشت کردها را خالی کنند.

البته امروز هم کردهای قسد حدود 48 ساعت بعد از نشست سه جانبه بیانیه‌ای صادر کردند که در مقایسه با بیانیه دولت لحن صریح‌تری دارد و در آن تاکید شده که مذاکرات طرف‌ها بی‌نتیجه بود.

این بیانیه با اشاره به اینکه دولت موقت احمد الشرع به دنبال تشدید اختلافات اجتماعی است، اذعان می داد که دولت الشرع این چالش‌ها  و شکاف‌های اجتماعی را نادیده می‌گیرد.

در واقع می‌توان گفت آنچه در درگیری‌های شب گذشته در شرق سوریه رخ داد، نتیجه شکست اعلام نشده در مذاکرات سه جانبه آمریکا، با کردها و دولت موقت دمشق بود که ابتدا در بیانیه دولت و سپس در بیانیه قسد تبلور پیدا کرد./تسنیم

کلمات کلیدی: سوریه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار