احضار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند توافق اتحادیه اروپا بر سر اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند

ترامپ: احتمالاً نام وزارت دفاع را به وزارت جنگ تغییر می‌دهم

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنانی جنجالی اعلام کرد که ممکن است به‌زودی نام وزارت دفاع این کشور را به «وزارت جنگ» تغییر دهد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 August 25
کد خبر: ۲۸۷۴۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه در دیدار با «لی جائه میونگ»، رئیس جمهور کره جنوبی، در اظهاراتی جنجالی اعلام کرد که ممکن است به‌زودی نام وزارت دفاع این کشور را به «وزارت جنگ» تغییر دهد؛ اقدامی که به باور ناظران نشانه‌ای روشن از رویکرد جنگ‌طلبانه واشنگتن است.

طبق گزارش نشریه آمریکایی «هیل» ترامپ در دیدار با رئیس‌جمهور کره‌جنوبی اظهار کرد: «پیت هگست در وزارت جنگ فوق‌العاده بوده است. ما آن را وزارت دفاع می‌نامیم، اما بین خودمان، فکر می‌کنم قرار است اسمش را تغییر دهی. احتمالاً به‌زودی اطلاعات بیشتری درباره این موضوع خواهیم داشت.»

ترامپ با اشاره به اینکه ایالات متحده در زمان «وزارت جنگ» توانسته بود در جنگ‌های جهانی اول و دوم پیروز شود، افزود: «دفاع بخشی از آن است، اما احساس می‌کنم قرار است تغییر دهیم. همه این را دوست دارند. ما تاریخ باورنکردنی از پیروزی داشتیم وقتی وزارت جنگ بود.»

وزارت جنگ آمریکا در سال ۱۷۸۹ توسط «جورج واشنگتن» تأسیس شد و تا سال ۱۹۴۷ وجود داشت. در آن سال «هری ترومن» رئیس‌جمهور وقت آمریکا آن را بازسازماندهی کرد و دو سال بعد نامش به «وزارت دفاع» تغییر یافت.

ترامپ که پیش‌تر نیز از «پیت هگست» با عنوان «وزیر جنگ» یاد کرده بود، مدعی شد آمار جذب نیرو‌های نظامی در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش افزایش یافته است.

وی در عین حال تلاش کرد تغییر نام وزارت دفاع را با سیاست‌های به‌ظاهر صلح‌جویانه خود متناقض نشان ندهد و گفت که در میانجی‌گری برای آتش‌بس‌ها و توافق‌های صلح جهانی، از جمله میان هند و پاکستان و همچنین ارمنستان و جمهوری آذربایجان، فعال بوده است.

ترامپ همچنین به تلاش‌های خود برای ایجاد آتش‌بس میان روسیه و اوکراین اشاره کرد و یادآور شد که برخی حامیانش حتی خواستار اعطای جایزه نوبل صلح به وی شده‌اند.

با این حال، تحلیلگران معتقدند تغییر احتمالی نام وزارت دفاع به وزارت جنگ، نه‌تنها ماهیت واقعی سیاست خارجی آمریکا را آشکار می‌کند، بلکه نشان‌دهنده بازگشت واشنگتن به دکترین تهاجمی و جنگ‌طلبانه است؛ دکترینی که در تضاد کامل با ادعا‌های ترامپ درباره صلح جهانی قرار دارد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر