ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

بقائی: اتفاقات اخیر روز سیزدهم جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران بود

بقائی: اتفاقات اخیر روز سیزدهم جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران بود  نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۲۲ دی ۱۴۰۴ - 2026 January 12
کد خبر: ۲۹۹۲۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه 22 دی‌ماه در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ابتدا گفت: حس و حال امروز من شبیه 26 خرداد ماه است، روزی که رژیم صهیونیستی به ایران تجاوز کرده بود. امروز داغدار عزیزانی هستیم که در نتیجه به آشوب کشیده شدن اعتراضات مسالمت آمیز از دست رفتند، امروز به همین منظور عزای عمومی اعلام شده است. امروز آقای عراقی با سفرا و نمایندگان خارجی جلسه داشتند و مقدمه بحث ما درباره اتفاقات چند روزه گذشته بوده است.

اتفاقاتی که در این چند روز حادث شد، روز سیزدهم جنگ رژیم و آمریکا علیه کشورمان بوده است

بقائی درباره مداخلات آمریکا‌ و رژیم صهیونیستی در امور ایران و حمایت از اغتشاشات گفت: صورت مسئله را باید همیشه در ذهن داشت. اعتراضات مسالمت آمیز با بازخورد مناسب هیات دولت روبه رو شد و قرار شد رسیدگی شود، اما در مرحله دوم کشور با سیل استفاده از سلاح گرم و سرد مواجه شد که همزمان شد با اظهارات مداخله جویانه مقامات آمریکا و رژیم صهیونیستی.

اگر در موارد گذشته مداخلات را پنهان می‌کردند این بار خیلی آشکار دخالت‌های خود را نشان دادند و صراحتا حمایت کردند. اظهارات مقامات آمریکا و رژیم روشن بود که با هدف اساسی انجام می‌شود و آن ایجاد خشونت و هرج و مرج در کشور ما بوده و اینکه تعداد زیادی کشته بگیرند. خیلی‌ها معتقدند اتفاقاتی که در این چند روز حادث شد، روز سیزدهم جنگ رژیم و آمریکا علیه کشورمان بوده است.

این اظهارات خلاف اصول بین‌الملل است و ما باید به استناد به اصول نشان دهیم اقدامات آمریکا و رژیم چقدر زشت بوده و در سطح بین‌الملل همه این اسناد و شواهد ارائه خواهد شد. اسنادی از حضور افراد مسلح برای هدف قرار دادن مردم وجود دارد و حمله به مراکز و اماکنی که صورت گرفت. زنده زنده سوزاندن افراد روشی است که توسط تروریست‌ها مانند داعش دیده‌ایم. 

ایران هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده است

وی در واکنش به ادعای رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران گفت: کانال ارتباطی بین آقای وزیر و نماینده آمریکا باز است و هر وقت نیازی شود از آن طریق پیام رد و بدل می‌شود. در مورد بحثی هم که مطرح شده، بله مواردی مطرح کردند و ایده‌هایی مطرح کردند. ایران اصولا کشوری است که هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده و همواره پایبند به اصل دیپلماسی بوده‌ایم، منتها مذاکره‌ای که معنادار باشد و یک طرفه نباشد. در این خصوص حرف‌ها و پیام‌های متناقض باعث ابهام در رویکردها خواهد شد.

بقائی در ادامه درباره تناقض‌های آمریکا گفت: پیام‌های متناقض صرفا عدم جدیت و حسن نیت را نشان می‌دهد و کمک کننده نیست.

حمایت‌های کنسولی

وی درباره حمایت‌های کنسولی گفت: به دلیل قطعی اینترنت برخی خدمات با مشکل روبه رو شده است. نهادهای امنیتی تصمیماتی را اتخاذ کرده‌اند و امیدواریم با روندی که دارد صورت می‌گیرد این مسئله حل شود. /تسنیم

کلمات کلیدی: اسماعیل بقائی
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار