گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

طالبان: کابل مسئولیت امنیت داخلی پاکستان را در مذاکرات نپذیرفت

طالبان: کابل مسئولیت امنیت داخلی پاکستان را در مذاکرات نپذیرفت  عضو هیئت مذاکره‌کننده طالبان با پاکستان در استانبول، اعلام کرد که درخواست اسلام‌آباد برای تضمین امنیتی داخل این کشور از سوی کابل در مذاکرات اخیر پذیرفته نشده، زیرا مسئولیت آن به عهده دولت اسلام‌آباد است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 01
کد خبر: ۲۹۳۲۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، «سهیل شاهین» سفیر حکومت طالبان در قطر و عضو هیئت مذاکره‌کننده در گفتگوهای استانبول اظهار داشت که اسلام‌آباد در جریان مذاکرات از هیئت افغان خواسته بود تضمین دهد که هیچ رویداد امنیتی در خاک پاکستان رخ نخواهد داد.

وی افزود: «این درخواست از سوی کابل پذیرفته نشد، زیرا امنیت داخلی پاکستان ارتباطی با افغانستان ندارد. ما تأکید کردیم که حکومت طالبان تنها مسئول آن‌چه در داخل خاک افغانستان رخ می‌دهد، است.»

شاهین در عین حال گفت که مذاکرات با میانجی‌گری ترکیه و قطر در فضایی «دیپلماتیک و سازنده» برگزار شد و افزود که گفتگوها برای رسیدن به تفاهم در مورد مسائل باقی‌مانده در هفته آینده از سر گرفته خواهد شد.

سخنگوی طالبان نیز در روزهای اخیر تأکید کرده بود که افغانستان خواهان روابط مثبت با پاکستان است، اما هیچ تهدیدی از خاک افغانستان علیه همسایگان وجود ندارد و مشکلات باید از راه گفتگو حل شود.

دومین دور مذاکرات میان طالبان و پاکستان از 25 تا 30 اکتبر (3 تا 8 آبانماه) در شهر استانبول، با میانجی‌گری ترکیه و قطر برگزار شد. این گفتگوها در حالی آغاز شد که پس از چند هفته تنش مرزی، هر دو کشور توافق کرده بودند برای جلوگیری از درگیری‌های بیشتر، به میز مذاکره بازگردند.
گزارش‌ها حاکی از آن است که مذاکرات استانبول در ابتدا برای دو روز برنامه‌ریزی شده بود، اما به دلیل اختلاف بر سر موضوعات امنیتی، چهار روز ادامه یافت و حضور اعضای تحریک طالبان پاکستان (TTP) در خاک افغانستان و درخواست اسلام‌آباد برای تضمین کابل مبنی بر جلوگیری از حملات مرزی همچنین عدم استفاده از آسمان پاکستان برای پهپادهای آمریکایی و تجهیز داعش نیز موارد مهم اختلافی در این نشست بود.

در پایان این نشست، ترکیه و قطر به عنوان میانجی‌ها بیانیه مشترکی صادر کردند که بر ادامه آتش‌بس میان دو کشور، تشکیل سازوکار نظارتی و ازسرگیری گفتگوها در ششم نوامبر (15 آبان) تأکید داشت.

در حالی که اسلام‌آباد همچنان خواستار «اقدامات عملی و قابل راستی‌آزمایی» طالبان علیه گروه‌های مسلح در خاک افغانستان است، طالبان می‌گوید تحریک طالبان پاکستان مسئله‌ای داخلی مربوط به خود پاکستان است و کابل نمی‌تواند مسئولیت آن را بپذیرد./تسنیم

کلمات کلیدی: طالبان
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار