
به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر بهاره سادات یوسفثانی با اشاره به افزایش موارد مسمومیت در فصلهای گرم سال اظهار داشت: مسمومیتهای ناشی از غذاهای آلوده، قارچهای خودرو و گیاهان ناشناخته میتوانند از ناراحتیهای خفیف گوارشی تا آسیبهای شدید کبدی و حتی مرگ را در پی داشته باشند.
وی افزود: علل شایع این نوع مسمومیتها شامل مصرف غذاهای مانده یا نگهداریشده در شرایط نامناسب، استفاده از قارچهای خودرو و ناشناخته و مصرف خودسرانه گیاهان دارویی بدون مشورت پزشک است.
یوسفثانی با اشاره به خطر قارچهای سمی گفت: برخی قارچها از نظر ظاهری مشابه قارچهای خوراکی هستند، اما حاوی ترکیبات خطرناک مانند آمانیتین بوده و حتی با شستوشو یا پختوپز نیز سمیت خود را از دست نمیدهند. تنها قارچهای دارای مجوز و بستهبندی معتبر باید مصرف شوند.
این هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: همچنین برخی گیاهان دارویی نظیر خرزهره، گل انگشتانه و تاجریزی سیاه در صورت مصرف نادرست میتوانند سمی و حتی مرگبار باشند. استفاده از این گیاهان بدون شناخت علمی یا مشورت با متخصصان ممکن است عوارض جبرانناپذیری به همراه داشته باشد.
وی در پایان، ضمن تأکید بر لزوم آگاهی عمومی و آموزش در این زمینه خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچهای خودرو و گیاهان ناشناخته خودداری کرد، غذاها را در دمای مناسب نگه داشت، از سلامت و منبع تهیه گیاهان دارویی اطمینان یافت و فقط با توصیه متخصصان از گیاهان دارویی استفاده کرد./بهداشت نیوز