ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

نمایشی تاکتیکی کاخ سفید/ ترامپ نقش خود در آتش‌بس غزه را برجسته کرد

نمایشی تاکتیکی کاخ سفید/ ترامپ نقش خود در آتش‌بس غزه را برجسته کرد  رئیس جمهور آمریکا امروز بدون اشاره به ناتوانی در تحقق اهداف تعیین شده، از نقش پررنگ خود مبنی بر انعقاد آتش‌بس سخن می‌گوید! این نه یک تعارض راهبردی، بلکه نمایشی تاکتیکی با هدف القای کاذب نتیجه‌بخش بودن جنگ غزه از سوی آمریکاست.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۹ - ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 11
کد خبر: ۲۹۱۴۲۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ دونالد ترامپ  رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با فاکس‌نیوز، ایده شان هنیتی، مجری این شبکه را تأیید کرد که حمله ارتش آمریکا، به دستور او، به سایت‌های هسته‌ای کشورمان، راه توافق آتش‌بس در نوار غزه را هموار کرد. هرچند نیت واقعی ترامپ از بیان این جمله بر هیچ‌کس پوشیده نیست اما وی این بار استثنائاً درست گفته است! در این‌خصوص دو نکته اساسی وجود دارد که لازم است مدنظر قرار گیرد:

نخست اینکه قدرت آفندی جمهوری اسلامی ایران سبب شد تا آمریکا به "معنای کامل" نسبت به استیصال خود در نبرد میدانی در غرب آسیا آگاه گشته و بیش از پیش بر روی ایده‌هایی مانند آتش‌بس در نوار غزه متمرکز شود. به عبارت بهتر، اگر رژیم صهیونیستی و آمریکا در جنگ 12 روزه با ایران به اهداف تعیین شده از سوی خود دست پیدا می‌کردند و تل‌آویو و حیفا تبدیل به کانونی از آتش نمی‌شد، قطعاً واشنگتن و تل‌آویو هرگز به‌سوی آتش‌بس در نوار غزه حرکت نمی‌کردند.

عجز و لابه مقامات کاخ سفید، سنتکام و پنتاگون پس از اقدام جمهوری اسلامی ایران در موشکباران پایگاه اشغالگران آمریکایی در العدید به مقامات قطری و دیگر واسطه‌ها سبب شد تا جنگ ایران و رژیم صهیونیستی در روز دوازدهم متوقف گردد. در همان لحظه، دغدغه‌ای مهم ذهن استراتژیست‌های آمریکایی و صهیونیستی را فرا گرفت: اینکه چرا واشنگتن و تل‌آویو در روز دوازدهم جنگ با ایران ترجیح دادند به این تجاوز پایان داده و در مقابل ایران عقب‌نشینی کنند؟ پاسخ این سوال مشخص بود! ناتوانی غرب و صهیونیست‌ها در محاسبه قدرت آفندی ایران.

نکته دیگر اینکه ترامپ نیز مانند نتانیاهو در صدد دستیابی به اهداف سه‌گانه خود در نوار غزه بود: نابودی حماس، اشغال کامل نوار غزه و آزادی اسرای صهیونیست بدون دادن کمترین امتیازی به مقاومت.

اما رئیس جمهور آمریکا امروز بدون اشاره به ناتوانی در تحقق اهداف تعیین شده، از نقش پررنگ خود مبنی بر انعقاد آتش‌بس سخن می‌گوید! این نه یک تعارض راهبردی، بلکه نمایشی تاکتیکی با هدف القای کاذب نتیجه‌بخش بودن جنگ غزه از سوی آمریکاست. نکته قابل توجه اینکه نتانیاهو، بن‌گویر، اسموتریچ و دیگر جلادان کودک‌کشی که نام آن‌ها همواره به‌عنوان یک ننگ در صفحات تاریخ می‌ماند، نمی‌توانند خشم و نارضایتی خود را نسبت به آتش‌بس اخیر (که نماد پایداری مقاومت در برابر دو سال بمباران شب و روز در غزه بوده است) کتمان سازند.

بدون شک آنچه مقاومت غزه را پایدار و حماس را همچنان زنده نگاه داشت، همان عزم جمعی جبهه مقاومت در مواجهه با دشمن صهیونیستی و آمریکا بود. قدرت‌نمایی ایران در جنگ 12 روزه نقطه عطف این معادله بوده است./تسنیم

کلمات کلیدی: کاخ سفید ترامپ
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار