محسن رضایی: باید در رفتار دیپلماتیک ایران اصلاحاتی انجام شود / اگر ترامپ بخواهد کار‌هایی بکند زلزله‌وار مقابله به مثل می‌کنیم در نشست سران قوا چه گذشت؟ قانون مهریه اصلاح شد/ جزییات خبر جدید درباره طرح اصلاح قانون مهریه و طرح مقابله با نفوذ رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان درباره اوضاع منطقه و تنگه هرمز عراقچی درباره تحریم‌ها: این فیلم تکراری نیز محکوم به شکست است ابوترابی‌فرد، خطیب نماز جمعه تهران: باید به وحدت بیش از گذشته بها دهیم انتشار بیانات امام شهید در جلسات روضه خصوصی امام حسن عسکری پزشکیان: چه کسی گفته بنزین ۱۳۰ هزار تومانی را ۱۵۰۰ تومان بفروشیم؟ در طرح جنجالی مجلس چه فعالیت‌هایی زیر ذره‌بین می‌روند؟ ️ تکذیب شایعه بنزین 80 هزار تومانی از سوی دفتر عارف قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم رایزنی قالیباف و رئیس شورای عالی قضایی عراق در بغداد

دستور عارف برای تدوین طرح ایجاد پایداری نسبی در قیمت ۱۱۰ کالای پرمصرف

دستور عارف برای تدوین طرح ایجاد پایداری نسبی در قیمت ۱۱۰ کالای پرمصرف معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ایجاد آرامش در بازار و مهار نوسانات قیمتی، به دبیرخانه ستاد تنظیم بازار مأموریت داد طرحی عملیاتی برای ایجاد پایداری نسبی در قیمت حدود ۱۱۰ قلم کالای پرمصرف عمومی تدوین و اجرا کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۰ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 February 08
کد خبر: ۳۰۱۳۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، نشست ستاد تنظیم بازار به ریاست محمدرضا عارف و با حضور وزرای دادگستری، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، دبیر هیأت دولت، سخنگوی دولت، رئیس پلیس امنیت اقتصادی و جمعی از مدیران دستگاه‌های مرتبط برگزار شد.

در این جلسه، گزارشی از روند تغییرات میانگین قیمت کالا‌های منتخب، وضعیت ذخایر راهبردی کشور و همچنین چالش‌های مربوط به رسوب نهاده‌های تولیدی در بنادر و گمرکات ارائه شد.

معاون اول رئیس‌جمهور ضمن بررسی آخرین گزارشات از افزایش قیمت برخی کالا‌ها با اشاره به آثار منفی بی‌ثباتی قیمت‌ها بر معیشت مردم، بر ضرورت نظارت مستمر و مؤثر بر بازار برای جلوگیری از افزایش‌های غیرقانونی قیمت و مقابله با قاچاق تأکید کرد و دستور داد به سرعت طرحی مشخص برای ایجاد پایداری نسبی قیمت حدود ۱۱۰ کالای مورد مصرف عموم مردم، در یک بازه زمانی معین، تهیه و عملیاتی شود.

وی همچنین با بررسی گزارشات وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و صمت از آخرین وضعیت ترخیص کالا از بنادر کشور، دستور تدوین برنامه‌ای برای تسهیل و تسریع در ترخیص کالا‌های اساسی از بنادر و گمرکات و نیز تهیه دستورالعملی برای تسویه سریع‌تر بدهی‌های دولت به واردکنندگان بخش خصوصی را صادر کرد؛ بدهی‌هایی که در برخی موارد به سال‌های گذشته و پیش از استقرار دولت چهاردهم بازمی‌گردد.

عارف همچنین با بررسی گزارش وزارت صمت و بانک مرکزی درباره تأمین سریع‌تر سرمایه در گردش بخش صنعت دستور داد بانک مرکزی و وزارت صمت در تعامل با یک دیگر و با فوریت مصوبات هیات دولت و کارگروه تبصره ۱۳ را در این زمینه پیگیری و اجرایی کنند.

وی افزود: نوسانات محدود نرخ ارز نباید بهانه‌ای برای افزایش قیمت کالا‌ها باشد و نظام قیمت‌گذاری باید به‌گونه‌ای طراحی شود که از تغییرات جزئی ارزی تأثیر نپذیرد. در طرح پیشنهادی ستاد تنظیم بازار باید سازوکاری پیش‌بینی شود که قیمت کالا‌ها در یک دوره زمانی مشخص افزایش پیدا نکند.

معاون اول رئیس‌جمهور با قدردانی از اقدامات کارگروه ماده ۱۳ آیین‌نامه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم، عملکرد این کارگروه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با تقویت نظارت‌ها و بازرسی‌های میدانی می‌توان از ثبات نسبی عبور کرد و به ثبات پایدار در بازار رسید. نقش اتاق اصناف در این مسیر تعیین‌کننده است و این روند باید دست‌کم طی ۴۰ روز آینده تا نوروز با جدیت دنبال شود.

وی در پایان با تأکید بر تشدید نظارت‌های بازار خاطرنشان کرد: اصلاحات ساختاری اقتصادی از ابتدا با افزایش قیمت برخی کالا‌ها همراه بوده است، اما اکنون و پس از عبور از دوره گذار، باید به سمت پایداری نسبی قیمت‌ها حرکت کنیم. همچنین با برخورد با گران‌فروشی و برگزاری نمایشگاه‌های فصلی، باید شرایط عرضه کالا با قیمت مناسب در روز‌های پایانی سال برای مردم فراهم شود./ ایسنا 

کلمات کلیدی: رمضان کالا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار