سرلشکر موسوی: ترور یهودیان عملیات فریب رژیم صهیونی برای القای یهودی ستیزی است زینب سلیمانی: حاج قاسم تاکید داشت شب یلدا با حافظ خوانی و دورهمی خانوادگی برگزار شود سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: ارز ترجیحی تا پایان سال جاری حذف نخواهد شد اعزام ناوگروه‌های ۱۰۳ و ۱۰۴ ارتش به مأموریت‌های بین‌المللی واکنش سخنگوی دولت به اظهارات قالیباف درباره احتمال استیضاح وزرا مدارس و ادارات فردا با ۲ ساعت تأخیر آغاز می‌شوند سران قوا تشکیل جلسه دادند ضارب فرمانده انتظامی مشهد در مراسم مرحوم خسرو علیکردی شناسایی و بازداشت شد تردد شناورها در سواحل استان بوشهر ممنوع است ابوترابی: مسئولان درباره مشکلات اقتصادی و راه‌حل آن با مردم سخن بگویند اظهارات جدید سخنگوی سپاه درباره جنگ ایران با اسرائیل پزشکیان: از موقعی که آمدیم از چپ و راست مشکل بارید پزشکیان: شرایط آمریکا برای مذاکره را نمی‌پذیریم سخنگوی سپاه: هدف اصلی دشمن در جنگ ۱۲ روزه نابودی مؤلفه‌های اقتدار و براندازی نظام بود پزشکیان: چیزی که می‌تواند ما را از مسیر باز دارد، اختلاف و خودمحوری است

طرح انقلابی دولت برای مبارزه با مواد مخدر/ درمان به جای تنبیه!

 در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: گام اساسی در مبارزه با مواد مخدر، مدیریت تقاضا، برخورد شدید با عرضه غیرقانونی و آگاهی‌سازی توأمان است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۴ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 30
کد خبر: ۲۸۵۱۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر، عصر امروز چهارشنبه به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر دادگستری، دبیر و جمعی از اعضای ستاد و تعدادی از کارشناسان و متخصصان برگزار شد.
در ابتدای این نشست پیرو تصمیم اعضا در جلسه قبل برای تدوین «طرح مدیریت سوءمصرف مواد مخدر با رویکرد مدیریت و کاهش آسیب‌های اجتماعی»، طرح تهیه شده، تشریح شد و رئیس جمهور ضمن اعلام رضایتمندی و موافقت با کلیات این طرح، از زحمات تهیه کنندگان آن قدردانی کرد.

پزشکیان در ادامه با بیان اینکه اجرای این طرح به منابع مالی نسبتا زیادی احتیاج دارد، اظهار داشت: البته این پول در مقایسه با مجموع هزینه‌ای که در حال حاضر از محل قاچاق، توزیع و مصرف مواد مخدر و تبعات متعدد و متنوع آن به کشور وارد می‌شود، قابل توجه نیست.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه این طرح تقاضا را تحت مدیریت در می‌آورد و سپس عرضه کنترل و با موارد خلاف قانون برخورد قانونی شدید خواهد شد، افزود: تجربه نشان داده که هر اقدامی برای جلوگیری 100 درصدی از آسیب‌های اجتماعی از جمله ابتلا به سوءمصرف مواد مخدر قطعا با شکست مواجه خواهد شد، لذا بسیاری از کشورهای دنیا در راستای مدیریت سوءمصرف مواد مخدر اقدام کرده و موفقیت‌های چشمگیری نیز داشته‌اند.

پزشکیان تصریح کرد: بر اساس این طرح،‌ افراد مبتلا به سوءمصرف مواد مخدر در پوشش یک چرخه امن قرار می‌گیرند و این مسئله در وهله اول باعث می‌شود که آنها از محیط اجتماعی طرد نشوند. وقتی فرد از محیط اجتماعی طرد نشود، امید به بهبود او بسیار بیشتر خواهد بود و شاهد کاهش چشمگیر وقوع جرائم خردی خواهیم بود که عموما از سوی افراد مبتلا به سوءمصرف مواد برای تامین هزینه‌های اعتیادشان رخ می‌دهد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در دوره فعالیت وی به عنوان وزیر بهداشت، اولین گام‌های جدی در راستای جرم‌زدایی از اعتیاد برداشته شد، گفت: جمع‌بندی که در این جلسه ارائه شد بسیار نزدیک به طرحی است که بنده در زمان وزارت به دنبال اجرای آن بودم، آن زمان حتی لایحه مربوطه نیز تهیه و به مجلس ارائه شد، اما با پایان یافتن دوره وزارت ما به سرانجام مورد نظر نرسید.

پزشکیان با تاکید بر اینکه باور دارم با چنین رویکردی می‌توان تحولی اساسی در مسیر مدیریت سوءمصرف مواد مخدر ایجاد کرد، اظهار داشت: باید بر اساس طرح تهیه شده یک مدل اجرایی با هدف تحول مدیریت سوءمصرف تهیه شود که دارای 5 ویژگی اساسی و ساختاری باشد؛ یعنی 1- کاهش آسیب با استفاده از همه راهکارها برای کاستن از مضرات و آسیب‌های سوءمصرف مواد مخدر با وجود حضور آن بیمار و قضاوت نکردن آن 2- پوشش کامل جغرافیایی 3- تدوین مقررات جامع برای تشدید مقابله با عرضه غیرقانونی مواد مخدر 4- تامین مواد و داروهای درمانی کافی با تنوع لازم و 5- چارچوب مدیریت اجرایی و نظارتی طرح و نیز منابع مالی، در آن لحاظ شده باشد.

رئیس جمهور ارائه آموزش و آگاهی‌سازی با کمک مدارس، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و همه مراجع عمومی و اجتماعی را گام مکمل در کنار تهیه و اجرای طرح تحولی مدیریت سوءمصرف مواد مخدر دانست و خاطرنشان کرد: همه لوازم موفقیت از جمله بسیج عمومی جامعه و نیز هم‌افزایی نیروهای درمانی، خدماتی و مشاوره‌ای در مسیر اجرا باید در طرحی که قرار است تهیه شود، لحاظ شوند. همچنین پیشنهادات لازم برای مواد قانونی که باید در این راستا اصلاح شوند، از جمله در مورد ماده 16 قانون فعلی مبارزه با مواد مخدر نیز تهیه و ارائه شوند.

پزشکیان با اشاره به پیگیری دولت برای اجرای طرح محله‌محوری در زمینه تامین معیشت، آموزش، بهداشت، امنیت و دیگر نیازهای اجتماعی، آن را بهترین بستر برای اجرای طرح تحول در مدیریت سوءمصرف مواد مخدر عنوان کرد./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار