اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند

ترکیه برای جنگ احتمالی با اسرائیل آماده می‌شود

ترکیه برای جنگ احتمالی با اسرائیل آماده می‌شود ترکیه نشست سه جانبه اسرائیل-یونان-قبرس را به مثابه حمله‌ای علیه خود قلمداد می‌کند. روزنامه «ینی شفق» ترکیه - نزدیک به اردوغان- در تیتر صفحه نخست خود نوشت: «از امروز، اسرائیل تهدید شماره یک ماست.» 
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۰۶ دی ۱۴۰۴ - 2025 December 27
کد خبر: ۲۹۷۹۲۹

 به گزارش راهبرد معاصر، «ایتمار ایخنر» خبرنگار سیاسی روزنامه یدیعوت آحارونوت امروز پنجشنبه با مقدمه فوق،‌ به اختلافات ترکیه و اسرائیل پرداخت و نوشت، نشست سه‌جانبه در قدس اشغالی و درگیری‌های اخیر در حلب میان نیروهای وابسته به «ابومحمد الجولانی» و شبه‌نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» با هم در ارتباط هستند.

به گفته این تحلیلگر صهیونیست، ترکیه معتقد است اسرائیل در جریان این نشست، نیروهای کُرد را برای فشار به هیئت ترکیه‌ای در سوریه فعال»کرده است. 

ترکیه رسماً اعلام کرد همه نهادهای امنیتی‌ این کشور، اسرائیل را یک تهدید اصلی می‌دانند.
 بنا بر این گزارش، ترکیه تأکید دارد از این پس، وزارت دفاع، وزارت خارجه و سازمان اطلاعات این کشور، به اسرائیل به چشم تهدید شماره یک نگاه خواهند کرد. این اظهارات واکنشب به طرح تشکیل نیروی نظامی مشترک میان اسرائیل، قبرس و یونان است.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز با لحنی تهدیدآمیز گفت: «اجازه نخواهیم داد حقوقمان پایمال شود.» نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم به صورت ضمنی خطاب به اردوغان گفت: «به کسانی که در توهم ایجاد امپراتوری و تسلط بر کشورهای ما هستند می‌گویم: این مسئله را فراموش کنید. چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. حتی به آن فکر هم نکنید. ما متعهد و قادر به دفاع از خود هستیم و همکاری‌ها، قدرت دفاعی‌مان را تقویت می‌کند.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه با «کریاکاس میتسوتاکیس»، نخست‌وزیر یونان در قدس اشغالی دیدار کرد. این دیدار در چارچوب اجلاس سیاسی سه جانبه بین اسرائیل، یونان و قبرس به میزبانی نتانیاهو انجام شد. 
 این دیدار در بحبوحه تنش‌های منطقه‌ای فزاینده در شرق مدیترانه از جمله مناسبات با ترکیه صورت می‌گیرد. روزنامه «اسرائیل هیوم» در این باره نوشت که این رژیم در پی تنش با ترکیه، ائتلاف منطقه‌ای جدیدی شکل می‌دهد و نتانیاهو در همین ارتباط در حال دیدار با سران یونان و قبرس است.

نتانیاهو در بیانیه‌ای اظهار داشت ائتلاف بین اسرائیل، یونان و قبرس، رکن مهمی برای مسئولیت‌پذیری، ایجاد ثبات و تامین منافع مشترک در منطقه‌ای پرچالش به شمار می‌رود. 

وی با این ادعا که «ما به همکاری مستمر و پویا با یکدیگر برای تقویت امنیت، پیشبرد توسعه اقتصادی و تعمیق روابط مشترک ادامه خواهیم داد»، خبر داد این رژیم موافقت کرده همکاری دفاعی خود را با یونان و قبرس تقویت کند.
وحشت ترکیه از ائتلاف اسرائیل_قبرس-یونان

ایخنر در ادامه نوشت، آمریکا در پشت‌صحنه، در حال فشار بر اسرائیل است تا با مشارکت ترکیه در بازسازی غزه و حضور در گروه بین المللی که قرار است در غزه مستقر شود، موافقت کند؛ موضوعی که اسرائیل به شدت با آن مخالف است. 

وزارت خارجه ترکیه نیز خبر داد هاکان فیدان در آنکارا با رهبران حماس دیدار کرده تا درباره مرحله دوم آتش‌بس رایزنی کند. حماس می‌گوید به تمام شروط عمل کرده، اما حملات اسرائیل مانع اجرای توافق است.

مدیرکل سابق وزارت خارجه اسرائیل و مسئول سابق سفارت این کشور در ترکیه «آلون لیل» هشدار داد که ترکیه در سایه ائتلاف نظامی اسرائیل-یونان-قبرس، در حالت «وحشت» به سر می‌برد و خود را برای جنگ احتمالی با اسرائیل آماده می‌کند.

وی در این خصوص گفت: «من می‌دانم که ترکیه برای جنگ آماده می‌شود و می‌بینم که مقدمات آن را فراهم می‌کند. آن‌ها بودجه‌های کلانی را به تقویت پدافند هوایی و نوسازی نیروی هوایی اختصاص داده‌اند. آن‌ها واقعاً از احتمال حمله ما می‌ترسند و این موضوع را جدی گرفته‌اند.» 
 لیل می‌گوید ترکیه خود را به جنگنده‌های اف-35 مجهز می‌کند،‌نیروی هوایی خود را تغییر می‌کند. در واقع این کشور، «نیروی دریایی و پیاده‌نظام قدرتمندی دارد و تولید پهپادهای خود را چند برابر کرده است».

این مقام پیشین صهیونیست بر این باور است «اگر با سوریه به توافق نرسیم، نخستین درگیریهای نظامی در خاک سوریه خواهد بود اردوغان جرأت نخواهد کرد به خاک اسرائیل حمله کند. ما هم جرأت نمی‌کنیم به خاک ترکیه حمله می‌کنیم، اما هر دو طرف، در سوریه ارتش داند. اگر به توافق سه جانبه یا چهارجانبه با سوریها و آمریکاییها نرسیم، به زودی اتفاقی در خصوص ترکیه رخ خواهد داد».

لیل با بیان اینکه آمریکا دیگر مانند گذشته از تنش میان اسرائیل و ترکیه نگران نیست،‌تصریح کرد: ترکیه الان دشمن مشترکی در سوریه دارد؛ اسرائیل صهیونیست و مزدورانش یعنی نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و کُردها. /فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار