مذاکرات کابل و اسلام‌آباد در استانبول ادامه دارد

 نشست میان هیئت‌هایی از کابل و اسلام‌آباد امروز (یک‌شنبه) در شهر استانبول ترکیه ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۰۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 October 26
کد خبر: ۲۹۲۷۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان اعلام کرد که دور دوم مذاکرات میان هیئت‌های افغانستان و پاکستان امروز نیز ادامه دارد و اطلاعات تکمیلی و جزئیات نتایج این نشست پس از پایان گفتگوها رسانه‌ای خواهد شد.

دور نخست گفتگوها میان دو طرف روز گذشته (شنبه، 3 آبان) در همین شهر برگزار شده بود و بر اساس گزارش‌ها، تمرکز اصلی مذاکرات بر کاهش تنش‌ها و مقابله با حملات و نفوذ گروه‌های مسلح از خاک افغانستان بوده است.

گزارش خراسان دایری نیز می‌گوید که هیئت پاکستانی ظهر امروز پیشنهادات خود را به هیئت طالبان ارائه کرده است و آنها در حال بررسی این پیشنهادات هستند.

گفته می‌شود که اولویت اصلی طرف پاکستانی، مقابله با حملات و نفوذ گروه‌های مسلح است و جابجایی اعضای تحریک طالبان پاکستان در دستور کار قرار ندارد، اما تأکید بر اقدامات مشخص و قابل اجرا بوده است که اسلام‌آباد منتظر پاسخ نهایی کابل است.
بر اساس برخی گزارش‌ها، مذاکرات استانبول برای هر دو طرف اهمیت زیادی دارد؛ پاکستان به دنبال تضمین امنیت مرزی و جلوگیری از فعالیت‌های گروه‌های شبه‌نظامی است و طالبان نیز می‌خواهد روابط دیپلماتیک و تعامل منطقه‌ای خود را حفظ کند.

این مذاکرات بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک منطقه‌ای برای کاهش تنش‌های مرزی و جلوگیری از درگیری‌های گسترده‌تر میان افغانستان و پاکستان است. مذاکرات با میانجی‌گری ترکیه و با نظارت دیپلماتیک کشورهای منطقه ادامه دارد تا راهکاری عملی برای کاهش تنش‌ها و تضمین امنیت مرزها ایجاد شود./تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار