سخنگوی وزارت خارجه چین: روابط با ایران در اولویت است سی‌ان‌ان: ترامپ مقر فرماندهی فضایی آمریکا را به آلاباما منتقل می‌کند ارتش یمن: ساختمان ستاد کل ارتش اسرائیل و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم دیدار روسای جمهور ایران و چین/ پزشکیان: آماده همکاری برای اجرای توافق جامع ۲۵ ساله هستیم/ شی جین پینگ: حقوق مشروع ایران برای استفاده صلح‌آمیز هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسیم بقائی در مصاحبه با گاردین: اروپا برای رسیدن به توافق جدی نیست/ اعتماد بین ایران و آژانس از بین رفته است وقوع انفجار مرگبار در دانشکده افسری سلیمانیه عراق + جزئیات  در دیدار فرمانده جدید سنتکام با السودانی در بغداد چه گذشت؟ گروه مینسک رسماً منحل شد/ پایان ۳۱ سال فعالیت میانجی‌گران غربی در مناقشه قره‌باغ روابط گرم ترکیه و روسیه/حتی چالش‌ها هم نتوانستند سد راه همکاری دو کشور شوند! درخواست بی‌شرمانه وزیر خارجه انگلیس از ایران رایزنی گروسی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره ایران پوتین به پزشکیان: سلام من را به رهبر انقلاب برسانید نامه مشترک ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره مکانیسم ماشه حمله موشکی و پهپادی یمن به اسرائیل عراقچی: تجاوز اسرائیل به یمن، مانع حمایت از آرمان فلسطین نخواهدشد

انتقاد وزیر خارجه پیشین اتریش از نسل‌کشی در غزه و سکوت اروپا

 کارین کنایسل، وزیر خارجه پیشین اتریش وضعیت غزه را «نسل‌کشی زنده» خواند و از سکوت جامعه جهانی در برابر حملات اسرائیل انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 02
کد خبر: ۲۸۸۰۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، کارین کنایسل، وزیر خارجه پیشین اتریش در گفت‌وگو با برنامه «مسکو ریپورت» پرس تی وی ضمن اشاره به سکوت بسیاری از پایتخت‌های اروپایی، توضیح داد که در آلمان و اتریش اعتراض به اسرائیل به سرعت با اتهام «یهودستیزی» مواجه می‌شود و این باعث می‌شود بسیاری از افراد و رسانه‌ها محتاط عمل کنند.

وی با اشاره به بحران غزه و فلسطین گفت که بیش از 60 هزار نیروی ذخیره اسرائیل برای حمله نهایی به غزه فراخوانده شده‌اند. وزیر خارجه پیشین اتریش تأکید کرد که فلسطینی‌ها بار دیگر از سوی کشورهای عربی و اسلامی به حال خود رها شده‌اند و تنها کشوری که به شکل محدود وارد ماجرا شده، یمن است.

کنایسل عنوان کرد که نتانیاهو به تنهایی مشکل نیست و ایدئولوژی صهیونیسم با تمرکز بر ایجاد یک «اسرائیل بزرگ»، همچنان ادامه دارد. وی ضمن توضیح درباره مناطق هدف اسرائیل، گفت که این طرح شامل جنوب سوریه، اردن، جنوب لبنان و بخش‌هایی از صحرای سینا می‌شود و اسرائیل مرزهای مشخصی ندارد.
وی اظهار کرد که خطر جنگ جدید میان ایران و اسرائیل همچنان وجود دارد، زیرا هیچ‌چیز در منطقه حل نشده و حتی آتش‌بس روشنی برقرار نیست. کنایسل افزود که اسرائیل به صورت دلخواه و هر زمان که بخواهد، اقدام به بمباران می‌کند و پرسش اصلی این است که چه کسی می‌تواند اسرائیل را متوقف کند؟

وزیر خارجه پیشین اتریش، با اشاره به توافق اخیر آمریکا برای بهره‌برداری از «کریدور زنگزور» از طریق آذربایجان، خاطرنشان کرد که واگذاری بخشی از قلمرو ارمنستان به آمریکا، از طریق شرکت‌های امنیتی و لجستیکی، در مجاورت جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و کاملاً می‌توان نگرانی‌های ایرانی‌ها را درک کرد.

وی گفت که با توجه به جنگ فعلی روسیه با ناتو و علاقه برخی کشورهای ناتو به بی‌ثبات کردن منطقه، می‌توان انتظار داشت که حضور آمریکایی‌ها در این مسیر برای روسیه نیز حساسیت‌زا باشد.

کنایسل عنوان کرد که این مسئله می‌تواند برای کشورهای دیگر از جمله ترکیه و چین نیز مشکل‌ساز شود، زیرا از یک سو فرصت‌های تجاری برای ترکیه ایجاد می‌کند، اما از سوی دیگر حضور سازمان‌های امنیتی آمریکا در نزدیکی مرزهای آن، پیچیدگی ایجاد می‌کند. کنایسل با اشاره به طرح «کمربند و جاده» چین، افزود که کریدور جدید ممکن است با برنامه‌های تجاری چین در تضاد قرار گیرد.

وی  با اشاره به مسیر کریدور شمال-جنوب که روسیه و ایران در حال ساخت آن هستند، توضیح داد که این پروژه شامل ناوبری رودخانه‌ای در ولگا، حمل کانتینر با بزرگراه‌های تازه ساخته شده و حمل‌ونقل دریایی است و هنوز به‌طور کامل اجرا نشده است.

وی ضمن تأکید بر اینکه ایجاد کریدور آمریکایی جدید می‌تواند روسیه را هم از نظر تجارت و هم از نظر امنیت ملی نگران کند، افزود که صدای انتقادی که در روسیه درباره این طرح شنیده می‌شود، ناشی از همین نگرانی‌هاست.

کنایسل با اشاره به تاریخ پرتنش قفقاز، عنوان کرد که این منطقه همواره نقطه‌ای داغ رقابت‌های قومی، قبیله‌ای و قدرت‌های بزرگ بوده است و یادآور شد که در دوران قاجار، ایران بخش‌های قابل توجهی از ارمنستان و آذربایجان را از دست داده و این سرزمین‌ها بعدها به جمهوری‌های شوروی پیوستند. کنایسل با یادآوری جنگ‌های چچن و ساخت خط لوله باکو-تفلیس-جیحان توسط شرکت بی‌پی، توضیح داد که همه این عوامل منطقه را به یک «بشکه باروت» تبدیل کرده است.

وی عنوان کرد که آذربایجان یک عنصر منزوی نیست و روابط آن با ترکیه و چین، اهمیت جغرافیایی قفقاز و مسیرهای تجاری منطقه را دوچندان می‌کند. او ضمن تأکید بر اهمیت موقعیت استراتژیک قفقاز، به گفته‌های صدراعظم فقید آلمان، بیسمارک، اشاره کرد و گفت: «جغرافیا ثابت‌ترین عامل تاریخ است» و بازگشت اهمیت جغرافیا در همه سطوح امروز قابل مشاهده است.

کارین کنایسل ادامه داد که هیچ‌یک از اختلافات قفقاز هنوز حل نشده و توافق اخیر واشنگتن بین روسای جمهور آذربایجان و ارمنستان و ترامپ تنها یک یادداشت تفاهم بوده و صلح واقعی ایجاد نکرده است. وی ضمن یادآوری تأثیر قفقاز بر ادبیات روسیه، توضیح داد که نویسندگان بزرگی مانند تولستوی و لرمانتف بدون تجربه این منطقه نمی‌توانستند شاهکارهایی همچون جنگ و صلح خلق کنند.

وی با اشاره به روابط ایران و روسیه تأکید کرد که این کشورها می‌توانند توافق و اختلاف همزمان داشته باشند، اما شراکت آنها در حال گسترش است و همکاری‌های نظامی نیز اخیراً افزایش یافته است./تسنیم

کلمات کلیدی: غزه
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار