رسانه‌های اسرائیلی: نتانیاهو هفته آینده راهی واشنگتن می‌شود غریب آبادی: پیشنهاد یک مسیر جدید برای ورود و خروج شناور‌ها را به طرف عمانی ارائه کردیم ارتش کویت: یکی از شناور‌های نیروی دریایی ما هدف قرار گرفت/ ۴ نیرو‌ی مسلح مجروح شدند سنتکام: حملات جدیدی را علیه ایران آغاز کردیم / محاصره دریایی از ساعت ۴ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا اجرایی خواهد شد ادعای آکسیوس: دستور ترامپ به نتانیاهو برای خروج نظامیان اسرائیل از سوریه و لبنان شد نتانیاهو ایران را تهدید کرد ترامپ: در تلاش برای تأمین امنیت هرمز هستیم؛ به نفت منطقه نیاز نداریم! پایگاه نظامی آمریکا در کویت هدف قرار گرفت نخست‌وزیر عراق و رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند تردد نفتکش‌ها از تنگه هرمز متوقف شد / جزئیات گزارش شرکت‌های معتبر رصد ترافیک دریایی ارتش اسرائیل در حال پیشروی به مناطق روستایی درعا و قنیطره است درخواست سناتور‌های آمریکایی برای انتشار تحقیقات حمله به مدرسه میناب واکنش نخست وزیر پاکستان به تحولات یمن و حمله عربستان به فرودگاه صنعا اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد

آخرین آمار زلزله شرق افغانستان/ بیش از ۱۴۵۰ نفر جان باخته‌اند

آخرین آمار زلزله شرق افغانستان/ بیش از ۱۴۵۰ نفر جان باخته‌اند زلزله شدید در مناطق شرقی افغانستان تاکنون ۱۴۵۷ کشته و ۳۳۹۴ زخمی بر جای گذاشته است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 03
کد خبر: ۲۸۸۱۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، زلزله شدید در ولایت‌های کنر و ننگرهار در شرق افغانستان علاوه بر تلفات انسانی، خسارات گسترده‌ای به زیرساخت‌ها و خانه‌های مردم وارد کرده است. «حمدالله فطرت» معاون سخنگوی حکومت طالبان اعلام کرد که ۱۴۷۵ نفر جان خود را از دست داده و ۳۳۹۴ تن دیگر زخمی شده‌اند. همچنین ۶۷۸۲ خانه در مناطق زلزله‌زده تخریب شده است.

تیم‌های نجات و امداد در طول روز به عملیات یافتن افراد گرفتار زیر آوار و انتقال زخمی‌ها ادامه داده‌اند. بسیاری از زخمی‌ها با استفاده از بالگرد به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند تا مراقبت‌های فوری پزشکی دریافت کنند. برخی کشور‌ها نیز تیم‌های حرفه‌ای نجات را به مناطق آسیب‌دیده اعزام کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، مسیر‌های منتهی به مناطق زلزله‌زده باز شده و نهاد‌های دولتی با همکاری مردم محلی تلاش می‌کنند تا کمک‌های فوری شامل غذا، آب، سرپناه و خدمات بهداشتی را به آسیب‌دیدگان برسانند. با این حال، کمبود بودجه باعث شده است سرعت و میزان کمک‌رسانی محدود شود.

شورای پناهندگان نروژ (ان آر سی) هشدار داده است که خانواده‌ها همچنان در شرایط اضطراری زندگی می‌کنند و دسترسی به امکانات بهداشتی محدود است.

«جاکوپو کاریدی» رییس دفتر شورای پناهندگان نروژ در افغانستان، وضعیت را بحرانی خوانده و گفته است: «جوامع ساکن در دره‌ها تقریبا همه چیز خود را از دست داده‌اند؛ خانواده‌ها، خانه‌ها، دام و کانال‌های حیاتی آب. این یک مسابقه با زمان است تا قبل از زمستان سرپناه کافی برای مردم فراهم کنیم.»

زلزله ۶ ریشتری در شرق افغانستان یکی از شدیدترین زمین‌لرزه‌های سال‌های اخیر در این کشور بوده است. مناطق شرقی به دلیل دسترسی محدود، زیرساخت‌های ضعیف و خشکسالی‌های پیشین، آسیب‌پذیری بیشتری دارند. بسیاری از جوامع پیش از این با آوارگی، کمبود منابع و بازگشت مهاجران از کشور‌های همسایه دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

کمک‌های بین‌المللی و تلاش‌های محلی برای نجات بازماندگان و تأمین نیاز‌های اولیه آنها ادامه دارد، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که بدون بودجه کافی و همکاری طولانی‌مدت، وضعیت اضطراری این مناطق ممکن است به بحران انسانی جدی تبدیل شود./ تسنیم 

کلمات کلیدی: زلزله افغانستان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار