تعویق سفر ویتکاف و کوشنر به روسیه و اوکراین جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد

هشدار رئیس‌جمهور درباره خطر انزوا و فشار آمریکا علیه چین و کشورهای هم‌پیمان

هشدار رئیس‌جمهور درباره خطر انزوا و فشار آمریکا علیه چین و کشورهای هم‌پیمان رئیس‌جمهور با تأکید بر این‌که «اگر قرار است از یکجانبه‌گرایی فاصله بگیریم باید به چارچوب‌هایی که در اجلاس شانگهای امضا شد، عمل کنیم»، گفت: چین که اکنون رهبری چنین تفکری و سیاستی را پیش گرفته است انتظار است بستر را برای چنین اهداف بلندی باز کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 02
کد خبر: ۲۸۸۰۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، مسعود پزشکیان ظهر دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۴ به وقت ایران در بخش‌هایی از مصاحبه با شبکه «سی‌سی‌تی‌وی» چین با بیان این‌که «چین کشوری با وحدت، انسجام و رهبری قاطع و هماهنگ به‌سرعت در حال پیشرفت است»، گفت: این کشور برنامه‌هایی کاملاً علمی، کارشناسانه و هدفمند برای توسعه دارد. این روند سیاسی هم که برای فرار از یکجانبه‌گرایی و تلاش برای چندجانبه‌گرایی روند بسیار خوب و مثبتی است.

وی ادامه داد: اگر قرار است ما از یکجانبه‌گرایی فاصله بگیریم اصولاً باید به همین چارچوب‌هایی که الان در این اجلاس نوشته و امضا شد، عمل کنیم. آمریکا و کسانی که در قدرتند، می‌خواهند سیاست خود را در منطقه با زور و تحریم پیاده کنند و با راه‌هایی که می‌دانند اجازه ندهند کشورها از چارچوبی که آنان درست کرده‌اند بیرون بیایند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر بخواهیم از این چارچوب بیرون بیاییم باید آن‌چه در جلسات قبلی و آینده می‌نویسیم که مقابل یکجانبه‌گرایی تغییر رفتار خواهیم داد را در عمل پیاده کنیم. معنی این حرف تعامل، تجارت و گوش‌نکردن به حرف‌های آنان درباره تحریم‌هاست.

پزشکیان با بیان این‌که «باید عدالت و انصاف و قانون را میان هم و سایر کشورها مراعات و تلاش کنیم توسعه را در کل جهان باهم به اشتراک بگذاریم»، اظهار کرد: چین که اکنون رهبری چنین تفکری و سیاستی را پیش گرفته است انتظار است بستر را برای چنین اهداف بلندی باز کند.

وی یادآور شد: اگر آمریکا و اسرائیل که اکنون در منطقه با تکیه بر قدرت نه منطق، هرکس را که مقابل آنان است بمباران، رهبران سیاسی را ترور می‌کنند و مردم عادی و دانشمندان را هدف قرار می‌دهند، پیش بروند و کشورهایی که به دنبال عمل کردن خارج از چارچوب‌هایی هستند دست به دست هم ندهند، نگاه تمامیت‌خواهی به‌مرور به چین هم خواهد رسید.

رئیس‌جمهور گفت: آمریکا بزرگترین رقیبش در سیاست‌هایی که تدوین کرده چین است. می‌گوید می‌توانم جلوی بقیه با زور، اسلحه و تهدید یا تحریم بایستم. اگر بتواند کشورهایی که با چین همکاری می‌کنند را آرام‌آرام جدا کند، چین تنها می‌ماند و آن‌وقت آمریکا اعمال قدرت و کارهایی می‌کند که در تنهایی مقابله با آن سخت است.

پزشکیان ادامه داد: شعاری که رهبری چین برای توسعه، امنیت و صلح جهانی مطرح کرده باید از سوی مجموعه کشورهای که دنبال صلح و امنیت هستند دنبال شود تا مقابل برخوردهای غیرقانونی، غیرانسانی و غیرعادلانه باهم بایستند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد آنچه رهبری چین دنبال می‌کند و در تکمیل آن از حکمرانی جهانی هم سخن گفته است، می‌تواند سازوکار عملیاتی پیدا کند تا کسانی که صلح جهانی را بهم می‌زنند نتوانند ترک‌تازی کنند./همشهری

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار