وزیر آموزش‌وپرورش: اصلاح ساختار نظام آموزشی آغاز شد چالوس عصر یکطرفه می‌شود تداوم گرمای شدید در مرزهای اربعین؛افزایش دما در نجف و کربلا کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول اعلام جرم دادستانی علیه حامیان تروریست‌های اعدامی دادستان تهران: قرارداد غیرقانونی 12.5 هزار میلیارد ریالی فسخ شد آمار تکان دهنده از سن ورود به اینترنت تا استفاده از فیلترشکن  قاتلان ۲ بسیجی شهید حادثه تروریستی مشهد دستگیر شدند ورود ربات‌های چینی به آمریکا ممنوع شد هشدار هواشناسی برای ۸ استان؛ رگبار، رعد و برق و سیلاب در راه است جزئیات استخدام آموزش و پرورش ۴۰ هزار نیرو / تعیین تکلیف حق التدریسی‌ها و مشمولان ماده ۲۸ شیوع بیماری تب دنگی در جهان/ آمار ابتلا به تب دنگی در کشور/ بیشترین انتقال محلی در این مناطق وزیر آموزش و پرورش: سال تحصیلی از مهرماه حضوری خواهد بود هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت درگیری‌های اخیر ایران و آمریکا چند شهید و مصدوم داشت؟ هشدار هواشناسی؛ دمای این استان به ۴٨ و ۴٩ می‌رسد

هشدار بهداشتی: آنفلوانزای نوع A بسیار شدید در راه است!

هشدار بهداشتی: آنفلوانزای نوع A بسیار شدید در راه است! استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره گردش یک سوش جدید و شدید از ویروس آنفلوانزا هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۲ آذر ۱۴۰۴ - 2025 November 23
کد خبر: ۲۹۵۱۱۷

به گزارش راهبرد معاصر، مینو محرز استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره گردش یک سوش جدید و شدید از ویروس آنفلوانزا هشدار داد.

به گفته وی، قدرت سرایت این ویروس بسیار بالاست و شدت بیماری در برخی موارد با پاندمی‌های قبلی قابل مقایسه است. مهم‌ترین راه‌های پیشگیری را همچنان استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها و رعایت اصول بهداشتی است و وقتی کودک بیمار به مدرسه می‌رود، ده‌ها نفر دیگر را مبتلا می‌کند. بچه‌ها ماسک نمی‌زنند و اغلب آداب سرفه کردن را نمی‌دانند. این آموزش باید از مدارس آغاز شود.

مینو محرز ادامه داد: این ویروس در بسیاری از کشورهایی که زمستان را پشت سر گذاشته‌اند از جمله استرالیا باوجود پوشش بالای واکسیناسیون، موج گسترده‌ای از ابتلاء و بستری را ایجاد کرده است. قدرت سرایت این ویروس بسیار بالاست و شدت بیماری در برخی موارد با پاندمی‌های قبلی قابل مقایسه است. معمولاً هر ده سال یک ویروس جدید می‌آید و باعث موج جهانی می‌شود. پس از ساخت واکسن، در سال‌های بعد به ترکیب واکسن اضافه می‌شود. اما شیوع کووید ۱۹ این روند را چند سال عقب انداخت و حالا شاهد ویروس نوع A بسیار شدید هستیم.

محرز افزود: این سویه، اکنون در بسیاری از نقاط جهان در حال گسترش است و می‌تواند تلفات قابل توجهی برجای بگذارد. آنفلوانزا صرفاً یک سرماخوردگی ساده نیست و می‌تواند موجب درگیری شدید ریه و حتی «ریه سفید» شود، این بیماری گاهی از کووید هم دست‌کمی ندارد. با تب و لرز شدید، سرفه‌های خشک و مداوم، سردرد و درد شدید عضلات بروز می‌کند؛ بدون آبریزش بینی. خوشبختانه داروی اختصاصی درمان داریم اما اثربخشی آن فقط در صورت مراجعه سریع است.

وی تصریح کرد: واکسن صددرصد مانع ابتلاء نمی‌شود اما ایمنی بدن را بالا می‌برد و شدت بیماری را کاهش می‌دهد. مهم‌ترین راه‌های پیشگیری را همچنان استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها و رعایت اصول بهداشتی عنوان کرد و به ویژه بر موضوع حضور نیافتن افراد بیمار در محل کار و مدرسه وقتی کودک بیمار به مدرسه می‌رود، ده‌ها نفر دیگر را مبتلا می‌کند. بچه‌ها ماسک نمی‌زنند و اغلب آداب سرفه کردن را نمی‌دانند. این آموزش باید از مدارس آغاز شود.

این استاد برجسته بیماری‌های عفونی با تمایز میان سرماخوردگی و آنفلوانزا خاطر نشان کرد: سرماخوردگی معمولاً با آبریزش و علائم خفیف همراه است، اما آنفلوانزا با تب ناگهانی، لرز شدید، سرفه بد و درد شدید بدن بروز می‌کند؛ در دوران کووید نیز مواردی از آنفلوانزا مشاهده شد که در مواردی موجب مرگ‌ومیر شد. در صورت مشاهده علائم شدید، مراجعه سریع به پزشک ضروری است. هرچند آزمایش قطعی (PCR) هزینه‌بر است، اما پزشک می‌تواند بر اساس علائم، داروی ویژه درمان آنفلوانزا را تجویز کند. رعایت بهداشت فردی و اجتماعی امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد./مهر

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار