غریب‌آبادی: سفر رئیس‌جمهور به چین نقطه عطفی در دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران است سفیر ایران در دیدار با مقام انگلیسی: فعال‌سازی اسنپ‌بک غیرقانونی است وال‌استریت‌ژورنال: روسیه و چین پیش‌نویس جدیدی درباره اسنپ‌بک ارائه کردند وزیر اسرائیلی: اجازه تشکیل کشور فلسطینی را به هیچ وجه نخواهیم داد ترامپ: از پوتین ناامید هستم؛ درباره غیبتم اخبار جعلی ساختند بیانیه خانواده امام موسی صدر در پی پخش مستند BBC ترامپ: به جنایت در «خطرناک‌ترین شهر جهان» پایان خواهم داد تأکید عراق و آمریکا بر پایبندی به توافق خروج نظامیان آمریکایی تحریم‌های جدید آمریکا علیه شبکه کشتیرانی مرتبط با ایران رهبران چین و روسیه بیش از ۲۰ توافق‌نامه امضا کردند سخنگوی وزارت خارجه چین: روابط با ایران در اولویت است سی‌ان‌ان: ترامپ مقر فرماندهی فضایی آمریکا را به آلاباما منتقل می‌کند ارتش یمن: ساختمان ستاد کل ارتش اسرائیل و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم دیدار روسای جمهور ایران و چین/ پزشکیان: آماده همکاری برای اجرای توافق جامع ۲۵ ساله هستیم/ شی جین پینگ: حقوق مشروع ایران برای استفاده صلح‌آمیز هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسیم بقائی در مصاحبه با گاردین: اروپا برای رسیدن به توافق جدی نیست/ اعتماد بین ایران و آژانس از بین رفته است

تحریم‌های جدید آمریکا علیه شبکه کشتیرانی مرتبط با ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که شماری از شرکت‌های کشتیرانی و کشتی‌ها را به بهانه آنچه «قاچاق نفت ایران» خوانده، تحریم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۹ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 02
کد خبر: ۲۸۸۰۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) عصر سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای ادعایی بر تارنمای وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد شبکه‌ای از شرکت‌های کشتیرانی و نفتکش‌ها به رهبری «ولید السامرائی»، بازرگان عراقی-سنت کیتسی، به فهرست تحریم‌ها افزوده شده است.

به ادعای دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) این شبکه تحت هدایت «ولید السمرائی» با مخلوط کردن نفت ایران و عراق، آن را به‌عنوان نفت عراقی در بازار عرضه کرده است. در این بیانیه ادعایی آمده است که این اقدام صد‌ها میلیون دلار درآمد برای ایران و این تاجر به همراه داشته است.

«اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز در این بیانیه مدعی شد: «عراق نباید به پناهگاه امنی برای تروریست‌ها تبدیل شود، به همین دلیل ایالات متحده برای مقابله با نفوذ ایران در این کشور اقدام می‌کند. با هدف قراردادن جریان درآمدی ایران از نفت، وزارت خزانه‌داری توانایی رژیم ایران برای انجام حملات علیه آمریکا و متحدانش را بیش از پیش تضعیف خواهد کرد.»

این اقدام تازه در ادامه تحریم‌هایی است که در ۳ ژوئیه سال جاری علیه شبکه دیگری از شرکت‌های نفتی اعلام شد. واشنگتن این بار نیز با استناد به فرمان اجرایی ۱۳۹۰۲ که بخش‌هایی از اقتصاد ایران از جمله حوزه نفت و پتروشیمی را هدف قرار می‌دهد، چنین اقدامی را توجیه کرده است.

با این حال، این تحریم‌ها همانند موارد گذشته هیچ‌گونه مبنای حقوقی و مشروعیت بین‌المللی ندارند و صرفاً اقدامی یکجانبه از سوی واشنگتن محسوب می‌شوند. کارشناسان تأکید دارند که سیاست‌های تحریمی آمریکا، به‌ویژه علیه ایران، فراتر از صلاحیت‌های شورای امنیت سازمان ملل بوده و با اصول حقوق بین‌الملل در تضاد آشکار است.

به باور تحلیلگران، واشنگتن با تکرار این اقدامات بیشتر به انزوای خود در عرصه جهانی دامن می‌زند؛ چرا که بسیاری از کشور‌ها پیش‌تر نیز اعلام کرده‌اند که به تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده پایبند نخواهند بود./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار