قطعنامه چین و روسیه برای تمدید اسنپ‌بک رأی نیاورد وزارت خارجه: تهران بر حق مشروع خود برای بهره‌مندی از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز مصر است لاپید: نتانیاهو در سازمان ملل اشک تمساح ریخت زمان رای‌گیری شورای امنیت درباره ایران اعلام شد تکرار وعده‌های ترامپ برای پایان جنگ غزه نخست‌وزیر ایرلند: جنایات اسرائیل توهین به کرامت انسانی است اهتزاز پرچم فلسطین در نیویورک همزمان با سخنرانی نتانیاهو گروسی: عدم بازرسی آژانس از اسرائیل، غیرمنصفانه است / انتقادهای ایران قابل درک است اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب مسیر تقابل را انتخاب کرده است عراقچی: شورای امنیت به رویارویی «نه» و به همکاری «آری» بگوید تحریم گسترده سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل گروسی: با پوتین درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردم کمالوندی: همکاری‌های هسته‌ای ایران و روسیه بیش از پیش گسترش می‌یابد قطعنامه روسیه و چین برای تعویق ۶ ماهه تحریم‌ها علیه ایران تهدید ترامپ به مداخله در روند برگزاری بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

پزشکیان: دشمنان درصدد ایجاد اختلاف میان ایران و عراق هستند

رئیس جمهور گفت: دشمنان همواره درصدد تعمیق اختلافات و ایجاد مشکلات در میان کشورهای اسلامی بوده‌اند؛ این تلاش‌ها نه تنها میان دولت‌ها، بلکه درون جوامع از جمله ایران و عراق نیز جریان دارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۵ - ۰۵ مهر ۱۴۰۴ - 2025 September 27
کد خبر: ۲۹۰۱۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، دکتر مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک بعد از ظهر جمعه ۴ مهر ۱۴۰۴ به وقت محلی، با آقای عبداللطیف رشید، رئیس‌جمهور عراق، دیدار و گفت‌وگو کرد.

دکتر پزشکیان در این دیدار ضمن قدردانی از پایبندی عراق به تعهدات خود، بر عمق اشتراکات دینی، فرهنگی و قومی میان دو ملت ایران و عراق تأکید کرد و افزود: ما افزون بر همسایگی، پیوندهای عمیق اعتقادی و فرهنگی داریم. هیچ دلیلی برای بروز اختلاف میان مسلمانان وجود ندارد، اما دشمنان همواره درصدد تعمیق اختلافات و ایجاد مشکلات در میان کشورهای اسلامی بوده‌اند؛ این تلاش‌ها نه تنها میان دولت‌ها، بلکه درون جوامع از جمله ایران و عراق نیز جریان دارد.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: ما در ایران کوشیده‌ایم با بهره‌گیری از ظرفیت همه اقوام و گرایش‌ها، کشور را اداره کنیم و با عمل به توصیه‌های قرآن کریم و پیامبر اسلام(ص)، می‌توانیم وحدت و انسجام واقعی را در جهان اسلام تحقق بخشیم.

دکتر پزشکیان همچنین ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور بیش از پیش در مسیر توسعه و تعمیق قرار گیرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست‌های رژیم صهیونیستی در منطقه گفت: این رژیم مانع اصلی برقراری آرامش در منطقه است، موجودیت خود را بر پایه جنایت بنا نهاده و با حمله به کشورهای مختلف، امنیت و ثبات منطقه را به خطر انداخته است.

رئیس جمهور عراق نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه روابط ایران و عراق در سطح عالی و ایده‌آل قرار دارد، آمادگی کشورش را برای توسعه همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با ایران اعلام کرد و اظهار داشت: ما خود را یک ملت واحد می‌دانیم و سرنوشت‌مان یکی است.

عیداللطیف رشید ضمن ابراز خرسندی از روند روابط دوجانبه، تصریح کرد: ما شرایط ایران را درک می‌کنیم و از هرگونه اقدام دیپلماتیک و سیاسی که به تقویت همکاری‌ها و ارتقای صلح و ثبات منطقه‌ای بینجامد، حمایت خواهیم کرد. عراق همچنین از هر تلاشی برای تسریع و بهبود روند تعاملات ایران در مذاکرات استقبال و حمایت می‌کند.

رئیس جمهور عراق در ادامه ضمن محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی از فلسطین و لبنان گرفته تا یمن و ایران، افزود: رژیم صهیونیستی به غده‌ای سرطانی برای منطقه بدل شده است. افتخار اسرائیل به جنایت و خشونت، در تاریخ بی‌سابقه است. ملت‌های منطقه دیر یا زود واکنش مقتضی خود را در برابر این تجاوزات نشان خواهند داد./مشرق

کلمات کلیدی: مسعود پزشکیان
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار