بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه

روسیه آماده میانجیگری برای حل اختلافات هسته‌ای ایران و آمریکا شد

روسیه آماده میانجیگری برای حل اختلافات هسته‌ای ایران و آمریکا شد نماینده روسیه در وین بیان کرد که موضوع اورانیوم مازاد ایران با گفت‌وگو و کنار گذاشتن موضع «غنی‌سازی صفر» آمریکا قابل‌ حل است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 28
کد خبر: ۲۸۴۸۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین گفت که خارج کردن اورانیوم‌غنی‌شده مازاد از ایران از طریق مذاکرات قابل حل‌وفصل است و لازمه آن فقط این است که آمریکا از سیاسی کردن آن دست بکشد.

پیشتر، وزیر امور خارجه روسیه برای خارج کردن اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا و مازاد ایران در صورت هرگونه توافق هسته‌ای میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرده بود.

مسکو همچنین برای میانجیگری این گفت‌وگوها در صورت موافقت دو طرف اعلام آمادگی کرد.

گفت‌وگوهای غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران با حمایت آمریکا از تجاوزگری رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران در سحرگاه ۲۳ خرداد و در آستانه آغاز دور ششم این مذاکرات و اذعان به اطلاع از این حمله و تسهیل‌گری آن متوقف شد. آمریکا همچنین ۲ تیر به طور مستقیم وارد این درگیری شد و در اقدامی متجاوزانه و غیرقانونی، تاسیسات هسته‌ای ایران در اصفهان، نطنز و فردو را با بمب‌های سنگرشکن بمباران کرد. این تاسیسات آسیب جدی دید اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آن گزارش نشده است.

تهران اعلام کرده هیچ گاه از مذاکره رویگردان نبوده است اما ادامه روند گفت‌وگوهای طرفین در شرایط فعلی، نیازمند ارائه تضمین‌هایی است که این حملات متجاوزانه تکرار نخواهد شد.

خبرگزاری تاس گزارش داد که اولیانوف در این باره گفت: تمامی این‌ها با مذاکره حل‌وفصل می‌شود. تنها نیاز است که آمریکا موضع ایدئولوژیکی و بیهوده خود مبنی بر غنی‌سازی صفر را کنار بگذارد.

دولت آمریکا همچنان بر موضع «غنی‌سازی صفر» در ایران پافشاری می‌کند، این در حالی است که مقامات ایران با گفتن این که «غنی‌سازی در داخل ایران باید کماکان ادامه داشته باشد»، تاکید کردند: اگر قرار است ایران عضو پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای بماند، باید از حقوق و مزایای این عضویت بهره‌مند شود. نمی‌توان هم انتظار عضویت در این پیمان را داشت و هم از حقوق خود محروم شود. آینده برنامه هسته‌ای ایران و برنامه غنی‌سازی اورانیوم بسیار شفاف است./همشهری

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار