چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

ایران و روسیه تفاهم‌نامه ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک امضا کردند

ایران و روسیه تفاهم‌نامه ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک امضا کردند شرکت دولتی روس‌اتم اعلام کرد: تهران و مسکو تفاهم‌نامه‌ای درباره همکاری در ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک در ایران امضا کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - 2025 September 24
کد خبر: ۲۸۹۹۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، این تفاهم‌نامه روز چهارشنبه پس از دیدار محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و لیخاچف مدیرعامل شرکت روس‌اتم در مسکو به امضا رسید.

بنا بر این گزارش، یادداشت تفاهم امضا شده میان ایران و روسیه، گام‌های مشخصی را برای اجرای این پروژه استراتژیک در ایران مشخص می‌کند.

بر اساس این گزارش، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت روس‌اتم در این دیدار درابره روند پیشرفت طرح‌های در حال انجام و چشم‌انداز‌ها و دستورکار‌های امیدبخش همکاری در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای گفت‌و‌گو کردند.

بنا بر این گزارش، دیدار اسلامی و لیخاچف در فضایی از اعتماد متقابل که از ویژگی‌های همکاری بین روس اتم و سازمان انرژی اتمی ایران است، برگزار شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ با هدف دیدار و گفت‌و‌گو با مقامات روسی و سخنرانی در رویداد‌های هفته جهانی اتم روسیه وارد مسکو شد.

اسلامی در آغاز این سفر اعلام کرد: ایران و روسیه در رویداد‌های جانبی هفته جهانی اتم، اسنادی را برای توسعه همکاری‌ها مبادله و امضا خواهند کرد.

وی افزود: در سفر به مسکو هم از کارخانجات طرف قرارداد بازدید می‌کنیم و هم با مؤسسات علمی و تحقیقاتی جلساتی را خواهیم داشت و در راستای تقویت تعاملات و روابط پژوهشی و آموزشی گفت‌و‌گو خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در مسکو نیز گفته بود: در قرارداد بین دولت‌های دو کشور، ساخت هشت نیروگاه اتمی توسط روسیه پیش‌بینی شده که چهار نیروگاه در بوشهر است و طبق قرارداد، ایران باید ساخت نیروگاه‌های بعدی را به طرف روسی اعلام می‌کرده است.

وی اظهار داشت: مذاکرات و مطالعات مورد نیاز برای اجرایی شدن بخش دوم این قرارداد انجام شده است، زمین محل احداث نیروگاه‌ها انتخاب، آماده و تجهیز شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: پیش از این، بازدید‌ها از محل احداث این نیروگاه‌های اتمی انجام شده، مذاکرات قراردادی صورت گرفته و با توافق‌نامه‌ای که در این هفته امضا می‌شود، خود به خود وارد گام عملیاتی برای پیشبرد عملیات طراحی، مهندسی و اقدامات تکمیلی خواهد شد.

پیش از این، مدیرعامل روس اتم ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ (۱۷ ژانویه ۲۰۲۵) پس از مذاکرات مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای‌جمهور ایران و روسیه در کرملین گفته بود: امروز همکاران و شرکای ایرانی ما خواستار توسعه همکاری در زمینه نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک و ایجاد سایت جدید برای نیروگاه‌های بزرگ شدند.

به گفته لیخاچف، مذاکرات برای ساخت یک نیروگاه بزرگ دیگر در ایران نیز در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.

مدیرعامل روس اتم همچنین تأکید کرد: با وجود تحریم‌ها و فشارها، ساخت واحد‌های دوم و سوم نیروگاه بوشهر ادامه دارد.

سفیر ایران در روسیه نیز در نشستی خبری با اشاره به بهره‌برداری از واحد نخست نیروگاه اتمی بوشهر و ساخت واحد‌های دو و سه این نیروگاه با مشارکت مسکو گفته بود: اکنون هم در حال انجام مذاکرات با روسیه هستیم که نیروگاه‌های اتمی بیشتری در ایران ساخته شود.

کاظم جلالی افزود: قرارداد پنج هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی بزرگ هسته‌ای و رآکتور‌های کوچک مقیاس جدید از مواردی است که در سفر جناب آقای دکتر پزشکیان به مسکو، مورد توافق طرفین قرار گرفت./ ایرنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار