اولین ربات انسان‌نمای طبل‌زن دنیا را بشناسید توزیع دارو در موکب‌های مرز مهران ممنوع شد جزئیات انسداد مسیر‌های تونل توحید برای امشب دادستان تهران: شرکت‌های هواپیمایی مسئول تخلف در زمینه قیمت بلیت هستند هشدار سطح نارنجی برای سه استان شرقی کشور/ آماده باش کامل دستگاه‌های امدادی و خدماتی باستان‌شناسان به «قدیمی‌ترین سکونت‌گاه انسان در ایران» بازگشتند مهلت ۱۵ روزه دادستانی برای ساماندهی کالا‌های خطرناک دستگیری ۱۰ نفر از عاملان نزاع مسلحانه تربت‌حیدریه بازداشت جیب‌بر‌های زن پاکستانی توسط پلیس ایران/ زوار مراقب جیب‌بر‌ها باشند تخلف دو شرکت بزرگ توزیع برنج محرز شد شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز انتشار تصویر جاسوس موساد که امروز اعدام شد/ روزبه وادی که بود؟ ماجرای مشکل حقوقی املاک آموزش و پرورش چیست؟ گرمازدگی باعث آسیب به اندام‌های حیاتی می‌شود محرومیت ۵۰ درصد موالید کشور از شیر مادر کشف ۳ ریزپرنده و کلت جنگی از سوداگر مرگ در پیشوا
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ 

خبرنگار، صدای خاموش نشدنی حقیقت

اقدام به شهادت خبرنگاران نه‌تنها صدای حقیقت را خاموش نکرده، بلکه افکار عمومی جهان را بیش از پیش علیه رژیم صهیونیستی بسیج کرده است.
ملیحه زرین پور؛ کارشناس مسائل اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 08
کد خبر: ۲۸۵۸۹۸

خبرنگار، صدای خاموش نشدنی حقیقت

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ۱۷ مرداد ماه روز خبرنگارانی است که در راستای افشای حقیقت حتی از جان خود گذشتند تا رسالت‌شان را در نشان دادن آنچه سردمداران ظلم و جور از آن واهمه دارند، به سرانجام رسانند. روز خبرنگار یادبود شهید محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران است که سال ۱۳۷۷ در مزارشریف افغانستان شهید شد. 

رسالت خبرنگاران افشای حقیقت است؛ حتی اگر آتش دشمن در پی آن باشد. خبرنگاران، سربازان بی‌سلاح جبهه حقیقت هستند که با قلم و دوربین خود، تاریکی‌های سانسور و دروغ را می‌شکافند. آن‌ها نه تنها روایتگر رنج مظلومان، بلکه نگهبانان حافظه تاریخی ملت‌ها هستند؛ حافظه ای که کشتار بی‌گناهان را از غزه تا لبنان به تصویر می کشد و از هجوم ناجوانمردانه دشمنان خونخوار به ملتی صلح طلب، اما حامی مظلومان روایت های ماندگاری برای همیشه در تاریخ ثبت و ضبط می کند.

یکی از مهم‌ترین میدان‌های نبرد در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، جنگ رسانه‌ای بود

خبرنگار واقعی، مرز نمی‌شناسد و صدای بی‌صدایان، مظلومان و بی‌گناهان می‌شود تا فساد سازمان یافته عده ای مزدور و سیاستمدار فاسد و خونخوار را به گوش جهانیان برساند.

اگر روزی خبرنگاران سکوت کنند، دروغ جهان را فرا خواهد گرفت، همان‌طور که رژیم کودک کش صهیونیستی با شهادت خبرنگاران به دنبال مخفی کردن جنایت‌های خود بود، اما نمی‌دانست قداست رسالت خبرنگاری جان دادن در راه راستی، درستی و تسلیم دروغ و فریب نشدن است.

جنگ رسانه ای

یکی از مهم‌ترین میدان‌های نبرد در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، جنگ رسانه‌ای بود. رژیم صهیونیستی که سال‌ها خود را به دروغ «دموکراسی غرب آسیا» معرفی کرده بود، در عمل با سانسور ساختاری، اختناق خبری و سرکوب روزنامه‌نگاران تلاش می‌کرد واقعیت شکست‌های نظامی و خسارت‌های سنگین ناشی از حملات ایران را پنهان کند؛ اما خبرنگاران در میدان جنگ رسانه ای برای مقابله با رژیم کودک کش دست از تلاش برنداشتند.  

رژیم صهیونیستی در جنگ تحمیلی اخیر تلاش کرد صدای حقیقت گویان را قطع و از انتشار هرگونه اخبار مربوط به عملیات‌های نظامی، کشته شدگان و آسیب‌های واردشده جلوگیری، سانسور و کنترل کند. 

به دستور نخست‌وزیر رژيم صهيونيستی رسانه‌های داخلی و حتی وابستگان بین‌المللی حق انتشار هیچ تصویری از حملات موشکی ایران به اهداف نظامی و حساس این رژیم نداشتند، همچنین اداره سانسور رژیم صهیونیستی فهرستی از موضوعات ممنوع را  ازجمله نقشه‌های نظامی، میزان خسارت‌ها، پایگاه‌ها و نقاط ضعف سامانه‌های پدافندی به رسانه ها ابلاغ کرده بود. 

طبق افشاگری رسانه های اجتماعی، اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاهی نزدیک مقر موساد و پالایشگاه حیفا میلیون ها دلار خسارت دربر داشت، اما سانسور شد و تنها پس از افشاگری‌های شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها مجبور به بازتاب آن شدند.  

صهیونیست ها نه‌تنها اطلاعات را سانسور می کردند، بلکه به طور مستقیم به سرکوب خبرنگاران می‌پرداختند. هنگام پخش زنده از محل اصابت موشک ایرانی به ساختمان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، خبرنگار حاضر تهدید و تصاویر ضبط شده، حذف شدند. بسیاری دیگر نیز یا اجازه انتشار نیافتند یا فیلم ها و گزارش‌هایشان سانسور شد. در اقدامی دیگر برای سانسور اخبار، دفتر شبکه الجزیره در قدس اشغالی تعطیل و کارت‌های خبرنگاری خبرنگاران باطل شد .  

رسانه‌کشی در جنگ غزه؛ الگوی تکرار شونده صهیونیست‌ها  

سانسور رژیم صهیونیستی محدود به جنگ با ایران نبود. در جنگ غزه نیز صدها خبرنگار فلسطینی و بین‌المللی کشته یا زخمی شدند، خبرنگاران اجازه پوشش تخریب بیمارستان‌ها و کشتار غیرنظامیان نداشتند. حتی رسانه‌های عبری‌زبان مانند هاآرتص تنها پس از فشار افکار جهانی، برخی واقعیت‌ها را منتشر کردند .

با وجود تمام تلاش‌های رژیم صهیونیستی، حقیقت به‌وسیله خبرنگاران شجاع از شبکه های اجتماعی و برخی رسانه های مستقل فاش شد و برخی رسانه های بین المللی هم با  تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، خسارت‌های واقعی را افشا کردند .

رژیم صهیونیستی با سانسور نظامی و سرکوب خبرنگاران تلاش کرد شکست‌های خود در جنگ تحمیلی اخیر را بپوشاند، اما افشاگری‌ها در شبکه های اجتماعی و پایداری رسانه‌های مستقل نشان داد حقیقت همیشه پیروز است. امروز، جهان می‌داند رژیم صهیونیستی نه‌تنها در میدان جنگ، بلکه در جنگ روایت‌ها نیز بازنده بوده است.     

هدف قرار دادن صدای حقیقت  

رژیم صهیونیستی در ادامه سیاست خفقان رسانه‌ای و سرکوب صدای حقیقت، در اقدامی جنایتکارانه، ساختمان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را که مستقیم در حال پوشش حملات موشکی ایران به مواضعی در رژیم صهیونیستی بود، هدف حمله قرار داد. این حمله که با هدف سکوت رسانه‌ای و ترساندن اصحاب خبر انجام شده بود، به شهادت چند تن از کارکنان این سازمان و مجروح شدن تعدادی دیگر منجر شد.

صدا و سیما به عنوان رسانه رسمی ایران، نقش کلیدی در افشای جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و جنگ تحمیلی اخیر داشت. این حمله تلاشی برای قطع زنجیره اطلاع‌رسانی بود. رژیم صهیونیستی پیش تر نیز خبرنگاران در غزه را هدف قرار داده بود. این بار با حمله به رسانه ملی، قصد داشت الگویی از وحشت را برای سایر رسانه‌ها ایجاد کند؛ اما با مقاومت رسانه ای و محکومیت جهانی مواجه شد. 

سحر امامی، مجری صدا و سیما که در زمان حمله روی آنتن زنده بود و تنها دقایقی پس از حمله، به روی آنتن بازگشت، گفت: اگر ساختمان خبر هدف قرار گرفته، صدای حقیقت خاموش نمی‌شود. دشمن صهیونیستی دوباره دچار خطای محاسباتی شد.   

صدا و سیما به عنوان رسانه رسمی ایران، نقش کلیدی در افشای جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و جنگ تحمیلی اخیر داشت

رژیم صهیونیستی پیش تر نیز خبرنگاران غزه را هدف قرار داده بود و از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۲۳۲ خبرنگار را شهید (آماری که  از مجموع کشته‌شدگان رسانه‌ای در جنگ‌های جهانی اول و دوم، ویتنام و افغانستان بیشتر است) و ساختمان الجزیره و آسوشیتدپرس را در غزه بمباران کرده و مانع از ورود خبرنگاران بین المللی به غزه شده است تا مانع انتشار تصاویر کشتار غیرنظامیان شود .  

 صدای حقیقت هرگز خاموش نمی‌شود

حمله به صدا و سیما نه تنها نتوانست رسانه ملی را ساکت کند، بلکه عزم آن‌ها را برای مقاومت رسانه‌ای تقویت کرد. این جنایت، بار دیگر ثابت کرد رژیم صهیونیستی از افشای حقایق می‌ترسد و برای خاموش کردن صدای مقاومت، به هر جنایتی متوسل می‌شود و مهم‌تر آنکه خون خبرنگاران، صفحه‌های تاریخ را روشن می‌کند و دشمن هرگز نخواهد توانست حقیقت را دفن کند.  

رژیم صهیونیستی ورود خبرنگاران بین‌المللی به غزه را ممنوع کرد و تنها به رسانه‌های همسو اجازه فعالیت می‌دهد. این رژیم با کشتار خبرنگاران به دنبال پنهان‌کردن نسل‌کشی است و نمی‌خواهد تصاویر کشتار بی‌گناهان، تخریب بیمارستان‌ها و قحطی و مرگ کودکان در غزه منتشر شود. رژیم صهیونیستی با ایجاد رعب، سایر خبرنگاران را از پوشش واقعیت‌ها منصرف، تلاش می‌کند روایت جعلی خود را به عنوان «دفاع مشروع» تحمیل کند و مقاومت فلسطین را «تروریسم» جلوه دهد. 

صهیونیست‌ها برای تحقق این هدف معتقدند نباید صدای حقیقت به بیرون درز کند، لذا با کشتار خبرنگاران، بمباران دفتر خبرگزاری ها و ایجاد رعب و سانسورهای شدید می خواهند خود را موجه جلوه دهند.  

در این میان ۶۰ سازمان حقوق بشری و رسانه‌ای، رژیم صهیونیستی را به کشتار جمعی خبرنگاران متهم کرده‌اند، اما اقدام عملی انجام نشده است .  

مقاومت رسانه‌ای در برابر خفقان

با وجود تمام فشارها، خبرنگاران به ویژه خبرنگاران فلسطینی همچنان واقعیت‌های جنگ را به جهان منتقل می‌کنند. اقدام به شهادت خبرنگاران نه تنها صدای حقیقت را خاموش نکرده، بلکه افکار عمومی جهان را بیش از پیش علیه رژیم صهیونیستی بسیج کرده است. مکانیسم رسانه کشی صهیونیست‌ها هم راه به جایی نبرد و نخواهد برد و تنها عزم خبرنگاران شجاع را برای انتشار صدای حقیقت بیشتر می کند.

ارسال نظر