عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

رهبران چین و روسیه بیش از ۲۰ توافق‌نامه امضا کردند

رهبران چین و روسیه بیش از ۲۰ توافق‌نامه امضا کردند رؤسای جمهوری روسیه و چین در دیداری در پکن بر روابط حسنه دو کشور تأکید کردند. به گزارش خبرگزاری رسمی شینهوا، شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری و دبیرکل حزب کمونیست چین، امروز سه‌شنبه دوم سپتامبر (۱۱ شهریور) گفت که روابط دو کشور "از آزمون تحولات بین‌المللی سربلند بیرون آمده" و می‌تواند بیش از این گسترش یابد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۲ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 02
کد خبر: ۲۸۸۰۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، طبق همین گزارش، دو طرف بیش از ۲۰ توافق همکاری، از جمله در حوزه‌های انرژی، هوانوردی، هوش مصنوعی و کشاورزی، امضا کردند.

به‌گفته کرملین، پوتین نیز گفته است که روابط روسیه و چین در "سطحی بی‌سابقه و بسیار بالا" قرار دارد.

مشخص نیست که شی و پوتین در جریان دیدار خود، درباره تجاوز نظامی روسیه علیه اوکراین چه گفته‌اند. طبق اطلاعات منتشرشده در پکن، دو طرف درباره "مسائل مشترک منطقه‌ای مورد علاقه دو کشور" گفت‌و‌گو کرده‌اند.

در میان توافق‌های منعقدشده، ساخت یک خط لوله عظیم جدید گازی به چین نیز قرار دارد. بنا بر گزارش‌ها، شرکت دولتی گازپروم قرار است در قالب "قدرت سیبری ۲" طی ۳۰ سال بیش از ۵۰ میلیارد متر مکعب گاز تحویل چین دهد.

ظرفیت این خط تقریباً با لوله‌های نورداستریم در دریای بالتیک برابری می‌کند. این خط لوله‌ها هر یک می‌توانستند سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز به آلمان منتقل کنند.

پوتین همچنین فردا چهارشنبه در رژه‌ای نظامی به مناسبت هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم، در پکن شرکت خواهد کرد. چند ماه پیش رئیس جمهوری چین نیز در رژه‌ای در مسکو، به همین مناسبت، شرکت کرده بود.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، و مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران، نیز همچون پوتین در رژه عظیم نظامی در پکن حضور خواهند داشت. انتظار می‌رود دیداری نیز میان رهبران روسیه و کره شمالی صورت گیرد.

چین مهم‌ترین حامی روسیه در جنگ اوکراین است، زیرا پکن تاکنون اقدام مسکو را محکوم نکرده و در پیشنهاد‌های خود برای حل مناقشه، عملا مطالبات روسیه را در نظر داشته است.

علاوه بر این، کشور‌های غربی چین را متهم می‌کنند که با تأمین کالا‌هایی که کاربرد دوگانه نظامی−غیرنظامی دارند، از صنایع تسلیحاتی روسیه حمایت می‌کند.

شی و پوتین، هر دو در سخنرانی‌هایشان در نشست سازمان همکاری شانگهای در روز دوشنبه، خواستار "نظم نوین جهانی" شده بودند.

این سازمان، که چین و روسیه مهم‌ترین اعضای آن هستند، همچون وزنه‌ای در مقابل ائتلاف‌های غربی عمل می‌کند. پوتین در نشست روز گذشته اعلام کرد که عمر الگوی غرب‌محور "یورو–آتلانتیک" دیگر به سر آمده است. / دویچه وله

کلمات کلیدی: چین روسیه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار