عراقچی: ایران آماده کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان افغانستان است دیک چنی در سن ۸۴ سالگی درگذشت انفجار در دادگاه عالی پاکستان؛ ۱۲ نفر زخمی شدند + ویدئو  گردان‌های القسام جسد یکی دیگر از نظامیان اسرائیل را پیدا کرد دیک چنی هم آرزوی براندازی در ایران را به گور برد واکنش حماس به احتمال تصویب قانون برای اعدام اسرای فلسطینی ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده‌ایم السودانی: ائتلاف بین‌المللی سپتامبر ۲۰۲۶ از عراق خارج می‌شود ترامپ: خلبانان آمریکا ۲۲ سال برای حمله به ایران تمرین کردند عون: لبنان چاره‌ای جز مذاکره با دشمن ندارد پیام عراقچی درباره اظهارات گروسی و وزیر خارجه عمان: کسانی که میز مذاکره را منفجر کردند، آن را نابود کردند پاکستان بیش از ۱۵۰۰۰ پناهنده افغان را اخراج کرد انصارالله: ترجیح ما رویارویی مستقیم با رژیم اسرائیل است عربستان و آمریکا در آستانه توافقی بزرگ روسیه: ۶ شهپاد اوکراینی در دریای سیاه منهدم شدند

جباروف: دارایی‌های بلوکه‌شده افغانستان باید فوراً به مردم بازگردد

 رئیس جمهور قرقیزستان با تأکید بر لزوم آزادسازی بیش از ۹ میلیارد دلار دارایی‌های مردم افغانستان تأکید کرد ادعای غرب درباره حقوق بشر بدون آزاد کردن این دارایی‌ها بی‌اعتبار است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - 2025 September 24
کد خبر: ۲۸۹۹۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، «صدر جباروف» رئیس جمهور قرقیزستان در مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به افغانستان گفت: به‌عنوان کشور همسایه، قرقیزستان بر این باور است که در شرایط دشوار کنونی باید از مردم افغانستان حمایت همه‌جانبه شود و اقتصاد این کشور در فرآیندهای منطقه‌ای و جهانی ادغام گردد.

وی با تأکید بر اینکه منزوی کردن افغانستان و محروم کردن آن از کمک خارجی ناعادلانه است، تصریح کرد: استفاده ابزاری از ابزارهای مالی برای اهداف ژئوپلیتیک و تشدید بحران بشری در افغانستان، غیرانسانی است.

جباروف افزود: ما معتقدیم دارایی‌های بلوکه‌شده افغانستان در کشورهای غربی به ارزش بیش از 9 میلیارد دلار باید فوراً به صاحبان قانونی آن یعنی مردم افغانستان بازگردانده شود. این پول می‌تواند برای بازسازی زیرساخت‌ها، گسترش دسترسی به وام‌های محلی، توسعه کشاورزی و ایجاد فرصت‌های جدید برای میلیون‌ها نیازمند استفاده شود.

وی با اشاره به وضعیت بشری در افغانستان ادامه داد: طبق گزارش سازمان ملل، در سال 2025 بیش از 15 میلیون نفر در افغانستان با خطر گرسنگی و 24 میلیون نفر نیازمند کمک‌های بشردوستانه خواهند بود. تنها در زلزله اوایل سپتامبر، بیش از دو هزار افغان جان باختند و به دلیل کمبود منابع مالی و ضعف زیرساخت‌ها کمک‌رسانی به موقع ممکن نشد.
رئیس‌جمهور قرقیزستان در انتها گفت: ما رهبران غرب را فرا می‌خوانیم تا دارایی‌های افغانستان را فوراً آزاد کنند. اگر واقعاً می‌خواهید مردم افغانستان از فقر و گرسنگی رهایی یابند، باید بدون تأخیر این منابع به آن‌ها بازگردانده شود. تنها در این صورت است که سخنان شما درباره حقوق بشر و قوانین بین‌المللی با عملتان منطبق خواهد بود./تسنیم

کلمات کلیدی: افغانستان
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار