علت خاموشی مناطقی از تهران مشخص شد/ قطعی برق ناشی از حادثه فنی بود؟ بازگشت تدریجی خدمات بانک‌های مختل شده/ داده‌های حساب مردم در امان است سقوط ۵۰۰۰ تومانی قیمت دلار؛ سکه ۵ میلیون تومان ارزان شد/ پیش بینی قیمت طلا و سکه آغاز پیش فروش کوییک از یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ / جزئیات کامل پیش فروش کوییک قیمت جدید محصولات مدیران خودرو تیر ۱۴۰۵ آخرین قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۴۰۵/۰۴/۲۰ بخشنامه جدید فروش مدیران خودرو منتشر شد + جزئیات  ابلاغیه دادگستری تهران در مورد مسدودسازی حساب‌های بانکی قیمت دلار صعودی شد آخرین وضعیت افزایش ۵۰ درصدی مبلغ کالابرگ؛ تصمیم نهایی چه شد؟ جزییات قطعی برق تهران / برنامه خاموشی‌های تابستان اعلام شد؟ آخرین وضعیت اختلال بانکی در کشور / ادامه اختلال بانکی در انتقال وجه، ثبت چک و اقساط رمزگشایی از پشت پرده تغییرات قیمت دلار/ دلار همچنان ظرفیت کاهش قیمت را دارد؟ آغاز فروش ارز اربعین ۱۴۰۵؛ مشتریان ۳ بانک فقط حضوری خرید کنند آخرین قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۵ + جدول ثبت نام ارز اربعین ۱۴۰۵ چگونه انجام می‌شود؟ راهنمای دریافت دینار زیارتی + تاریخ ثبت نام

سد بلوبین آبگیری شد/ وزیر نیرو: نگرانی‌ها در حال برطرف شدن است

سد بلوبین آبگیری شد/ وزیر نیرو: نگرانی‌ها در حال برطرف شدن است وزیر نیرو گفت: پروژه سد بلوبین هم سهم محیط زیستی دارد و هم برای تأمین آب شرب و صنایع کم‌آب‌بر نقش‌آفرینی می‌کند. امیدواریم منابع لازم از این محل تأمین شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 August 30
کد خبر: ۲۸۷۸۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، عباس علی‌آبادی شنبه ۸ شهریور در مراسم آبگیری سد «بلوبین» اظهار کرد: امروز روز خوبی برای مردم زنجان است که شاهد به ثمر نشستن طرح‌های مهم آبی و برقی هستند. پروژه سد بلوبین از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه علاوه بر تأمین آب شرب، نیاز صنایع کم‌آب‌بر را پوشش می‌دهد و سهم محیط‌زیستی آن نیز پیش‌بینی شده است.

وی افزود: از نظر منابع آبی شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم و مردم با صبوری و تحمل این وضعیت، یاری‌گر مدیریت آب کشور بودند. امیدواریم خداوند توان و صبری مضاعف به ما بدهد تا بتوانیم با تبعات تغییرات اقلیمی و کم‌آبی مقابله کنیم.

وزیر نیرو با اشاره به شرایط سخت آبی کشور، گفت: با وجود گذر از یک سال خشک و کاهش بارش‌ها، مدیریت منابع آبی و تولید برق‌آبی در دستور کار قرار گرفته تا فشار کمتری بر مردم وارد شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه وضعیت سد‌های کشور متفاوت است، گفت: اکنون در پایان تابستان قرار داریم و برخی نگرانی‌ها در حوزه منابع آبی وجود دارد. به‌ویژه در رودخانه کارون به دلیل استقرار نیروگاه‌های برق‌آبی، با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستیم، اما با مدیریت مناسب و کاهش مصرف می‌توانیم شرایط را کنترل کنیم.

علی‌آبادی ادامه داد: در سد کارون ۴ به‌منظور مدیریت منابع، خروجی آب کاهش یافته تا در زمان پیک بار از ظرفیت تولید برق آن استفاده شود. هرچند در برخی سد‌ها و نیروگاه‌ها مانند کارون ۱ محدودیت‌هایی ایجاد شده، اما همچنان از ظرفیت موجود برای تأمین برق استفاده می‌کنیم.

وی تأکید کرد: شرایط خشکسالی بر بسیاری از سد‌ها و منابع آبی کشور تأثیر گذاشته است، اما با برنامه‌ریزی و مدیریت انجام شده، نگرانی‌ها در حال برطرف شدن است و تلاش می‌کنیم کمترین مشکل برای مردم ایجاد شود.

 سد مخزنی بلوبین در شهرستان ایجرود واقع در ۵۵ کیلومتری جنوب غربی زنجان و ۱۴ کیلومتری شهر حلب، با هدف کنترل جریان‌های سطحی و ذخیره‌سازی آب برای مصارف شرب و صنعتی در حال احداث است. این سد از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی بوده و ارتفاع آن از پی به ۷۳/۵ متر می‌رسد. حجم مخزن سد ۲۹/۷ میلیون مترمکعب و میزان سرمایه‌گذاری انجام‌شده تاکنون ۳۶ هزار میلیارد ریال اعلام شده است. برای تکمیل این پروژه، تأمین اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال مورد نیاز است.

اهداف اصلی طرح شامل تأمین سالانه ۳/۵ میلیون مترمکعب آب شرب برای شهر‌ها و روستا‌های منطقه و همچنین ۶ میلیون مترمکعب آب صنعتی برای شهرستان‌های ایجرود و حلب است.

از جمله اقدامات انجام‌شده در این پروژه می‌توان به اجرای عملیات انحراف تونل، گالری تزریق، خاکریزی بدنه سد تا تراز ۱۵۸۰، نصب ابزار دقیق، اتمام عملیات خاکبرداری و سنگ‌برداری بخش اپروچ سرریز، و اجرای بخشی از سیستم آبگیر و سازه تخلیه تحتانی اشاره کرد.

مهم‌ترین چالش این طرح، عدم تأمین به‌موقع و کافی اعتبارات مالی عنوان شده است./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار