صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

سد بلوبین آبگیری شد/ وزیر نیرو: نگرانی‌ها در حال برطرف شدن است

سد بلوبین آبگیری شد/ وزیر نیرو: نگرانی‌ها در حال برطرف شدن است وزیر نیرو گفت: پروژه سد بلوبین هم سهم محیط زیستی دارد و هم برای تأمین آب شرب و صنایع کم‌آب‌بر نقش‌آفرینی می‌کند. امیدواریم منابع لازم از این محل تأمین شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 August 30
کد خبر: ۲۸۷۸۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، عباس علی‌آبادی شنبه ۸ شهریور در مراسم آبگیری سد «بلوبین» اظهار کرد: امروز روز خوبی برای مردم زنجان است که شاهد به ثمر نشستن طرح‌های مهم آبی و برقی هستند. پروژه سد بلوبین از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه علاوه بر تأمین آب شرب، نیاز صنایع کم‌آب‌بر را پوشش می‌دهد و سهم محیط‌زیستی آن نیز پیش‌بینی شده است.

وی افزود: از نظر منابع آبی شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم و مردم با صبوری و تحمل این وضعیت، یاری‌گر مدیریت آب کشور بودند. امیدواریم خداوند توان و صبری مضاعف به ما بدهد تا بتوانیم با تبعات تغییرات اقلیمی و کم‌آبی مقابله کنیم.

وزیر نیرو با اشاره به شرایط سخت آبی کشور، گفت: با وجود گذر از یک سال خشک و کاهش بارش‌ها، مدیریت منابع آبی و تولید برق‌آبی در دستور کار قرار گرفته تا فشار کمتری بر مردم وارد شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه وضعیت سد‌های کشور متفاوت است، گفت: اکنون در پایان تابستان قرار داریم و برخی نگرانی‌ها در حوزه منابع آبی وجود دارد. به‌ویژه در رودخانه کارون به دلیل استقرار نیروگاه‌های برق‌آبی، با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستیم، اما با مدیریت مناسب و کاهش مصرف می‌توانیم شرایط را کنترل کنیم.

علی‌آبادی ادامه داد: در سد کارون ۴ به‌منظور مدیریت منابع، خروجی آب کاهش یافته تا در زمان پیک بار از ظرفیت تولید برق آن استفاده شود. هرچند در برخی سد‌ها و نیروگاه‌ها مانند کارون ۱ محدودیت‌هایی ایجاد شده، اما همچنان از ظرفیت موجود برای تأمین برق استفاده می‌کنیم.

وی تأکید کرد: شرایط خشکسالی بر بسیاری از سد‌ها و منابع آبی کشور تأثیر گذاشته است، اما با برنامه‌ریزی و مدیریت انجام شده، نگرانی‌ها در حال برطرف شدن است و تلاش می‌کنیم کمترین مشکل برای مردم ایجاد شود.

 سد مخزنی بلوبین در شهرستان ایجرود واقع در ۵۵ کیلومتری جنوب غربی زنجان و ۱۴ کیلومتری شهر حلب، با هدف کنترل جریان‌های سطحی و ذخیره‌سازی آب برای مصارف شرب و صنعتی در حال احداث است. این سد از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی بوده و ارتفاع آن از پی به ۷۳/۵ متر می‌رسد. حجم مخزن سد ۲۹/۷ میلیون مترمکعب و میزان سرمایه‌گذاری انجام‌شده تاکنون ۳۶ هزار میلیارد ریال اعلام شده است. برای تکمیل این پروژه، تأمین اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال مورد نیاز است.

اهداف اصلی طرح شامل تأمین سالانه ۳/۵ میلیون مترمکعب آب شرب برای شهر‌ها و روستا‌های منطقه و همچنین ۶ میلیون مترمکعب آب صنعتی برای شهرستان‌های ایجرود و حلب است.

از جمله اقدامات انجام‌شده در این پروژه می‌توان به اجرای عملیات انحراف تونل، گالری تزریق، خاکریزی بدنه سد تا تراز ۱۵۸۰، نصب ابزار دقیق، اتمام عملیات خاکبرداری و سنگ‌برداری بخش اپروچ سرریز، و اجرای بخشی از سیستم آبگیر و سازه تخلیه تحتانی اشاره کرد.

مهم‌ترین چالش این طرح، عدم تأمین به‌موقع و کافی اعتبارات مالی عنوان شده است./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار