اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند

انتقاد چارچوب هماهنگی شیعیان عراق از اظهارات ترامپ

انتقاد چارچوب هماهنگی شیعیان عراق از اظهارات ترامپ یکی از نمایندگان چارچوب هماهنگی عراق، امروز (سه‌شنبه) تأکید کرد که اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا در مورد دارا بودن عراق از مقدار گسترده‌ای از نفت، نشان‌دهنده نگاه استعماری واشنگتن به این کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۹ - ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 14
کد خبر: ۲۹۱۷۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، «انتصار الموسوی»، نماینده چارچوب هماهنگی شیعیان عراق تأکید کرد که اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در مورد دارا بودن عراق از مقادیر عظیمی از نفت، نشان‌دهنده نگاه استعماری واشنگتن به این کشور است و سخنان ترامپ نشان می‌دهد که وی این کشور را نه به عنوان یک دولت مستقل، بلکه به عنوان منبعی برای ثروت‌ها می‌بیند.

الموسوی در گفت‌وگو با خبرگزاری «المعلومه» گفت: «سخنان ترامپ ذهنیت آمریکایی را فاش می‌کند که همچنان عراق را به عنوان غنیمتی می‌بیند که باید تصاحب شود.»

وی در ادامه افزود: واشنگتن تلاش می‌کند تا از طریق کنترل بر بخش نفت و مدیریت بر منابع آن، سلطه اقتصادی و سیاسی خود را بر کشور تحمیل کند.»

الموسوی تأکید کرد: «آمریکا هرگز با عراق به عنوان یک شریک رفتار نکرده است، بلکه آن را به عنوان کشوری می‌بیند که تلاش می‌کند منابع آن را استثمار و از دولت‌هایش برای دستیابی به منافع خود باج‌گیری کند.»

وی همچنین تصریح کرد: «مردم عراق امروز میزان طمع‌ورزی‌های آمریکا را درک می‌کنند و اجازه تکرار سناریوی غارت ثروت‌ها را نخواهند داد.»

الموسوی در پایان گفت: «عراق به مواضع ملی محکمی نیاز دارد تا ثروت‌هایش را از سلطه کشورهای خارجی محافظت کند و حاکمیت خود را بر تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و سیاسی تضمین نماید.»

پیش از این، رئیس‌جمهور آمریکا، در نشست شرم‌الشیخ مصر گفت: «عراق مقادیر عظیمی از نفت دارد.»

این اظهارات از سوی ناظران به عنوان تلاش جدیدی برای آماده‌سازی افکار عمومی بین‌المللی برای تحمیل سلطه آمریکا بر ثروت‌های نفتی عراق و کنترل اقتصاد آن تحت بهانه‌های مختلف تفسیر شده است./مشرق

کلمات کلیدی: عراق
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار