چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

رئیس‌جمهور ونزوئلا تهدیدات آمریکا در کارائیب را محکوم کرد

رئیس‌جمهور ونزوئلا تهدیدات آمریکا در کارائیب را محکوم کرد رئیس‌جمهوری ونزوئلا همزمان با محکوم کردن «تهدید» استقرار نظامی آمریکا در دریای کارائیب، این پرسش انتقادی را خطاب به مردم آمریکا مطرح کرد که «آیا به دنبال غزه دیگری در آمریکای جنوبی هستیم؟»
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 15
کد خبر: ۲۹۴۳۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا در جلسه‌ای با حضور حقوقدان‌ها در کاراکاس که به منظور اعتراض به استقرار نظامی آمریکا در کارائیب برگزار و از کانال دولتی تلویزیون ونزوئلا (VTV) پخش شد، اعلام کرد: در این لحظه خطاب به مردم ایالات متحده می‌گویم، جلوی دست دیوانه‌ کسانی را که دستور بمباران، کشتار و جنگ در آمریکای جنوبی و کارائیب را می‌دهند، بگیرید. جنگ را متوقف کنید؛ نه به جنگ.

مادورو از آمریکایی‌ها خواست «نقش برجسته» خود را ایفا کنند «تا جلوی آنچه که می‌تواند یک تراژدی» برای «سراسر قاره آمریکا» باشد را بگیرند.

وی گفت: آیا ما اکنون غزه دیگری در آمریکای جنوبی می‌خواهیم؟ مردم ایالات متحده چه می‌گویند؟ بگذارید به شما بگویم، نه. صلح در اینجا پیروز خواهد شد.

مادورو این اظهارات را یک روز پس از آن بیان کرد که «پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا از عملیات «نیزه جنوبی» در کارائیب خبر داد؛ عملیاتی نظامی مرتبط با مبارزه ادعایی واشنگتن با قاچاق مواد مخدر از آمریکای لاتین. این عملیات زمانی انجام می‌شود که فشار دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا علیه دولت ونزوئلا رو به افزایش است.

اگرچه هگست به صراحت جزئیات این عملیات جدید را بیان نکرد اما اینطور به نظر می‌رسد که عنوان «نیزه جنوبی» می‌تواند شامل استقرار نیروی دریایی و هوایی باشد که ترامپ در ماه اوت گذشته (اوایل شهریور) به بهانه مبارزه با قاچاق مواد مخدر در دریای کارائیب، نزدیک آب‌های ونزوئلا، دستور آن را صادر کرد.

مادورو بدون اشاره به این عملیات اظهار داشت که ونزوئلا در «مبارزه برای صلح و حاکمیت» قرار دارد و ابراز امیدواری کرد که یک برنامه عملی با حقوقدانانی از سراسر جهان ایجاد شود تا «همه خواسته‌ها و اقدامات بین‌المللی را در دفاع از حق صلح ونزوئلا» و آمریکای جنوبی پیگیری کند.

طی بیش از ۲ ماه گذشته، ارتش آمریکا مجموعه‌ای از ناوهای جنگی، هواپیماهای جنگنده، بمب‌افکن‌ها، تفنگداران دریایی، پهپادها و هواپیماهای جاسوسی را در کارائیب مستقر کرده است. بمب‌افکن‌های دوربرد B-۵۲ در مقابل سواحل ونزوئلا «رزمایش حمله با بمب‌افکن» انجام داده‌اند.

همچنین به تازگی ناو هواپیمابر «یواس‌اس جرالد آر. فورد»، بزرگترین ناو هواپیمابر پنتاگون و جهان وارد حوزه کارائیب شد.

در حالی که تنش‌ها میان واشنگتن و کاراکاس رو به افزایش است، دونالد ترامپ همچنین استقرار و فعالیت نیروهای سازمان سیا را در ونزوئلا مجاز دانسته است.

ایالات متحده مدعی است در حملاتی به قایق‌های کوچک از مبدا ونزوئلا که حامل «مواد مخدر» و «تروریست‌های مواد مخدر» بودند، ده‌ها نفر را کشته است؛ با این حال هیچ مدرک یا جزئیاتی درباره هویت سرنشینان این قایق‌ها ارائه نکرده است.

هگست همزمان با اعلام عملیات نیزه جنوبی، از حمله جدیدی به قایق مظنون به حمل مواد مخدر خبر داد. بر اساس آمار ارتش آمریکا تا پیش از این آخرین حمله، این عملیات که از اوایل نوامبر (اوایل آبان) آغاز شد، منجر به غرق شدن ۲۰ کشتی و کشته شدن ۷۵ نفر (علاوه بر یک نفر که مفقود) شده است./ایرنا

کلمات کلیدی: ونزوئلا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار