تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان همزمان با آغاز مذاکرات بیروت و تل‌آویو آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده

آژانس انرژی اتمی: پس از حمله به تأسیسات ایران، اعتماد بین‌المللی باید بازسازی شود

آژانس انرژی اتمی: پس از حمله به تأسیسات ایران، اعتماد بین‌المللی باید بازسازی شود مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توافق قاهره در پی حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را گامی مهم و حیاتی برای حرکت رو به جلو و بازگرداندن اعتماد به نظام عدم اشاعه توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 15
کد خبر: ۲۸۹۱۳۸

به گزارش پارسینه به نقل از  ایرنا، رافائل گروسی روز دوشنبه در سخنرانی افتتاحیه شصت‌ونهمین نشست کنفرانس عمومی آژانس در وین با اشاره به مأموریت آژانس در زمینه بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای کشورهای عضو گفت: «منطق کار ما بر این اصل بنیادین استوار است که وقتی آژانس قادر به انجام وظایف خود باشد، تردیدها و نگرانی‌ها از میان می‌رود. اما زمانی که این توانایی محدود یا مختل شود، صلح و امنیت بین‌المللی واقعاً در معرض خطر قرار می‌گیرد. ما این موضوع را بارها در تاریخ دیده‌ایم و به‌ویژه در ژوئن گذشته در ایران، زمانی که تأسیسات هسته‌ای آن مورد حمله قرار گرفت.»

وی ادامه داد: «در برابر این وضعیت تلاش کردیم اعتماد را بازگردانیم و با وجود دشواری‌ها کار خود را ادامه دهیم. همه می‌دانیم که توافق حاصل‌شده در قاهره اهمیت زیادی داشت. بار دیگر از مصر سپاسگزارم که نه تنها مکان، بلکه حمایت لازم برای این اقدام را فراهم کرد. به همراه جناب آقای دکتر عراقچی توافقی را امضاء کردیم که اقدامات فنی و گام‌های عملی لازم برای از سرگیری این کار حیاتی در ایران را مشخص می‌کند. اکنون این وظیفه بر عهده ما و ایران است که آن را اجرا کنیم، اعتماد را بازسازی کنیم و به جلو حرکت کنیم.»

گفتنی است، همکاری‌های ایران و آژانس در پی حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان به حالت تعلیق درآمده بود.مجلس شورای اسلامی تیرماه گذشته قانونی را در این زمینه به تصویب رساند که بر اساس آن، دولت موظف است تا زمان تحقق شروط مشخص‌شده در متن مصوبه، همکاری‌های خود با آژانس را متوقف سازد.

پس از آن مذاکراتی میان دو طرف درباره نحوه ازسرگیری‌ همکاری‌ها شکل گرفت که سرانجام ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته پیش درباره نحوه تعامل در وضعیت جدید، متعاقب حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان به تفاهم رسیدند.

مدیرکل آژانس در بخش دیگری از سخنان خود، به مذاکرات با رئیس دولت موقت سوریه اشاره کرد و آن را گامی برای بستن پرونده گذشته و حرکت این کشور به‌سوی ثبات و پیوند دوباره با جامعه بین‌المللی دانست. او در ادامه به چالش‌های جهانی رژیم عدم اشاعه پرداخت و هشدار داد که برخی کشورها در حال بازنگری در موضع خود نسبت به داشتن سلاح هسته‌ای هستند و تأکید کرد: «تصور کنید در شرایط پرتنش کنونی، به‌جای چند دارنده فعلی سلاح هسته‌ای، بیست یا بیست‌وپنج کشور دارای این سلاح‌ها بودند؛ این چیزی است که باید با هم مانع آن شویم.»

گروسی همچنین به حضور آژانس در نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا اشاره کرد و گفت که کارشناسان این نهاد طی سه سال گذشته بیش از دویست مأموریت در این نیروگاه انجام داده‌اند تا از وقوع یک حادثه هسته‌ای در جریان جنگ اوکراین جلوگیری کنند. او همچنین به موضوع تخلیه کنترل‌شده آب در نیروگاه فوکوشیما در ژاپن پرداخت و سازوکار شفافیت ایجادشده توسط آژانس را نمونه‌ای از همکاری بین‌المللی دانست.

مدیرکل آژانس در بخش دیگری از سخنانش انرژی هسته‌ای را بخشی از راه‌حل برای تأمین انرژی پاک و مقابله با تغییرات اقلیمی معرفی کرد و گفت: «اکثریت قاطع کشورهای عضو آژانس به انرژی هسته‌ای نیاز دارند و این نهاد وظیفه دارد برای ایجاد زیرساخت‌ها، تربیت نیروی انسانی متخصص و فراهم کردن شرایط لازم برای بهره‌برداری ایمن از این فناوری به آن‌ها کمک کند.»

شصت‌ونهمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از امروز در وین آغاز شده و تا پایان هفته ادامه خواهد داشت./ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار