هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود

وزیر خارجه ایران: برنامه موشکی موضوع مذاکره نیست، غنی‌سازی ادامه می‌یابد

وزیر خارجه ایران: برنامه موشکی موضوع مذاکره نیست، غنی‌سازی ادامه می‌یابد وزیر امور خارجه ایران در دوحه اعلام کرد مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا «آغاز خوبی» داشته، اما تأکید کرد غنی‌سازی اورانیوم حق قطعی ایران است و موضوع برنامه موشکی نیز خارج از چارچوب هرگونه مذاکره قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 February 07
کد خبر: ۳۰۱۱۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ سید «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در هفدهمین نشست مجمع‌الجزیره به دوحه سفر کرده است، امروز (شنبه) در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اظهار داشت مذاکرات اخیر میان ایران و آمریکا «شروع خوبی» بوده، اما افزود مسیر طولانی برای ایجاد اعتماد میان دو طرف وجود دارد.
وی توضیح داد این مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم برگزار شده و صرفا بر پرونده هسته‌ای متمرکز بوده است. عراقچی تأکید کرد موضوع «غنی‌سازی صفر» اساساً خارج از چارچوب مذاکرات است و جمهوری اسلامی ایران این گزینه را نمی‌پذیرد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین تصریح کرد: «غنی‌سازی حق قطعی ماست و باید ادامه یابد.»
او در ادامه افزود حتی حملات نظامی نیز نتوانسته توانمندی‌های هسته‌ای ایران را از بین ببرد. در عین حال، وی گفت ایران آماده دستیابی به توافقی است که نگرانی‌ها درباره غنی‌سازی را برطرف کند و اطمینان لازم را فراهم سازد.
عراقچی همچنین تأکید کرد برنامه موشکی ایران موضوعی دفاعی است و نه اکنون و نه در آینده قابل مذاکره نخواهد بود. 
او اضافه کرد مسیر مذاکرات باید عاری از هرگونه تهدید یا فشار باشد و ایران امیدوار است چنین رویکردی از سوی آمریکا دنبال شود.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به ضرورت ادامه گفت‌وگوها گفت هدف از مذاکرات باید دستیابی به نتیجه‌ای «عادلانه و مبتنی بر منافع متقابل» باشد و این امر مستلزم ایجاد اعتماد و انجام مذاکرات واقع‌بینانه میان طرفین است.
عراقچی با تأکید بر دیپلماسی، تنها مسیر حل‌وفصل پرونده هسته‌ای ایران را میز مذاکره دانست و گفت سطح غنی‌سازی براساس نیازهای داخلی تعیین می‌شود و خروج اورانیوم غنی‌شده از کشور نیز منتفی است.
وزیر خارجه ایران با اشاره به آینده گفتگوها اعلام کرد که اگرچه هنوز زمان دقیقی برای دور دوم تعیین نشده، اما تهران و واشنگتن بر سر لزوم برگزاری زودهنگام این نشست اتفاق نظر دارند.
او همچنین اشاره کرد که علی‌رغم غیرمستقیم بودن مذاکرات روز گذشته، فرصتی برای رویارویی و دست دادن میان او و اعضای هیأت آمریکایی پدید آمد.
عراقچی در نهایت در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره تأکید کرد که سایه جنگ همواره وجود دارد و ایران ضمن آمادگی کامل برای مقابله نظامی، تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع درگیری به کار خواهد بست.
وزیر خارجه ایران گفت ما به کشورهای همسایه حمله نمی‌کنیم، بلکه پایگاه‌های آمریکایی هدف هستند و تفاوت بسیار زیادی بین این دو وجود دارد./فارس

کلمات کلیدی: عراقچی
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار