عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم جزئیات عملیات مشترک حشدالشعبی و ارتش عراق برای تعقیب هسته‌های داعش اذعان سناتور جنگ‌طلب آمریکایی به قدرت نظامی ایران جزئیات دیدار وزیر کشور با سفیر امارات

مذاکرات محرمانه آمریکا و طالبان به بن‌بست رسید؛ اختلاف بر سر زندانیان

نیویورک تایمز خبرداد مذاکرات آمریکا-طالبان برای آزادی زندانیان در افغانستان بدلیل اختلاف به بن‌بست رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 January 26
کد خبر: ۳۰۰۲۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، رسانه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت مذاکرات محرمانه میان آمریکا و طالبان به دلیل اختلافات، به‌ویژه اختلاف بر سر تعداد و هویت زندانیانی که باید آزاد شوند، به بن‌بست رسیده است.

بر اساس این گزارش، طالبان می‌گویند تنها دو زندانی آمریکایی در اختیار دارند؛ «دنیس والتر کویل»، دانشگاهی اهل کلرادو که از ژانویه سال گذشته در بازداشت طالبان است و «پولینسیس جکسون»، نظامی پیشین ارتش آمریکا که دلایل حضورش در افغانستان مبهم باقی مانده است.

«ذبیح‌الله مجاهد»، سخنگوی حکومت طالبان دراین‌باره گفت: ما می‌خواهیم این دو زندانی آمریکایی آزاد شوند و در عین حال، سرنوشت زندانی ما که در گوانتانامو است، روشن شود. زندانی ما باید آزاد گردد.

زندانی افغان مورد اشاره «محمد رحیم» است که از سال 2008 در گوانتانامو نگهداری می‌شود و متهم به فعالیت به‌عنوان رابط و مترجم اسامه بن‌لادن و همکاری با شبکه القاعده است، اتهامی که تاکنون ثابت نشده است.

در مقابل، دولت آمریکا تأکید دارد حداقل سه زندانی آمریکایی باقیمانده در زندان‌های طالبان باید آزاد شوند، از جمله «شاه محمود حبیبی» که آمریکا مدعی است در سال 2022 توسط طالبان بازداشت شده و محل نگهداری وی در افغانستان همچنان نامشخص است.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا ضمن خودداری از اظهار نظر درباره پرونده محمد رحیم، گفت طالبان باید هرچه زودتر آمریکایی‌های بازداشت‌شده در افغانستان را آزاد کرده و به رویه «دیپلماسی گروگان‌گیری» پایان دهد.

«امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان با تأکید بر اینکه هیچ زندانی آمریکایی برای معامله بازداشت نشده است، گفت: ما از یافتن هرچه سریع‌تر راه‌حلی برای این موضوع حمایت می‌کنیم. ما هرگز کسی را برای معامله با کشورش بازداشت نمی‌کنیم.

وزیر خارجه حکومت طالبان اضافه کرد: ما خواستار پیشرفت در همه زمینه‌ها با ایالات متحده از جمله بازگشایی سفارت آمریکا در کابل و تقویت همکاری‌های امنیتی هستیم./تسنیم

کلمات کلیدی: آمریکا طالبان
ارسال نظر
آخرین اخبار