اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند

نگرانی صهیونیست‌ها از پیوستن قطر به لیست خریداران اف ۳۵

نگرانی صهیونیست‌ها از پیوستن قطر به لیست خریداران اف ۳۵ رسانه‌های عبری گزارش دادند که تل‌آویو بعد از ابراز مخالفت با فروش جنگنده‌های اف ۳۵ آمریکا به عربستان و ترکیه، این بار نگران دستیابی قطر به این جنگنده‌ها است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - 2025 December 16
کد خبر: ۲۹۷۰۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ رسانه‌های عبری گزارش دادند که بعد از عربستان و ترکیه، قطر هم در حال انجام مذاکرات پیشرفته با آمریکا برای خرید جنگنده‌های اف ۳۵ است که نگرانی‌هایی را در تل آویو در مورد برتری هوایی آن در منطقه ایجاد کرده و موجب شده که خواستار غرامت و تسلیحات اضافی از آمریکا شود.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این زمینه گزارش داد که قطر پس از ابراز تمایل ایالات متحده برای فروش جنگنده‌های پیشرفته رادار گریز اف ۳۵ به ترکیه و عربستان سعودی، وارد مذاکرات پیشرفته‌ای با واشنگتن برای خرید این جنگنده‌ها شده و این امر نگرانی فزاینده‌ای را در داخل تل آویو ایجاد کرده است.

بر اساس این گزارش، نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی با نگرانی تحولات را دنبال می‌کنند و از تهدیدی که برای برتری هوایی این رژیم ایجاد شده است، می‌ترسند. همچنین اقداماتی برای تدوین مجموعه‌ای از خواسته‌ها و غرامت‌ها از دولت آمریکا که شامل اسکادران‌های هوایی اضافی و تسلیحات پیشرفته می‌شود، در جریان است.

محافل صهیونیستی در این زمینه مدعی شده‌اند که فضای مانور برای این رژیم محدود شده و صهیونیست‌ها نگرانند که تل‌آویو دیگر در اولویت شرکت‌های تسلیحاتی آمریکا نباشد.

سفارت آمریکا در آنکارا در مورد فروش جنگنده‌های اف ۳۵ به ترکیه حدود یک هفته پیش اعلام کرد که اگر ترکیه می‌خواهد دوباره به برنامه اف ۳۵ بپیوندد، باید از خرید سامانه موشکی اس -۴۰۰ روسیه صرف نظر کند.

پیش از این بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مخالفت خود را با فروش جنگنده‌های اف ۳۵ به عربستان ابراز کرده بود.

نتانیاهو در ۲۰ نوامبر گذشته اعلام کرد که با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا تماس گرفته تا بر برتری نظامی تل‌آویو تاکید کند. وی گفت: مخالفت ما با فروش اف -۳۵ به ترکیه، چندین برابر بیشتر از مخالفت ما با فروش آن به عربستان سعودی است و فکر نمی‌کنم این اتفاق به این زودی‌ها رخ دهد.

پیش از این خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد که عربستان اوایل امسال مستقیماً به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درخواست خرید اف -۳۵ را داده بود و مدت‌هاست که به این جت جنگنده ساخت شرکت لاکهید مارتین علاقه‌مند است.

این مقام آمریکایی و فرد آگاه از مذاکرات در خصوص جنگنده‌های اف ۳۵ از سوی عربستان، به رویترز گفتند که وزارت دفاع (پنتاگون) اکنون در حال بررسی فروش احتمالی ۴۸ فروند از این هواپیمای پیشرفته است.

این مقام آمریکایی با اعلام اینکه این معامله تسلیحاتی در حال پیشرفت است، گفت: هنوز هیچ تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده و پیش از تأیید نهایی، چندین مرحله دیگر از جمله تأییدات بیشتر در دولت، امضای ترامپ و اطلاع‌رسانی به کنگره نیاز است./مشرق

کلمات کلیدی: صهیونیست‌
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار