پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

جزئیات پیشنهاد عراقچی به اروپایی‌ها مشخص شد

جزئیات پیشنهاد عراقچی به اروپایی‌ها مشخص شد لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال درباره جزییات پیشنهاد عراقچی نوشت: ایران متعهد می‌شد با ویتکاف/آمریکا دیدار کند. روشن نبود که این دیدار مستقیم خواهد بود یا غیرمستقیم. در ازای آن، آمریکا باید تضمین می‌داد که هیچ حمله‌ای صورت نگیرد. در مقابل تعهد ایران به دیدار، سه کشور اروپایی باید تعهد می‌دادند که فرآیند اسنپ‌بک (بازگرداندن قطعنامه‌ها) را تمدید کنند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 19
کد خبر: ۲۸۹۴۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ خبرنگار وال استریت ژورنال در ادامه نوشته است: ایران متعهد می‌شد با ویتکاف/آمریکا دیدار کند. روشن نبود که این دیدار مستقیم خواهد بود یا غیرمستقیم. در ازای آن، آمریکا باید تضمین می‌داد که هیچ حمله‌ای صورت نگیرد.

در مقابل تعهد ایران به دیدار، سه کشور اروپایی باید تعهد می‌دادند که فرآیند اسنپ‌بک (بازگرداندن قطعنامه‌ها) را تمدید کنند.

این گفت‌وگوها روی موضوع ذخایر ۶۰ درصدی متمرکز می‌شد. ایران همه ذخایر ۶۰ درصدی که می‌توانست را بازیابی می کرد. پس از آن، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ۲۲۳۱ را که از برجام حمایت می‌کرد، لغو می‌کرد.

به معنای دیگر، این یعنی حذف گزینه اسنپ‌بک برای سه کشور اروپایی.

ایران اقدام به رقیق‌سازی یا نابودی ذخایر ۶۰ درصدی می‌کرد. در ازای آن، تحریم‌های آمریکا و دیگر تحریم‌های بین‌المللی لغو می‌شد.

بعد از آن، در مقطعی مذاکراتی درباره یک توافق نهایی بر سر مسئله هسته‌ای انجام می‌شد؛ در آن مرحله، غرب دیگر هیچ اهرم تحریمی یا اسنپ‌بکی در اختیار نداشت.

ایران هیچ پیشنهادی درباره همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نداشت، چون می گوید همه این مسائل در توافق قاهره حل‌وفصل شده است.

پس می‌توانید قضاوت کنید که آیا این پیشنهاد، همان‌طور که عراقچی ادعا می‌کند، واقعاً پیشنهادی جدی بوده است، یا همان‌طور که سه کشور اروپایی گفتند، غیرقابل قبول است. 

از نگاه من، این پیشنهاد از سه کشور اروپایی و آمریکا می‌خواهد که خودشان را پیش از آغاز مذاکرات هسته‌ای از هرگونه اهرم فشار محروم کنند و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را هم به حاشیه می‌راند. به نظر من، این معیارهای یک پیشنهاد جدی را برآورده نمی‌کند./انتخاب

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار