دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

مشاور امنیت ملی عراق: انحلال حشدالشعبی هرگز پذیرفته نخواهد شد

مشاور امنیت ملی عراق: انحلال حشدالشعبی هرگز پذیرفته نخواهد شد مشاور امنیت ملی عراق تاکید کرد که دولت به هیچ حزبی، چه دوست و چه غیردوست، اجازه نخواهد داد که ایده انحلال نیروهای حشدالشعبی را مطرح کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 03
کد خبر: ۲۸۸۱۵۲

به گزارش راهبرد معاصر، «قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق در یک مصاحبه تلویزیونی فاش کرد که این مشاور پیشنهادی برای تعویق رأی‌گیری در مورد قانون حشدالشعبی تا پس از انتخابات پارلمانی آینده ارائه کرده است.

اعرجی گفت: «ما درخواست کردیم که این قانون تا پس از انتخابات به تعویق بیفتد و از من نپرسید چرا.»

قاسم الاعرجی تاکید کرد که دولت به هیچ حزبی، چه دوست و چه غیردوست، اجازه نخواهد داد که ایده انحلال نیروهای حشدالشعبی را مطرح کند.

وی افزود که این گروه بخش اساسی سیستم امنیتی عراق را تشکیل می‌دهد.

به گزارش الشرقیه، الاعرجی در این مصاحبه تاکید کرد: سازمان حشدالشعبی یک سازمان ملی است که فدارکاری‌ها و جان‌فشانی‌های زیادی انجام داده است و ما هرگز نمی‌پذیریم کسی درباره انحلال حشدالشعبی با ما صحبت کند.

وی اظهار داشت: ما ملاحظاتی داریم اما به عنوان عراقی اجازه نخواهیم داد دوست و دشمن درباره موضوع انحلال صحبت کنند چرا که این سازمان یک سازمان صد در صد عراقی است. عراقی‌ها درباره آن توافق کرده‌اند و تصمیم در این خصوص نیز به خود عراقی ها مربوط است.

الاعرجی در پاسخ به سوالی در خصوص مخالفت‌های آمریکا با قانون حشدالشعبی گفت ما به عنوان مشاورت امنیتی ملی پیشنهادی ارائه کرده‌ایم مبنی بر اینکه بررسی این موضوع به بعد از انتخابات موکل شود. من نمی‌خواهم وارد جزئیات شوم اما اگر کسی بگوید این مسیر شما هست و این مسیرتان نیست هرگز قبول نخواهیم کرد.

مشاور امنیت ملی عراق افزود: تصویب این قانون نیازمند رایزنی‌های داخلی و خارجی است و البته نه تنها این قانون بلکه هر قانونی که محل اختلاف باشد نیازمند رایزنی است.

در این راستا «مختار الموسوی»، نماینده چارچوب هماهنگی، ائتلافی شیعه، روز چهارشنبه تاکید کرد که احزاب مخالف نیروهای حشدالشعبی و قانون پیشنهادی در پارلمان، به دنبال جلب نظر دولت آمریکا هستند.

الموسوی در اظهاراتی به المعلومه گفت: «حشدالشعبی نماینده یک بخش واحد نیست، بلکه شامل تمام بخش‌های عراق می‌شود. این گروه شامل بیش از ۲۴ هزار عضو از بخش سنی، علاوه بر مسیحیان، ترکمن‌ها، ایزدی‌ها، مندایی‌ها و فیلی‌ها، به استثنای بخش کردها که در این نشست شرکت نکردند، می‌شود.»

وی افزود: «طرف‌های مخالف حشدالشعبی و قانون ساختاری آن، به دنبال نزدیک شدن به دولت آمریکا به قیمت زیر پا گذاشتن اراده مردم عراق هستند.»

الموسوی توضیح داد که «پایبندی به حشدالشعبی به عنوان یک نهاد امنیتی ناشی از ترس از تکرار سناریوی سال ۲۰۱۴ است. علاوه بر این، حشدالشعبی از کرامت عراق و مردم آن دفاع کرده و توانسته است در مواجهه با تروریست‌های داعش به پیروزی دست یابد و معادله را تغییر دهد.»

قانون خدمات و بازنشستگی نیروهای حشدالشعبی تصریح می‌کند که اعضای نیروهای حشدالشعبی از نظر حقوق و مزایا با اعضای نیروهای مسلح عراق برابر باشند.

عراق نه تنها به دلیل پیچیدگی‌های داخلی و اختلاف میان گروه‌های سیاسی بر سر این قانون، بلکه به خاطر فشارهای فزاینده بین‌المللی، به ویژه هشدارهای آمریکا در مورد تصویب قانون حشدالشعبی در قالب فعلی آن در یک دوراهی خطرناک قرار گرفته است به طوری که این موضوع از یک پیش‌نویس قانونی ساده به یک بحران تبدیل شده است./مشرق

کلمات کلیدی: عراق
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار